Egyszerű nevelés? Van olyan?

Interjú László Zsuzsával az Egyszerűbb gyermekkor kapcsán

„Manapság egy hatalmas problémával találjuk szemben magunkat. Olyan hatalmas, hogy már alig látjuk, mert ott van közvetlenül az orrunk előtt nap mint nap. Túl telített életet élünk, színültig tele tevékenységekkel, tennivalókkal, kikerülhetetlennek látszó kötelezettségekkel. Nincs idő lélegzetet venni, megkeresni a problémák gyökerét.” (Sarah Susanka: A nem olyan nagy élet)

tovább...

Amikor a nyulak még tudtak repülni

Melanie von Bismarck könyve, Axel Scheffler rajzaival

A Pagony őszi könyvei közt sok-sok új külföldi könyvet fogtok találni. Folytatódik természetesen az Apu mesél sorozatunk is - míg a Klára és a mumusokban Klára papája mindig sietett, mamája külföldön dolgozott és a nagypapája volt mellette, új könyvünkben egy nagyon is gondoskodó apuka van. Mici apja ugyanis, amíg Mici mamája elutazik, minden délután elhelyezkedik a díványon, és míg Mici mellette játszogat, ő kitalál valamilyen teljesen képtelen történetet. A tucatnyi rövid apa-lánya mesét minden ovisnak és iskolásnak ajánljuk majd, szeptemberben vehetitek őket kézbe. 

tovább...

Boribon autózik

Marék Veronika meséje

Emlékeztek, hogy Boribon a hároméves születésnapjára egy kis piros autót is kapott Annipannitól? Most nagyon jól jön a kisautó, mert el tud vele menni almáért, hogy legyen délutánra almáspite. Csakhogy valami mindig közbejön... Hogy mi, az kiderül a meséből!

tovább...

IBBY-díjas A kőmajmok háza!

Gratulálunk Tasnádi Istvánnak!

IBBY-díj. Ezt a díjat a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsának Magyar Szekciója ítéli oda az előző év legjobb magyar gyerekkönyveinek.

Örömmel jelentjük, hogy ismét egy Pagony könyv lett a legjobb!

A tavalyi év könyvterméséből Tasnádi István regénye, A kőmajmok háza lett az Év gyermekkönyve.

És hogy miért, azt olvassátok el Gombos Péter laudációjában!

tovább...

Ezt keresd a Pagony standon!

Könyvheti könyveink, 2013.

Itt mindent, de mindent összegyűjtöttünk, amit az új könyveinkről tudni lehet. Most neked, a tudatos könyvvásárló szülőnek már csak egyetlen dolga maradt: olvasni! Így tökéletesen informálva baktathatsz el a Vörösmarty tér Vigadó utca felőli sarkára, ahol megtalálod a Pagony standját, rajta a könyveket, és biztos kézzel kiveszed, amit kiszemeltél. És persze azt a még tizet, amelyiket az impulzusvásárlás ellenállhatatlan ereje a pagonyos zacsidba kényszerít. Szóval: olvass!

tovább...

Tepertő kefírrel

Ajánlónk A kalóz nagypapa c. meseantológiához, ill. Rubik Anna, Pagony, 2013.

Az Autósmesék párjaként-folytatásaként jelenik meg a Könyvhétre A kalóz nagypapa - megint egy jó tucatnyi kortárs író, sorolom: Marék Veronika, Finy Petra, Szabó Borbála, Tasnádi István, Szabó T. Anna, Lackfi János, Gimesi Dóra, Menyhért Anna, Tamás Zsuzsa... és még sokan mások. A mesék közt meg-megállít néhány vers, Kiss Ottó, Kukorelly Endre, Lackfi János, Tóth Krisztina sorai. Egy kicsit megpihenünk, leülünk, gondolkozunk, hogy továbbmenjünk, egy újabb családba csöppenjünk. Konfliktusok és béke, szomorúság és vidámság, veszteségek és együttlétek - olvassuk szép lassan, darabról darabra a meséket, tartogassuk sok-sok estére. Szombati Enikő ajánlója következik.

tovább...

Melyik Boribon cicája?

Boribont mindenki ismeri. Boribonról mindent tudunk. De vajon a cicájáról is? Hiszen még neve sincs! Pedig amióta Annipanni és Boribon réges-régen befogadták, szinte minden kötetben felbukkan. És ebben a könyvben végre nevet is kap.

tovább...

Mumusok nem léteznek?!

Ajánló a Klára és a mumusok című könyvhöz

„Mumusok nem léteznek – közölte apa.

Klára nem tudta, vajon hogy válhatnak apa előtt láthatatlanná, de azt igen, hogy attól még,

hogy nem látja őket, nagyon is léteznek! Annyi  mindenben hisznek az emberek, amit nem látnak! Apa is szokta mondani, hogy hisz a szeretetben, és látta már valaha? De nem ám! És vannak, akik Istenben hisznek.” - ajánló Vujivots Júliától.

tovább...

Időfutár - A körző titka

Részlet Gimesi Dóra, Jeli Viktória és Tasnádi István könyvéből

Hanna nemrég költözött Budapestre, minden szokatlan: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola (a Sigray), új tanárok, és persze új osztálytársak.
Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe... és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált.
Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? Mit akar vele kezdeni Sándor, a vén ócskás, és miért nem tud Hanna sem megválni tőle? És mi köze mindennek Bécshez, a Sakkozó törökhöz és Bujdosónéhez, a töritanárhoz?
A rejtélyek kinyomozásában segít Hannának Zsófi,
 a szuperokos szegedi barátnő, és Tibi, a kicsit lassabb eszű, de hűséges osztálytárs. A kalandok szüneteiben pedig arra is van idő, hogy barátságok szakadjanak meg és szülessenek újjá, no és persze szerelmek is szövődnek...

Olvassatok el egy fejezetet a nagysikerű rádiójátékból készült regényből!

tovább...

Sütihasználati beállítások