Kamaszok ma és 1521-ben

Miklya Luzsányi Mónika – A kamasz király udvarában

Új résszel bővül az Abszolút töri-sorozatunk, Miklya Luzsányi Mónika első pagonyos könyvével, A kamasz király udvarában-nal. Olvasd el a kötet szerkesztője, Grancsa Gergely ajánlóját!

tovább...

A tolvaj

Olvass bele Szakács Eszter legújabb fantasy regényébe!

Figyelem, Grifflovasok-rajongók, megérkezett Szakács Eszter legújabb könyve, mely, bár önálló történet, de A szelek tornya, a Babilon és A nulladik zsebuniverzum világában játszódik. Ha még nem ismered a sorozatot, a Füstmágus szuper belépő lesz! Olvasd el az első fejezetet!

tovább...

"A látás, a gondolkodás szabadsága eleve beléjük van kódolva"

Bán Zsófiával beszélgettünk

Folytatódik a Vagánybagoly és a harmadik Á, kedves szereplőink negyedikbe lépnek, de az új év sem ígérkezik kevésbé eseménydúsnak az előzőnél! Bán Zsófia írónővel a Vagánybagoly és a negyedik Á kapcsán olyan izgalmas témákról beszélgettünk, mint a digitalizáció hatása az érzékekre, a tanult nem-látás, észre-nem-vevés, az oktatás, sőt, még a fotózás és az analóg technika is szóba került. Olvass tovább!

tovább...

"Nagyon szeretem a kihívásokat."

Rojik Tamással beszélgettünk

Megjelent A generális talizmánja, Rojik Tamás legújabb regénye az Abszolút töri-sorozatban. Ebből az interjúból többek között megtudhatsz néhány kulisszatitkot is a könyv születéséről. Olvass tovább!

tovább...

Valami megváltozott

Olvass bele A generális talizmánjába!

Itt az Abszolút töri-sorozat legújabb része! Rojik Tamás regénye ezúttal a Rákóczi-szabadságharc idejébe repíti a Vitéz János Nyolcosztályos Gimnázium két diákját, és természetesen az olvasót is. Na de ne szaladjunk annyira előre (se vissza), hiszen két iskolás főszereplőnk a történet kezdetén jóformán szóba se áll a másikkal. Érdekel, hogyan változik meg a viszonyuk egymáshoz? Olvasd el A generális talizmánja első fejezetét!

tovább...

Gyerekek, környezettudatosság és Leó Kabrió

Kerékgyártó Istvánnal beszélgettünk

Hallottál már Márkról, aki hat évesen megmentette a világot? Na és Emmáról, Márk kishúgáról, aki a híres filmsztár, Leó Kabrió segítségével siet a Föld megmentésére? Kerékgyártó István meseregényei elképesztően aranyosak - nem is csoda, hiszen saját unokáiról mintázta a címszereplőket -, szórakoztatóak, izgalmasak, és tanulságosak is! A szerzővel a mai 6-9 évesekről, környezettudatosságról és természetvédelemről beszélgettünk, na és persze szóba került egy bizonyos filmcsillag is... Olvass tovább!

tovább...

Irány 1705!

Megjelent Rojik Tamás Abszolút töri regénye!

Mihez kezdjen két kamasz, akik közül az egyik ráadásul soha életében nem figyelt még oda töriórán, amikor 1705-ben, a Rákóczi szabadságharc idejében találja magát? Most akkor mi van a kurucokkal meg a labancokkal? Miért olyan fura ízű a 18. századi zabkása? Hogy lehet, hogy alig hallani magyar szót a korabeli Budán? Hogy mennek át az emberek Pestre, ha nincsenek hidak?

Ezekre a kérdésekre - és még sok másra - mind választ kaptok Rojik Tamás legújabb Abszolút Töri regényéből, A generális talizmánjából! Ismerjétek meg a kötetet!

tovább...

Itt a karácsonyi társaskínálatunk!

23 verhetetlen játék kicsiktől nagyokig mindenkinek

Karácsonyi ajándékot választani nem könnyű. Hiába járunk végig tizenhárom boltot és nyomakodunk át az ünnepi tömegen, hiába olvasunk el huszonöt játékleírást, még a legkörültekintőbb válogatás után is előfordulhat, hogy a szekrény tetején porosodik a nagy nehezen megszerzett társas. Segítünk, hogy idén ne kerülj ilyen helyzetbe! Kattints ide a folytatásért!

tovább...

"Az ember addig él, amíg van, aki szeresse"

Vészits Andreával beszélgettünk

Hatalmas örömmel és lelkesedéssel fogadtuk Vészits Andrea regényét, nem csak azért, mert hosszú évek után végre új, spin-off kötettel bővült az Időfutár-sorozat, hanem azért is, mert a Boszorkánysziget 28 73 egy végtelenül izgalmas, gondolatébresztő, részben családkutatáson alapuló regény. Most a szerzővel beszélgettünk a könyv mögötti kutatómunkáról, Móra Ferencről és még sok minden másról. Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások