Pagony-könyvek a HUBBY shortlistjén!

Szurkoljatok velünk!

A 2016-ban alakult Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY – Hungarian Board on Books for Young People) minden évben megszervezi és átadja a szakmai zsűri által odaítélt Év Gyerekkönyve Díjat. Több Pagony-könyv is a shortlistre került, amire nagyon büszkék vagyunk! Ismerjétek meg, melyek ezek!

tovább...

Szeretnél levelet kapni a két kis dinótól?

Most Berg Judit, Kőszeghy Csilla és az UNICEF Magyarország segítségével ez a kívánság teljesülhet!

Mindenki szeret levelet kapni. Pláne a gyerekek. Főleg, ha két kedvenc mesehősük küldi nekik egy messzi-messzi országból. Az UNICEF Magyarország új programjában Berg Judit és Kőszeghy Csilla kis dinói kelnek útra, és mutatják be nektek a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait. A program partnere a Pagony, és az előfizető családok egy éven át, havonta egy névre szóló levélcsomagot kapnak Berg Judit új, csak itt olvasható meséivel, térképpel, képeslappal és kreatív feladatlapokkal, így a család a két kis dinó és az UNICEF segítségével utazhatja be a világot.

tovább...

"A személyes élmények, emlékek után mentem"

Kiss Judit Ágnessel Veiszer Alinda beszélgetett

Megjelent Kiss Judit Ágnes Kórház az osztályteremben című könyve: az első ifjúsági regény a magyar irodalomban, amely értően, érzékenyen és mégis kamaszok számára feldolgozhatóan mesél az 1956-os forradalomról. Miért pont ‘56? Hogyan lehet a Covid miatti bezártság alatt kutatni, milyen forrásokra támaszkodott a szerző és mik azok az apró részletek, amik nélkül nem lenne teljes a regény? A szerzővel Veiszer Alinda beszélgetett a könyvbemutatón, olvasd el itt, mik hangzottak el!

tovább...

Bálna professzor levelet kap

Megjelent a Szeretettel üdvözöl: Bálna!

A Szeretettel üdvözöl: Bálna című mese a nagy sikerű Szeretettel üdvözöl: Pingvin folytatása:az egyik korábbi mellékszereplő, Bálna professzor ezúttal főszereplőként bukkan fel a könyvben. Míg az előző kötetben Pingvin lett a szavannán magányosan unatkozó Zsiráf levelezőtársa, addig ebben a mesében a nyugdíjazott, tanítványok nélkül maradt, egyedül élő Bálna professzor az, aki elkezd leveleket küldözgetni ismeretleneknek, remélve, hogy ilyen módon új barátokat szerezhet.

tovább...

Bálna professzor szereti a kéket

Megjelent a Szeretettel üdvözöl: Bálna

A Szeretettel üdvözöl: Bálna című mese a nagy sikerű Szeretettel üdvözöl: Pingvin folytatása:az egyik korábbi mellékszereplő, Bálna professzor ezúttal főszereplőként bukkan fel a könyvben! Míg az előző kötetben Pingvin lett a szavannán magányosan unatkozó Zsiráf levelezőtársa, addig ebben a mesében a nyugdíjazott, tanítványok nélkül maradt, egyedül élő Bálna professzor az, aki elkezd leveleket küldözgetni ismeretleneknek, remélve, hogy ilyen módon új barátokat szerezhet.
Olvasd el, hogyan kezdődik Bálna professzor nagy kalandja!

tovább...

Koala a kiflin hintázik

Mondókázzunk!

A mondókák kétségkívül a legkeresettebb piciknek szóló könyvek közé tartoznak, és nem véletlen ez a rajongás, hiszen amellett, hogy kedvesek és fülbemászóak, nagyszerűen fejlesztenek sok-sok készséget. Most megérkezett a legújabb mondókáskönyv, a Koala a kiflin hintázik, aminek kapcsán kicsit mesélünk nektek arról is, mennyi jótékony hatása van a mondókáknak!

tovább...

Időutazás, történelem és Einstein

Megjelent a legújabb Abszolút regény!

Újabb taggal bővült az Abszolút könyvek most már igencsak népesre duzzadt kis családja: a Hogyan mentettem meg Einstein életét? az időutazós kalandregények táborát gyarapítja, aminek biztosan sokan örültök, hiszen ez a műfaj a gyerekek egyik legnagyobb kedvence.
Most mesélünk róla nektek, és azt is megpróbáljuk kideríteni, mi ennek a népszerűségnek az oka!

tovább...

Időtlen nyár

Huzella Júlia mesél Paulik Móni meseregényéről

Huzella Júlia színésznő az elmúlt évben még a korábbinál is jobban beleásta magát a gyerekkönyvek világába, hiszen a Tíztőlmese nevű mesecsatornájára ő maga válogatja össze a jobbnál-jobb történeteket. De vannak, amik a szokásosnál is jobban megérintik, mint például Paulik Móni meseregénye, az Időtlen nyár. Írt is róla nektek egy igazán személyes hangú ajánlót, ezt olvashatjátok most!

tovább...

Tavaszi újdonságok kiskamaszoknak

Sok-sok szuper könyv érkezett mostanában hozzánk, úgyhogy gyorsan össze is gyűjtöttük őket nektek! Haladó olvasók, kiskamaszok imádni fogják őket, főleg, hogy igyekeztünk a lehető legváltozatosabb témákból válogatni, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet! Jó böngészést!

tovább...

Sütihasználati beállítások