A galambok és az időgyurma

Ismerd meg Bendl Vera Most én olvasok!-sorozatát!

Emlékeztek még Mihályi Csongorra és az időgyurmára? Bendl Vera szuper meseregényéhez kapcsolódva született meg a jenleg három részt számláló Most én olvasok!-sorozat, melyben tovább követhetjük a gyerekek, de leginkább pár mókás galamb kalandozásait térben és időben. Ismerd meg a sorozatot, és a legújabb, Sanel Amerikába megy című részt ebből a cikkből!

tovább...

Pagony Szalon - November - Valóság és fikció

Pagony Café - Dió, November 24. 18:00-19:00

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az második Pagony Szalonba! Beszélgessünk mesekönyvekről, gyerek- és ifjúsági irodalomról!

tovább...

Üdv a kamasz király udvarából!

Miklya Luzsányi Mónikával beszélgettünk

Miklya Luzsányi Mónika öt gyermek édesanyja, ötven könyv szerzője, pedagógus, szerkesztő, publicista, teológus és még sorolhatnánk... Nem utolsó sorban pedig az Abszolút Töri sorozat legújabb részének szerzője. Ismerd meg az írónőt és A kamasz király udvarában című kötetét ebből az interjúból!

tovább...

Ismerd meg Szimonidesz Hajnalkát!

Varázslatosan szép gyerekkönyvek 0-99 éves korig

A Pagony Kiadó szerencsére sok nagyszerű illusztrátorral büszkélkedhet. Nagyon fontos a számunkra, hogy a nálunk megjelent könyvekben szereplő képek párbeszédbe lépjenek a szövegekkel, hogy ne csupán illusztrálják, de egy új szintre emeljék a történetet. Így teszik a rajzolók egyedi stílusukkal igazán különlegessé a Pagony-könyveket. Közülük szeretnénk most bemutatni nektek egy olyan alkotót, akinek egyszerűen nem lehet elszakadni a képeitől. Ha a kezedbe vettél egy általa illusztrált könyvet, azt biztosan nem tetted vissza. Ismerd meg Szimonidesz Hajnalkát!

tovább...

Virágkereső

Kiss Judit Ágnes - Szimonidesz Hajnalka: Zsálya és a mélyvölgyi utazás

Kiss Judit Ágnes gyönyörű meséje erőt és reményt adó varázsmese, mely úgy beszél a gyerekeknek a gyógyulásról, hogy közben nem tagadja le a betegséggel járó nehézségeket sem. A Zsálya hercegnő várva várt folytatása egy kicsit idősebbeknek szól, mint az első kötet, így Zsálya valóban elkíséri a gyerekeket a felcseperedés útján. Szimonidesz Hajnalka gyönyörű illusztrációi pedig gondoskodnak róla, hogy ezt a könyvet senki ne akarja majd becsukni. Zsálya legújabb történetét túlzás nélkül mindenkinek ajánljuk 9 és 99 év között, hiszen mindenkinek sokat fog adni. Viola Beáta cikkből megtudhatod, miért. Kattints ide a folytatásért!

tovább...

Egy kórházi éjszakán

Olvass bele a Zsálya és a mélyvölgyi utazásba!

Lesz folytatása a Zsálya hercegnőnek? - ez volt az a kérdés, amit talán a legtöbbször hallottunk a Könyvhéten és a Könyvfesztiválon. Örömmel jelentjük, hogy megérkezett a várva várt második kötet, mely ezúttal egy kicsit idősebb korosztálynak, a 9 éven felülieknek szól. Azt is mondhatjuk, hogy a Zsálya és a mélyvölgyi utazás az "iskolás"-kötet a sorozatban, így kíséri el a gyerekeket Zsálya a felcseperedés útján. Ez a komolyabb hangvételű történet azonban a szülőknek is legalább annyit fog adni, mint a kisiskolázoknak. Olvassátok el együtt az első fejezetet!

tovább...

Kódok, rejtélyek és nyomozás: Ismerd meg a Könyvvadászokat!

Ismerjétek meg a sorozatot!

Az Abszolút könyvek rajongói már jól ismerhetik a 10-13 éves korosztály egyik legnagyobb kedvencét, a Könyvvadászok című könyvet. Nagyon megszerettük mi is az okos kis könyvmoly, Emily és barátja, James kalandjait, és most végre megérkezett a második rész is!

Ennek örömére elevenítsük fel, miért is ennyire szuper ez a sorozat és ismerkedjetek meg a következő kötettel, A feltörhetetlen kóddal!

tovább...

Megérkezett a Szökés az Alcatrazból!

Olvass bele a Könyvvadászok harmadik részébe!

Figyelem, könyvvadászok! A nyomozás folytatódik! Mr. Griswold, „a könyvkiadás Willy Wonkája” újabb játékot hirdet a rejtvényfejtőknek, melynek helyszíne ezúttal a híres-hírhedt Acatraz. Természetesen Emily, James és barátaik sem maradhatnak ki. Csatlakozz hozzájuk te is! Olvass el egy fejezetet a Könyvvadászok harmadik részéből!

tovább...

Fantasztikus Egyiptom

Megérkezett Szakács Eszter legújabb regénye a Grifflovasok univerzumában

A szelek tornya, a Babilon és A nulladik zsebuniverzum után, egy újabb nagyszabású regénnyel bővült Szakács Eszter fantasy univerzuma. A Füstmágus című nagyregény, nem kötődik közvetlenül a Grifflovasok-trilógiához, így előzetes ismeretek nélkül is szuper élmény lesz. Tudj meg mindent az új kötetről! Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások