Milyen a jó tanár?

A Vácz Irénnek vége! szerzője, Goldberg Emília cikke

A közélet egyik legforróbb témája lett a tanárkérdés. Rengeteg, tanárokat érintő cikk jelenik meg mostanában, és ezzel párhuzamosan a tanárok megítélése, a tanárokról való gondolkodás is fontos része lett a közbeszédnek. Mivel a felnőtt lakosság szinte minden tagja látott már tanárt, ezzel kapcsolatban van valamiféle véleménye is. A vélemény pedig köztudottan arra való, hogy elmondjuk... Olvass tovább!

tovább...

A macskáknak szorgalmas védőangyalaik vannak

Olvass bele Kiss Judit Ágnes új könyvébe!

Ennyire érzékeny és aranyos könyvet még nem láttunk kutya-macska barátságról! Kiss Judit Ágnes regénye minden állatbarát alsóssal meg fogja szerettetni az önálló olvasást, de a szülők szívét is megmelengeti majd ez a csodálatos történet. Olvasd el a Cirka és Firka első fejezetét!

tovább...

Gyerekek és a digitális képernyő

Csak a “minden vagy semmi” létezik?

Az ELTE Alfa Generáció Labor kutatói arra kíváncsiak, hogy milyen pozitív és negatív hatásai lehetnek a koragyermekkori digitális eszközhasználatnak, hogy a világjárvány hatással van-e az óvodás gyerekek digitális eszközhasználatára, vagy hogy mi fejleszti inkább a fantáziát: a rajzfilmek, az elektronikus, animált mesekönyvek, vagy a hagyományos mesekönyvek. Ebben a cikkben változatlanul közöljük Korom Ágnes kutató írását a témában. A cikk végén megismerheted az Alfa Generáció Labor által fejlesztett gyerekeknek szóló applikációt, illetve találsz egy kérdőívet is, melynek kitöltésével segítheted a kutatók munkáját. Olvass tovább!

tovább...

Légy te is detektív!

Fejtsd meg A Gondolatolvasó rejtélyét!

Elgondolkodtál már azon, hogy a jótanulók élete sem mindig fenékig tejfel? Hogy ők is csak gyerekek, akik barátokra vágynak és játszani szeretnének? Wéber Anikó legújabb vérpezsdítő iskolai krimijében lelepleződik, ki szivatja a tehetséggondozó-szakkörösöket, miközben az újdonsült nyomozók egymást, és önmagukat is jobban megismerik. Az Abszolút Könyvek sorozat legújabb tagja, A Gondolatolvasó egy laza, mégis tartalmas detektívregény, amely izgalmakkal és fontos tanulságokkal is szolgál a felső tagozatos és kisgimnazista olvasóközönség számára. Olvass tovább!

tovább...

Karácsonyozz Babarókáékkal!

Itt az első Babaróka-társas!

Babarókát nagyon sokan szeretitek. Most végre játszhattok is vele, ráadásul egy különleges és nagyon vonzó karácsonyi játékban. Mert képzeljétek, ebben a játékban van egy igazi karácsonyfa (papírból)! Nektek kell szépen felépíteni, hogy aztán együtt, az egész család feldíszítse, mielőtt Kiscica megérkezne vendégségbe. Olvass tovább!

tovább...

Mi történik, ha összegabalyodnak a kívánságok?

Tudd meg Lissa Evans legújabb regényéből!

Mi lenne, ha egy kislány félretenné a tízéves szülinapi tortájáról a gyertyákat, aztán elfelejtené az egészet és felnőne? Mi lenne, ha időskorában a szomszéd gyerekeire vigyázna, akik megtalálják a gyertyáit, és rájönnek, hogy varázserővel bírnak? Nagyjából ilyen tempóban húzza be az olvasóit Lissa Evans új, varázslatos kalandregénye, a Bárcsak! Tudd meg te is, mi lesz, ha a kívánságok valóra válnak! Olvass tovább!

tovább...

Bárcsak! olvashatnék egy jó könyvet!

Olvass bele Lissa Evans regényébe!

Lissa Evans új könyve csupa varázslat! A Bárcsak! legfőbb üzenete, hogy soha nem késő megélni az álmainkat, és hogy bizony a legidősebb nénikben is él még a kislány. No meg persze az, hogy a generációk között igenis szövődhet fantasztikus barátság. Olvasd el a bevezetőt és az első fejezetet!

tovább...

A Gondolatdoboz

Olvass bele Wéber Anikó legújabb regényébe!

Wéber Anikó ismét egy letehetetlenül izgalmas krimivel lepett meg minket! Olvass bele A Gondolatolvasóba, és merülj el ebben a pörgős, realisztikus, és mégis varázslatos regényben! Kattints ide az első fejezetért!

tovább...

Mindenki egyért!

Vajon sikerül elég ügyetlennek lennetek?

Itt egy egyszerre agyégető, fejlesztő, de a tematikája miatt humoros játék, ami komplex, kis dobozban elfér és nagyon sokszor játszható! Tanuljatok bele játszva az algoritmizálásba! Ismerjétek meg Győri Zoltán A herceg nyer nevű játékát!

tovább...

Sütihasználati beállítások