Hogy érzi magát a gyerek?

A Boribon, hogy vagy? játékkal igazán pontos képet kaphatsz

Ez a társas rövid idő alatt közönségkedvenccé vált, majd 2018-ban elnyerte az Ország Játéka-díjat is a kicsiknek szóló játékok kategóriában. Boribon kortalan és minden kisgyerek kedvence, sőt lelki társa, ezt már tudjuk - de mi miatt lett ilyen sikeres? Most ez is kiderül, olvass tovább!

tovább...

Iránytűkönyv

Keszthelyi Emma, kamaszkritikus írása Nényei Pál Az irodalom visszavág (3) című könyvéről
Egy jó könyv olyan, aminek olvasása közben, vagy után az ember kérdéseket tesz fel magának. A legegyszerűbb Hogy tetszett?-től kezdve olyan mélységekig juthatunkel, mint az EGYÁLTALÁN, MI ÉRTELME VAN AZ ÉLETEMNEK?! Az irodalom visszavág harmadik kötete bennem az utóbbihoz hasonló felvetéseket ébresztett.
tovább...

Mi minden történhet 7 nap alatt?

Ismerd meg a kultuszt Eve Ainsworth regénye körül!

Könyv, ajánlott olvasmány, színi adaptáció, szakmai elismerések - a 7 nap című regény 2015-ös megjelenése felkavarta az állóvizet, és azóta olyan utat járt be, amiről érdemes szót ejtenünk. Mit tudhat egy kamaszoknak szóló regény, ami miatt ekkora reflektorfénybe került?

tovább...

7nap – 1 órában

A Nézőművészeti Kft. új osztálytermi előadása Eve Ainsworth regénye alapján

A művészet sűrítmény. Nem tud nem az lenni, bármennyire is a valóság megmutatására, azaz realizmusra törekszik. Márpedig, ha egy regény vagy egy előadás a mai kamaszok problémáival foglalkozik, akkor az a valóságból nő ki. Mindennapos tapasztalatokból, jól ismert helyzetekből, emberi konfliktusokból.

tovább...

Kis események - hatalmas problémák

Agócs Írisz ír, rajzol és mesél

"Rengeteg könyvet megrajzoltam, és mindig arra gondoltam, hogy majd biztos lesz valahol egy kisgyerek, aki ennek nagyon fog örülni, és akkor már megérte megcsinálni. Most közvetlen közelségbe ért ez az élmény, és nem tudok rá jó szót az érzelmek palettáján, de valami olyan, ami az ember életében nem sokszor fordul elő." -  Agócs Íriszt kérdeztük kétfrissen megjelent lapozója kapcsán.

tovább...

Könyvek iskolai színjátszáshoz

A Varázsfuvola-akció és más történetek

Nehéz olyan színdarabot választani iskolai színjátszáshoz, ami a közönségnek is érdekes (= nem látták még ezerszer), nem túl felnőttes a gyerekeknek, és még jó is játszani. Hogy legközelebb már könnyebb legyen a döntés, színpadra vihető, drámaként megírt könyveket válogattunk a Pagony kínálatából, amiket olyan sikeres ifjúsági szerzők írtak, akik nem csak formálják, de nagyon jól is ismerik a mai gyerekek ízlését. Segítségül megadtuk, hány szereplővel érdemes elképzelni a darabot, de mindenek előtt tartsuk észben, hogy a megvalósításnak valójában csak a kreativitás szab határt, és a legfontosabb, hogy a színjátszást mindannyian élvezzük!

tovább...

A varázsfuvola-akció, ahogy a drámatanár látja

A varázsfuvola-akció igazi csemegének számít az ifjúsági regények, különösen az Időfutár-sorozat szerelmeseinek, és valódi kuriózum lehet az ifjúsági színház megújulását váró szülők és pedagógusok számára. A legizgalmasabb kérdéseket a befogadás és a taníthatóság oldaláról egyaránt, a műnemváltás problémája veti fel. A darab számos különböző formában hordozza magán a regény dramatizálásának előnyeit és hátrányait. Olvasd tovább egy gyakorló magyar- és drámaszakos tanár ajánlóját!

tovább...

5 szuper játék a Pagonytól!

Játssz együtt a kedvenc mesehőseiddel!

Kedvenc mesehőseid gyönyörű új játékokon elevednek meg: formabontó és klasszikus, közlekedős és kutyusos, iskolásoknak, iskolába vágyóknak és ovisoknak - válogass a legizgalmasabb társasok közül!

tovább...

Csinálj igazi feltalálóknak való mütyürtartót!

Pagony DIY

Már nem tudjátok hol tárolni apró kincseiteket? Legújabb bejegyzésünkben Kertész Erzsi A csúfoló robot című kötetéhez készíthetitek el saját mütyürtartó dobozotokat! Kövessétek a lépéseket a letölthető sablonok segítségével!

tovább...

Sütihasználati beállítások