Játssz a szavakkal!

Nyelvi játékok kicsiknek és nagyoknak

Szereted a társasjátékokat? Különösen azokat, amik fejlesztik is a gyerekek nyelvi készségét? Akkor ez a cikk pont neked szól! Összeszedtük a legjobb nyelvi játékainkat, hogy kedvedre válogathass! Ismerd meg az újdonságokat és az örök kedvenceket!

tovább...

Ahol Babaróka és Kicsimackó találkozik

Ismerd meg Egri Mónikát!

Téged is elvarázsoltak a Kicsimackó és a Babaróka könyvek kedves, szeretetteli illusztrációi? Ugye te is legszívesebben beleugranál ebbe a békés, biztonságos, mégis izgalmas és kalandokkal teli világba? Akkor kattints, és ismerd meg Egri Mónikát, a kötetek rajzolóját!

tovább...

Öt ok, amiért a Pollit el kell olvasnod

Egy ízig-vérig holland könyv

A holland könyvekben az a jó, hogy sokkal többet kapunk egy jó sztorinál. Ott van például a válást és az ezzel kapcsolatos változásokat elemezgető Léna listái és Léna titkai, a furcsa hangulatú, de megkapó Tess és én, ami egyszerre boncolja a szeretet és kötődés, az elmúlás és a magány kérdését, vagy épp a szintén tabutémákat vizsgálgató, kissé nagyobbaknak szóló Száz óra sötétség. Itt az ideje, hogy megismerd Pollit is!

tovább...

Elő veled, természetismeret!

Ismeretterjesztő és foglalkoztató gyerekkönyveket ajánlunk!

Végre itt a nyár, a szünidő, otthon a gyerek félredobhatja a sulis könyveket, és a szórakozásé lesz a főszerep! Ugyanakkor kortól függetlenül fontos figyelmet szentelnünk annak, hogy a gyerkőcök telhetetlen kíváncsiságát kielégítsük. Folyamatosan válaszolni a „miért?” kérdésekre azonban még egy edzett szülőt is megizzaszthat. Éppen ezért állítottunk össze nektek egy kis szemlét a legfrissebb ismeretterjesztő könyveinkből.

tovább...

Az IBBY Honour listjén a Macskaherceg kilencedik élete!

Interjú Gimesi Dórával

A Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa (IBBY - International Board on Books for Young People) Honour listjén kapott helyet Gimesi Dóra A macskaherceg kilencedik élete című kötete. Hatalmas örömmel gratulálunk a szerzőnek, és nagyon büszkék vagyunk, amiért ez a kötet a Pagony Kiadó gondozásában jelenhetett meg! Kaptunk a remek alkalmon, és ismét beszélgettünk egy kicsit Gimesi Dórival. Olvasd el a vele készült interjúnkat!

tovább...

Utazz térben és időben a Pagony könyveivel!

Időutazós könyvek nyárra, őszre, télre, tavaszra!

Elképesztően sikeresek az utóbbi időben az időutazással kapcsolatos történetek. Különösen azok, amelyek a múltsétát valamilyen titokzatos rejtéllyel ötvözik. Olyan könyvekből válogattunk most, melyek ezt a témát dolgozzák fel az alsós és kiskamasz korosztály számára. Ismerd meg a legújabb időutazós regényeinket!

tovább...

A legjobb partijáték!

Megérkezett az Abszolút elfelejtett szavak!

A Pagony Játékkiadó legújabb társasjátéka biztos, hogy az év partijátéka lesz! Lehengerlően vicces, megmozgatja az agytekervényeket, fejleszti a szókincset, és még sorolhatnánk… kattints, és tudj meg róla mindent!

tovább...

Anya keze varázskéz

Wéber Anikó: Luca és Máté régi körhintája

Ki volt Szendrey Júlia azon kívül, hogy Petőfi Sándor felesége? Ki írta az első magyar gyerekkönyvet, és ki volt az első női lapszerkesztő Magyarországon? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatsz Wéber Anikó meseregényében. A Luca és Máté régi körhintája izgalmas és tanulságos könyv, ami igazi varázskezű anyukákat mutat be. Ezek a történelemkönyvekben mellőzött alakok amellett, hogy szerető otthont teremtettek a gyerekeik számára, hatalmas lépéseket tettek a női egyenjogúságért is. Ha kíváncsi vagy rájuk, olvass bele a regénybe itt!

tovább...

A legidősebb szélfiú

Megérkezett Wéber Anikó új, történelmi ihletésű meseregénye

Wéber Anikó újabb remek történeteket hozott nekünk! Ha tetszett a Hanga régi karácsonyai, mindenképpen pillants bele a Luca és Máté régi körhintájába! A szerző ezúttal olyan nőalakokat mutat be, akikről talán nem is hallottál, pedig nyomot hagytak a történelemben. Emellett pedig elsősorban szerető anyukák voltak.

Olvasd el, hogyan indul a történet!

tovább...

Sütihasználati beállítások