Krasznojarszk

Berg Judit úti beszámolója

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Krasznojarszki Könyvvásár a legnagyobb szibériai könyves esemény, rengeteg kiállítóval, szakmai fórummal, bemutatóval. Nemcsak a kiadók vonulnak fel teljes kínálatukkal, hanem Szibéria városainak könyvtárosai és pedagógusai is szép számban megjelennek itt, hogy a legújabb könyvújdonságokról érdeklődjenek, tapasztalatot cseréljenek és beszerezzék iskolájuk vagy könyvtáraik számára a legjobbnak tűnő kiadványokat. Nem véletlen, hogy ilyenkor a kiadók igyekeznek személyesen is bemutatni ígéretesnek tartott szerzőiket. Így történhetett, hogy én is meghívást kaptam a Rumini orosz kiadójától, a KompaszGidtől, Bernard Friot francia íróval együtt, hogy személyesen mutassuk be könyveinket Szibériában. Berg Judit írása.

tovább...

Lassan itt a tél

hírek az ovisoknak

Folytatódik az óvodáknak szóló cikksorozatunk, ahol ovisoknak szóló könyveket, meséket és hozzájuk szorosan kapcsolódó kreatív feladatokat, közösen játszható játékokat mutatunk ovis szakértőnk, Vadadi Adrienn segítségével. A közelgő tél kapcsán most elsősorban olyan könyveket kínálunk, amiket ebben az időszakban tudtok jól használni.

tovább...

Kiraknád?

új puzzlek a Pagonyban

Rengeteg úk kirakós érkezett a Pagonyba, gyertek be a Pozsonyi útra, a Bartók Béla útra vagy a székesfehérvári boltunkba, nézzetek körül nálunk és válasszatok! A Tilos az Á kÖnyvek mellé kiemelten gondoltunk a nagyokra, a felnőttekre is, nekik komolyabb készleteket szereztünk be, élvezzétek a kihívásokat!

tovább...

"Jobb, mint egy akciófilm!"

Időfutár 4. - A Káosz Temploma, Tilos az Á, 2014.

Olvassátok el, mit gondol a sorozat legújabb részéről a 13 éves Sárdi Maja!

tovább...

Könnyű és finom: Philip Waechter grafikus

Az Én című képeskönyvünk szerzője

A cipész fiából cipész, a programozó gyerekéből programozó lesz, tartja a híres mondás. Philip Waechterre is igaz ez. Az 1968-ban született illusztrátor gyakorlatilag a “műteremben” nőtt fel, de legalábbis rajzok és érdekes könyvek között, hiszen apja F. K. Waechter grafikus, aki képregényeket, karikatúrákat, mesekönyveket is rajzolt, valamint számos képregényt és színdarabot is írt.

tovább...

Eltűnni egy történetben

Anna Woltz: Száz óra sötétség, Tilos az Á, 2014, ford. Rádai Andrea

Anna Woltz 33 éves, Amszterdamban él, de sokáig élt angol nyelvterületen. Imádja a hegyeket, New Yorkot, a jó könyveket, azt, hogy a nyelv segítségével világokat tud alkotni. Első magyarul megjelenő könyvében a tizennégy éves Emilia keresi a helyét a felfordult világban. New Yorkba szökik, ahol a Sandy hurrikán beszorítja három másik gyerekkel egy hideg és sötét lakásba. Az izgalmas és mélyre menő regény írónőjével a fordítója, Rádai Andrea beszélgetett.

tovább...

Miért Nikola Tesla a valaha élt legnagyobb GEEK?

a theoatmeal.com cikke

A GEEK egész éjjel fenn van, hogy szétszerelje a világot, és aztán jobban összerakja.

Olyan dolgokat SZEREL MEG, amik nincsenek elromolva.

A GEEK LEROMBOLJA maga körül a világot, mert szorgosan építi az újat.

Gyötör és gyötrődik.

tovább...

Barátnőnk, Hilda

új könyv!!!

Kedves meseolvasó szülők! Készüljetek fel egy fergeteges történetre, aminek az első fejezetét esti meseként elolvassátok majd a gyerekeiteknek, a többi fejezetet pedig rögtön fektetés után magatoknak. Továbbá készüljetek fel a "miért nem lesz minden tojásból kiscsibe?" típusú kérdésekre is, mert mostantól nem lehet többé megkerülni az utódnemzés-megtermékenyítés izgis, de gyerekfejjel nehezen emészthető témáját. Cserébe találtok egy kedves barátot egy tyúk személyében. - Emrich Kriszta ajánlója

tovább...

A tyúk, aki soha nem adta fel

Részlet Jill Tomlinson új regényéből

Ez itt Hilda. Hilda pöttyös kis tyúkocska. Ha egyszer elhatároz valamit, az égvilágon senki és semmi nem állíthatja meg! Márpedig ő elhatározza, hogy meglátogatja a nénikéjét, akinek nemrég kiscsibéi születtek. Még akkor is, ha az út kicsit bajos... Ha pedig azt határozza el, hogy saját családja legyen, végképp senki és semmi nem állhat az útjába!

Hupp, a sötétben félő bagoly, Szuzi, az elcsavargott kiscica, Ottó, az örökké kíváncsi pingvinfióka és Pongó, a megbízható gorillakölyök után ismerjétek meg Hildát, a bátor kis tyúkot is, aki soha nem adja fel! A kötet ismét Demény Eszter fordításában olvasható, Anna Laura Cantone bájosan groteszk rajzaival.

tovább...

Sütihasználati beállítások