Messze van a látóhatár? Vagy közel?

Olvass bele a Szeretettel üdvözöl: Pingvin című mesébe!

Zsiráf elképesztően unatkozik a dél-afrikai szavannán. És Pingvin is elképesztően unatkozik a Bálna-tengeren. Még jó, hogy elkezdenek levelezni, különben az idők végezetéig egyedül unatkoztak volna! Na de mégis hogyan jutnak el a levelek a megfelelő helyre? És egyáltalán honnan tudná egy pingvin, hogy néz ki egy zsiráf? Olvass bele a mesébe, te is rögtön bele fogsz szeretni!

tovább...

Levelezni, magunkról, egymásról

5 dolog, amit Zsiráftól és Pingvintől tanultam

Megumi Iwasa rém cuki és rendkívül mulatságos meséjében egy pingvin és egy zsiráf barátságáról olvashatunk. És ennél még sokkal többről is. Olvass tovább, Hunor elmondja, mi az az 5 dolog, ami számára fontos tanulság volt a könyvben!

tovább...

"A cselekvésre a reménynél is nagyobb szükségünk van"

Ismerd meg Greta Thunberget legújabb könyvünkből!

A 16 éves svéd klíma- és környezetvédő aktivista útja az egész világot megmozgató pénteki sztrájkoktól a Nobel-békedíj-jelölésen át a repülést alternatív utazási megoldásokkal kiváltó Greta-effektusig megannyi akadályt rejtett, ám a lány töretlenül harcol és mozgósít egyre több gyereket és felnőttet, hogy végre ébredjünk fel, és lássuk, a Föld megvédése kell hogy legyen minden felelős állampolgár legfőbb feladata. Olvass tovább, ismerd meg A jövőnk most kezdődik - Greta Thunberg harca a Földért című könyvet!

tovább...

Az pagonybéliek könyve

Dániel András által lejegyezvén

Kezdetben vala a semmi… mármint semmi említésre méltó. Na bumm! – már eleve így vevé kezdetét az egész, de később sem lőn sokkal érdekesebb. Bár imitt-amott történe ez meg az, támada némi jövés-menés, itt-ott csihi-puhi, máshol himihumik, nyifi-nyafik, pifi-pufik, változó sorrendben és gyakorisággal, de becsszó, semmi különös. És közben még különb és különbféle zajok is fel-felhangozának, sokféle nyeffegések, brekkek, trillák és gurgulák innen is, onnan is, meg hahózás, cin-cin, subidu és bibappalula. Ez ment úgy kábé tizenhárom milliárd évig, uszkve. 

 
tovább...

Mentőöv

Sorozat kamaszoknak és szüleiknek

A Scolar Teen négy könyvből álló mentőövet szimbolizáló kiegészítővel ellátott sorozata a kamaszkor problémáit, veszélyeit dolgozza fel. A rövid, dikciókban gazdag szövegek könnyen és gyorsan olvashatók, a fiatal tinédzsereknek épp megfelelő. Olvasd el a 18 éves Barnabás ajánlóját!

 
tovább...

Na mi van, van banán?

Olvasd el Fenyvesi Barnabás kamaszkritikáját!

Biztos vagyok benne, hogy valamilyen formában már mindenki találkozott a rendszerváltással. Lehet, hogy a szüleitől hallott róla, tanulta az iskolában, vagy akár meg is élte azt. Akármennyire is úgy tűnhet a mai fiataloknak, maga a rendszerváltás és a szocializmus egyáltalán nem annyira távoli, unalmas dolog, ráadásul sokkal jobban rányomja a bélyegét a mindennapjainkra, mint mi azt gondolnánk.

tovább...

Egy picit hősök lettünk

A Pagony Café fenntartható kávézó lett!

A Felelős Gasztrohős szervezet "a környezetbarát étkezést támogatja és promotálja, és ennek keretében Fenntartható Vendéglátóhely minősítéssel jutalmazza azokat a vendéglátóhelyeket és catering cégeket, amelyek – akár csak néhány apró lépéssel – szeretnék “zöldebbé” tenni működésüket." Hogy ez pontosan mit jelent? Olvass tovább!

tovább...

Bárcsak kapnék hideget-meleget!

Interjú Buzay Istvánnal

Ha csak kezedbe veszed és végiglapozod a Hogyne szeretnélek! - című Shakespeare szonettes kötetet, biztos vagyok benne, hogy meghökkensz majd a rajzokon, melyeket Buzay István festő-illusztrátor követett el. Hogy miért, azt maga a kissé szűkszavú, de annál szókimondóbb (vagy szófestőbb?) alkotó árulja el neked.

tovább...

Lovagok minden korosztálynak

Vannak olyan világok, történelmi időszakok, amelyekhez szívesen térünk vissza olvasóként: ilyen a lovagkor, a „tábortüzek és mesék kora”. Szeretjük ezt az időszakot, hőseinek hosszas, izgalmas kalandozását, különös lényekkel való találkozását, természetközeliségét; és szeretjük azt is, hogy a veszélyes bolyongások mögött végtelen biztonság húzódik. Ez annak a biztonsága, hogy tudjuk, hol van jó és rossz határa, hogy a becsület, testvériesség, bátorság, nagylelkűség és áldozatkészség megkérdőjelezhetetlen értéket képviselnek benne. Talán emiatt van az is, hogy korosztálytól függetlenül mindenki szívesen elmerül néha egy-egy lovagokról szóló történetben. Itt egy rövid válogatás, ha ti is ezt tennétek, de még nem választottatok!

tovább...

Sütihasználati beállítások