Csak egy kis baleset!

Pipp és Polli kalandjai

Pipp és Polli, kicsiknek szóló sorozatunk szereplői nagyon egyszerű kalandok hősei. Rajzolójuk Axel Scheffler, ő illusztrálta Julia Donaldson verses meséskönyveit, amelyeket már a magyar közönség is megszeretett. A sorozat most A piros lufi és a Hurrá, havazik! kötetekkel bővült! Olvasd el, hogy hogyan keletkeztek a könyvek!

tovább...

Juditok álma

Berg Judit – Polgár Judit: Alma –A sötét birodalom (Evocit Kiadó Kft. 2013)

Berg Judit új könyve tulajdonképpen egy tökéletes recept. Mindenből van benne egy csipetnyi, de semmiből sincs több a kelleténél. A könyv épp annyira kalandregény, mint népmese, ugyanannyira szól a sakkozni tudóknak, mint a sakkozni nem tudóknak, Alma a történet főhőse, de semmivel sem fontosabb, mint a barátai. Az egyes hozzávalók közül egy sem dominál, és a kezdeti káosz után az alkotóelemek összeállnak egy teljes egésszé. –Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

Berg Judit: Alma - A sötét birodalom

Részlet az Ecovit kiadó könyvéből

Berg Judit új könyve a 10-14 éveseknek szóló kalandregény, amelyet Polgár Judittal közösen találtak ki: a három főhős, Drifter, Félix és Alma egy képzelt világban kötnek ki, ahol a sakk szabályainak megfelelő logikai feladványokat kell megfejteniük. A három nagyon különböző gyerek mind hozzájárul a nehezségek legyőzéséhez ebben az igazi, izgalmas magyar fantasyben! - Olvass bele!

tovább...

Levegőt!

Maria Teresa Maia Gonzalez: Szeretettel, Beatriz (Pongrác Kiadó, 2013)

Mindegy, hogy egy gyerek szemüveges, fogszabályzós, kövér vagy sovány, okos vagy buta, bárki lehet iskolai zaklatás áldozata. Még csak az sem kell, hogy szokatlan legyen a keresztneve vagy stréberkedjen órán: ha valakit kinéznek a társai, nem számít, hogy a világ legátlagosabb gyerekéről van-e szó, elég egy apró véletlen, és máris megindul a végeláthatatlan szekálás. Maria Teresa Maia Gonzalez könyve egy rendkívül fontos és aktuális témát, az iskolai terrorizálás kérdését dolgozza fel. – Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

Diszlexiás szabadságharcos, avagy A Hold legsötétebb oldala

A Hold legsötétebb oldala borzasztó komoly dolgokról szól, mint az igaz barátság, elfogadás és szabdságharc. Ezeket a témákat nehéz beadagolni úgy egy kamasznak,hogy ne legyen bugyata tanmese jellege, Sally Gardner mégis megpróbálkozott ezzel, méghozzá elég ügyesen. - Vujovits Juli ajánlója.

tovább...

Bemutatkoznak a Pagony sarkok

Veszprém, Vác, Biatorbágy - a kupon-nap náluk is él ma!

Pár hónapja három vidéki város lelkes boltjában is megtaláljátok a Pagony könyveket! A veszprémi Kócoska Meseboltban, a biatorbágyi Kisgombosban és a váci Lyra Könvyeházban található Pagony sarkok csak arra várnak, hogy levedd a polcról kedvenc kömyveidet! Családias hangulat, szakértő kiszolgálás és minőségi választék vár mindenhol!

tovább...

Játsszunk a sötéttel!

Az árnyak színháza

A gyerekek egyik legalapvetőbb félelme a sötétségtől való félelem. A sötétben életre kelnek a szorongások, az ismerős környezet fekete sziluettjei megcsalják a szemüket, semmi sem az, aminek látszik. De amennyire rémisztőek lehetnek este a megelevenedő árnyak, játék közben legalább annyira szórakoztatóak is. Lenyűgöző, amikor egy kisgyerek először fedezi fel, hogy az árnyéka őhozzá tartozik, és persze borzasztó vicces, amikor kitartóan próbálnak beleugrani a saját árnyékukba.

Árnyékokkal játszani jó, próbáljátok ki, hogyan tudtok állatseregletet a falra varászolni, és adjátok elő kedvenc meséiteket árnyfigurákkal! - Győri Borbála kreatív blogja

tovább...

Csak győzzél választani!

A Pagony tervei 2014-re

Idén a Pagonyban rengeteg jó, új könyvet tervezünk: egyre több sorozatunk lesz kicsiknek, mint, eddig, most is lesznek művészi szépségű könyveink. Nyitunk a külföldi könyvek felé, valamint különleges kreatív könyvekkel állunk elő a Pagony Kreatív kínálatában, és a Tilos az Á is fog szolgálni meglepetésekkel! Olvassátok el, hogy mi minden várható nálunk 2014-ben!

tovább...

The best of 2013

Ez volt a tavalyi Pagony-termés

Ez az év igazán jól kezdődik! - gondoltuk tavaly ilyenkor, amikor egy Nyitott Műhelyes Tandori-kötetbemutatóval és Agócs Írisz medvés kiállításával kezdtük a januárt. És - a sok-sok pozitív visszajelzés mutatta, hogy jól is folytatódott. - Győri Hanna szerkesztőnk összefoglalója a tavalyi könyveinkről.

tovább...

Sütihasználati beállítások