Rajzolj nekem! - és az iskolai könyvtáraknak

Illusztrátorok és olvasók az iskolai könyvtárakért

Kérj egyedi illusztrációt kedvenc illusztrátoraidtól karácsonyra, és segíts! Neked ajándék - egy iskolai könyvtárnak segítség.

2022. december 17-én, szombaton nyolc ismert és népszerű pagonyos illusztrátor vár minden előzetesen regisztrált érdeklődőt a Bakáts Pagony mellet található Pagony Cafe -Dióban, hogy egyedi rajzokkal lepje meg őket! Olvass tovább!

tovább...

Már külföldre is kérheted Pagonyos rendelésedet!

Külföldön élsz? Akkor ez neked szól!

Maszat már nem csak Berg Judit meséjében száll repülőre, végre kérheted a csomagodat külföldre is!

Olvass tovább, és tudj meg mindent arról, miként rendelj magadnak külföldre, vagy miként juttassd el a világ (majdnem) minden pontjára a kedvenc könyveiteket!

tovább...

Az első bál

György Alida novellája a Tízig aludni antológiából

Itt a Tilos az Á Könyvek legújabb novellaantológiája, a Tízig aludni! Kortárs és kortalan szövegek felnőtté válásról, énkeresésről, és még sok minden másról. Olvasd el György Alida novelláját!

tovább...

Kisláb, Nagyláb jó barát

Itt a legújabb Zseblámpás könyv

Hatalmas, dörgő léptekkel érkezett a Pagony Zseblámpás könyvek legújabb része, a Nagyláb, Kisláb! Ha szeretitek a Roald Dahl-könyveket vagy a kedves történeteket barátságos szörnyekről, mint a Barátságos óriás vagy esetleg a A Graffaló, akkor Ellen Potter regénye is garantáltan tetszeni fog az egész családnak! Olvasd el a Odett, a Bartók Pagony üzletvezetőjének ajánlóját!

tovább...

Játssz szabadon!

Kirsten Boie Szerdán végre játszhatok! című könyve segít

A gyerekek egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen a szabad játék. Azonban megítélni, hogy pontosan mennyi időt engedjünk nekik, és hogyan tanítsuk meg őket önmaguk elfoglalására, már egyáltalán nem egyszerű feladat. Kirsten Boie Szerdán végre játszhatok! című könyve Fanni pár napos kalandját meséli el kedves humorral, gyerekek számára jól átérezhető stílusban. A történet észrevétlenül gondolkodtatja el az olvasót arról, hogy mik az igényei a szabad játékkal kapcsolatban, ezzel talán egy csöppet megkönnyítve a szülők dolgát is. Ismerd meg a Zseblámpás könyvek új részét!

tovább...

Vasárnap - részlet

Olvass bele a Szerdán végre játszhatok!-ba

Szuper könyvünk érkezett a 7-10 éves korosztály számára, mely nem csak a szabad játék fontosságát hangsúlyozza, de nagy segítség lehet az önálló olvasás felé vezető úton is. Olvass bele a Zseblámpás könyvek új részébe, a Szerdán végre játszhatok!-ba!

tovább...

Hugó - Két szőrgombóc

Olvass bele a Nagyláb, Kisláb című Zseblámpás könyvbe!

Egy kedves meseregényt keresel a barátságról, az elfogadásról és a szaszkvacsokrók? Megtaláltad! Ellen Potter könyve, a Nagyláb, Kisláb a Zseblámpás könyvek sorozatban jelent meg, és tökéletes első "igzai könyv", amit a 7-10 éves korosztály már önállóan is elolvashat. Olvass bele!

tovább...

Egyszer fent, egyszer lent

Tízig aludni – 25 kortárs és kortalan novella

Aki kíváncsi, hamar megöregszik, tartja a közmondás. Hát aztán, amúgy is megöregszünk. Amint döntéshelyzetbe sodor bennünket az élet, könnyen a gyermeki és felnőtt énünk küszöbén egyensúlyozva találhatjuk magunkat, egyik lábunk felemeljük, lóbáljuk: merre lépjünk, előre vagy hátra, kicsit vagy nagyot? E dilemmát járja körül a Szívlapát, a Lehetnék bárki és a Szevasz antológia után most a Tilos az Á Könyvek kortárs antológiasorozatának záró akkordja: a Tízig aludni. Olvass tovább!

tovább...

Kortárs és kortalan novellák

Péczely Dóra szerkesztő utószava a Tízig aludni antológiához

Megjelent a Tízig aludni, a Tilos az Á Könyvek antológia sorozatának (Szívlapát, Lehetnék bárki, Szevasz) záró darabja. Olvasd el Péczely Dóra, a kötet szerkesztője és a Tilos az Á Könyvek alapító főszerkesztője utószavát a novellaválogatáshoz! Kattints ide!

tovább...

Sütihasználati beállítások