Helló, Héraklész!

Képes regény egy ógörög szuperhősről

Végre valahára született egy friss, olvasmányos gyerekkönyv, ami nem csak szemelvényeket mutat be a görög mitológiából, hanem teljes történetet mond el. Tasnádi István Héraklészről írt vicces és izgalmas regényt, Felvidéki Miklós képregényes illusztrációi pedig végleg gyerekmágnessé teszik a Helló, Héraklész!-t. Itt tudhattok meg mindent az új Abszolút Könyvről!

tovább...

Különös ikrek

Olvass bele a Helló, Héraklész! -ba

Szeretitek a legendákat, de Homérosz eposzaiba azért még nem kezdenétek bele? Akkor lessétek meg a legújabb Abszolút könyvet! Tasnádi István a görög mitológia legvonzóbb szeletét választotta: minden szuperhős ősét, Héraklészt. Vagány, mai nyelvezettel, pörgős és humoros párbeszédekkel és egy szokatlan csavarral meséli el, hogyan lesz a beképzelt osztály bikájából igazi hős. Kattints ide, és olvasd el az első fejezetet!

tovább...

Héraklész - A Marvel-hősök ősatyja

Interjú Tasnádi Istvánnal a Helló, Héraklész!-ről

Az Abszolút Könyvek legújabb kötete az európai kultúra egyik legismertebb alakjának fiatalkorát és hőssé cseperedését dolgozza fel. A regény persze sokkal több, mint Herkules kalandjainak sokadik újramesélése. Az archetipikus szereplők és helyzetek mellett modern családi dinamikákról, népszerű és háttérbe szoruló testvérek kapcsolatáról, identitásról, és még sok minden másról is szól a Helló, Héraklész! Ráadásul mindezt vagány, mai nyelvezettel, és Felvidéki Miklós elképesztően vicces, képregényes illusztrációival. A kötet szerzőjével, Tasnádi Istvánnal beszélgettünk. Olvass tovább!

tovább...

Ki vagy az emlékeid nélkül?

Tudj meg mindent A Hold emlékeiről!

A science fiction és a futurisztikus történetek a gyerekirodalomban is ugyanúgy hódítanak, mint a felnőtt könyvekben. Kolozsi László regénye, A Hold emlékei is egy ilyen kötet. A Földön egy különös hullám suhan körbe, amelynek hatására szinte mindenki elveszíti az emlékeit. Pedro, a magyar űrhajós, és a maroknyi emlékező feladata, hogy kiderítsék, mi is történt, és rajtuk múlik, visszatér-e az ismert élet a Föld nevű bolygóra. A Hold emlékei gyönyörű, lírai történet, egyenesen filozofikus. Kik és mik vagyunk az emlékeink nélkül? Tudunk-e kapcsolódni, ha nem emlékszünk senkire, akihez kötődtünk valaha?

Abszolút izgalmas, Abszolút elgondolkodtató, Abszolút megható. Igazi Abszolút könyv.

tovább...

Pedro a világűrből

Olvass bele A Hold emlékeibe!

Ha szereted az elgondolkodtató könyveket, és ha élsz-halsz a tudományos-fantasztikus irodalomért, akkor Kolozsi László legújabb regénye biztosan az új kedvenced lesz. Olvasd el A Hold emlékei első fejezetét!

tovább...

Vadadi Adrienn: A 4-es metró

Olvass bele az 5 éves lettem! antológiába!

A nagysikerű 3 éves lettem! és 4 éves lettem! antológiák után most megérkezett a várva várt 5 éves lettem! vers- és mesegyűjtemény! A kötetben ismét a Pagony legkedveltebb szerzői mesélnek, ezúttal kifejezetten az ötéveseknek. Olvassátok el együtt Vadadi Adrienn történetét egy izgága kisfiúról, és egy szuper kirándulásról!

tovább...

92. Ünnepi Könyvhét

Nagyszerű Pagony- és Tilos az Á- könyvek 2021-ből

Mi nagyszerűen éreztük magunkat a Könyvhéten, reméljük, ti is! Azoknak, akik esetleg lemaradtak volna róla, most összegyűjtöttünk minden Pagony és Tilos az Á újdonságot, amit a Vigadó téren bemutattunk. Az egyszerűség kedvéért nem a megjelenés dátuma szerint rendeztük a könyveket, hanem életkori ajánlás alapján haladtunk az egészen kicsiktől az egészen nagyok felé. Kattints és ismerd meg a legeslegújabb könyveinket!

tovább...

A gyűrű kálváriája

Olvass bele Bojti Anna legújabb kalandkönyvébe!

Bojti Anna korábbi kalandkönyvei, az Éjszaka az állatkertben és a Lidércerdő mélyén rengeteg fiatallal szerettették meg az interaktív könyveket. A kék ajtó titka most a néhány évvel fiatalabb, 6-12 éves korosztályhoz fordul. Kalandozzatok az Állatkerbet, legyetek Ti a történet hősei! Olvassatok bele az első fejezetbe!

tovább...

"A Kék Ajtó mögött rejtve pihen kincsem"

Itt van Bojti Anna legújabb regénye!

Bojti Anna, az Éjszaka az Állatkertben és a Lidércerdő mélyén szerzője most újabb szuper, interaktív regénnyel jelentkezik, ezúttal a kicsit fiatalabb korosztályt megcélozva.

Ismerd meg te is a A kék ajtó titkát!

tovább...

Sütihasználati beállítások