Na még egyet! Rumini - Hajónapló

A társasjáték tervezőjével, Pierrot-val beszélgettünk

Ismerd meg a Rumini - Hajónapló, és sok más társasjáték tervezőjét, Pierrot-t! Tudd meg, hogyan lesz valakiből társasjáték tervező, és azt is, miért lesz a Hajónapló a kedvenc új ruminis játékotok! Olvass tovább!

tovább...

Rumini sikertörténete

Amikor lassan tizenöt éve Berg Judit becsomagolta és betette a fenyőfa alá a Rumini A4-es lapokra nyomtatott kéziratát, eszébe sem jutott, hogy idővel kötelező olvasmány, játszótér, szabadulószoba, társasjáték és még megannyi más lesz belőle – és több kötetnyi folytatást kell írnia hozzá. Hogy hogyan és miért lett ekkora sikere? Olvass tovább!

tovább...

Kártyázz Ruminivel!

Ismerd meg a Rumini - Hajónapló társasjátékot!

Már az összes Rumini könyv megvan? Vagy éppen most ismerkedtek a tengerész egerekkel? Esetleg egyik sem, de szeretitek a pörgős kártyajátékokat? A Rumini - Hajónapló egyik esetben sem hiányozhat a gyűjteményetekből! Olvass tovább, és ismerd meg ezt a nagyszerű, új játékot!

tovább...

Zoknifogócska Szofival

Mezítlábas hapci

Ebben a legkisebbeknek készült, lépegetős játékban összemérhetjük a memóriánkat csemetéink tüdőkapacitásával. Egy olyan aszimmetrikus, bájos kis játékról van szó, ami gyermeket és felnőttet is magával ragad! Ebben az izgalmas fogócskában a legapróbbaknak előlünk kell eltüntetniük a zoknikat, hogy ne tudjuk őket olyan gyorsan elkapni, és feladni a meztelen kis lábacskáikra. Tudj meg mindent az első Szofi-játékról!

tovább...

Kalandozás az asztalon

Ismerd meg a kedvenc táblás játékainkat!

Ha azt mondjuk, társasjáték, mi ugrik be először? Naná, hogy egy asztalon egy hatalmas, színes tábla, rajta bábuk, pénz, alkatrészek, kártyák. Tudtad, hogy a táblás játékoknak több típusa is létezik? Van, ami csak egy hátteret ad, van, amin körbe-körbe megyünk, van, amire munkásokat pakolunk le… És vannak a szabad mozgást használó táblák: amikor bármerre kalandozhatunk, mindenhol történik velünk valami izgalmas. Most ezeket a - szakszóval élve sandbox típusú - játékokat mutatjuk be neked. Jó felfedezést!

tovább...

Látogassatok el az állatkertbe Marcival!

Ismerjétek meg a KalandoZoo társasjátékot!

Ki ne szeretne az állatkertben bóklászni? Ezt az élményt idézi fel a KalandoZoo, ráadásul a Most én olvasok! sorozatból ismert Marcival, akit Wéber Anikó jóvoltából rengeteg kezdő olvasó megszeretett! Olvassátok el a Játékház munkatársainak ajánlóját, aztán próbáljátok ki ti is!

tovább...

Mitől vers a vers?

Fenyő D. György: Útikalauz a vershez

Itt egy könyv, ami után úgy fogod érezni, mától csak verseket akarsz olvasni! Az Útikalauz a vershez 25 kortárs és klasszikus magyar szerző művén keresztül megmutatja, hogy a költészetről lehet és érdemes beszélgetni, és rávezet, hogy a versek igenis mindenkihez és mindenkiről szólnak. Tudj meg mindent Fenyő D. György legújabb könyvéről!

tovább...

Párbeszéd a gyerekek és az irodalmi szöveg között

Interjú Fenyő D. Györggyel

Fenyő D. György mögött hosszú évek tanári tapasztalata áll, éppen ezért pontosan tudja, hogyan lehet jól szólni a fiatalokhoz. Legújabb könyvében is bizonyítja ezt. Az Útikalauz a vershez kapcsán beszélgettünk a szerzővel. Kattints, és tudj meg mindent erről a különleges kötetről!

tovább...

Útikalauz a vershez

Lapozz bele!

Ismerd meg Fenyő D. György nagyszerű, új könyvét, amely bevezet a költészet rejtelmeibe! Igazi útikalauzként szolgál, felhívja a figyelmet arra, amit semmiképp sem érdemes kihagyni, és megtanít rá, hogyan fedezd fel önállóan mindazt, ami ebbe a kötetbe nem fért bele. Lapozz bele, gondolkozz, gyönyörködj és barangolj a költészetben!

tovább...

Sütihasználati beállítások