Fantasztikus robotok

Itt vannak a legjobb regények a témában!

Tik-Toktól Mikrobin át BB-8-ig: a robotok nagyon régóta népszerűek a gyerekek körében. Bemutatjuk a legklasszabb robotos könyveket az ovisoktól a középiskolásokig! Olvass tovább!

tovább...

Az Abszolút játékok kulisszatitkai

Ismerd meg a játékfejlesztőket!

Ismeritek az Abszolút játékokat? Olyan nyelvi, kreatív társasok ezek, amik kiskamasztól a nagyszülőkig mindenkit az asztal köré csábítanak. Az Abszolút megvadult betűk és az Abszolút elfelejtett szavak után most tűkön ülve várjuk, hogy végre befusson az Abszolút képtelen sztorik! Addig is megkérdeztük a játékok szerzőit, Győri Hannát és Lencse Mátét, hogyan is kezdődött ez a sorozat, hogyan alakultak a már meglévő társasok és milyen további terveik vannak még az Abszolút játékokkal. Olvasd el, mit válaszoltak!

tovább...

Ismerd meg a Lyukasóra sulis kártyákat!

Bojti Annával és Győri Hannával beszélgettünk

Hamarosan érkezik a Pagony Játékkiadó legújabb sorozata, a Lyukasóra sulis kártyák! Az első darab pedig nem lesz más, mint a Menzacsata nevű, végtelenül vicces partyjáték! A Pagony Játékkiadó főszerkesztőjét, Bojti Annát, és a Pagony Kiadó szerkesztőjét és játékfejlesztőjét, Győri Hannát kérdeztük a sorozatról. Olvass tovább!

tovább...

Klasszikus mesék robotokkal

Tomoga Jánossal beszélgettünk

Bemutatjuk Tomoga Jánost, a Pagony legújabb szerzőjét! Első mesekönyve, A hét kisrobot és a robontó kapcsán beszélgettünk mesékről, robotokról és robotgyerekekről. Olvass tovább!

tovább...

A robozzum és a híd

Olvass bele A hét kisrobot és a robontó című mesekönyvbe

Megjelent Tomoga János első könyve, ráadásul egy nem is akármilyen mesegyűjtemény. Robotos! Csodálkozz rá újra az ismerősnek hitt történetekre! Olvass El egy mesét a kötetből!

tovább...

Hogy kerül a lánctalp az asztalra?

Tomoga János: A hét kisrobot és a robontó

Népmesék robotokkal? Izgalmas játék vagy szentségtörés? Úgy kell hagyományt őrizni, hogy befagyasztjuk az időben, vagy frissíthetjük a mostani oprendszerünkkel kompatibilis verzióra? Tomoga János A hét kisrobot és a robontó című mesekönyvét szedjük bitekre.

tovább...

Minden, ami Maszat

Mese és játék Maszattal, Hóchóccal és Sárival

Berg Judit Maszat-sorozata a kicsik egyik legnagyobb kedvence. Immár 11 kötetben olvashatunk az ovis kisfiú midennapjairól, és gyönyörködhetünk Agócs Írisz cukibbnál cukibb rajzaiban. A mesék közül kettőt diafilmen is megtaláltok a kínálatunkban, a sorozathoz készült foglalkoztatókönyv, sőt, már társasjáték formájában is találkozhatnak Maszattal a kicsik. De mi teszi ennyire ellenállhatatlanná ezt a karaktert? Ebből a cikkből kiderül!

tovább...

Abszolút szórakozás

Ismerd meg az Abszolút társasokat!

Elképesztő energiával rajtolt el 2020-ban az Abszolút megvadult betűk, és a sorozat iránti érdeklődés csak fokozódott a 2021-ben megjelent Abszolút elfelejtett szavakkal. A sorozat harmadik része, az Abszolút képtelen sztorik, után 2024-ben megérkezett az Abszolút szabad válaszok, ezért úgy döntöttünk, egy szemlében mutatjuk be az összes Abszolút-játékot, hogy azok is könnyedén megtalálják a nekik legmegfelelőbbet, akik még nem hallottak a sorozatról.

tovább...

Így készült az Építs velem, Boribon!

A játék tervezőjével, Lencse Mátéval beszélgettünk

Hogyan lesz egy ötletből társas? Mit tart szem előtt a tervező, ha óvodásoknak készít játékot? Mi a helyzet a hazai társasjátékokkal? Ezt mind megkérdeztük a legújabb Pagony-társas, az Építs velem, Boribon! tervezőjétől, Lencse Mátétól. Olvasd el, mit válaszolt!

tovább...

Sütihasználati beállítások