Kortalan és határtalan mesehősök

Marék Veronikával növünk fel

Marék Veronika könyvein már legalább három generáció nőtt fel, kortalanságát, időtlenségét bizonyítja, hogy nemcsak a 60-as években állták meg a helyüket a kötetek, hanem a digitális kor gyermekei is pontosan úgy élvezik a meséket, mint szüleik és nagyszüleik.

tovább...

Fejlesztő játékok iskolakezdéshez

Még vár ránk néhány balatoni strandolás, nagy utazás, meleg estéken fűben ücsörgés, de már csak néhány hét, és újra itt az iskola! Az iskolakezdésre pedig nem csak az elsősöknek érdemes felkészülni, hiszen minden év újabb kihívásokat tartogat a tanulók számára. Összeválogattunk nektek egy szuper fejlesztőjátékokból álló listát, amiről minden korosztály bátran válogathat. A legjobb játékok nyári estékre, melyek a tanulást is megkönnyítik majd az iskolapadban. 

tovább...

Játékos agymozgatás

A nyár utolsó felvonására is érkeztek hozzánk olyan játékok, amiket akár a lakásban, akár a kertben, akár a strandon szabadon élvezhettek, hiszen kis méretűek, praktikusan elcsomagolhatóak, és az egész család élvezni fogja őket! Ebben a szemlében bemutatunk nektek olyan játékokat, amik a nyári szünet végén egy kicsit megmozgatják a gyerekek agyát, legyen szó logikáról, számolásról, ügyességről vagy fantáziáról.

tovább...

Sulikezdés?

Ne parázz!

Nemcsak a gyerekek, a szülők számára is hatalmas vízválasztó az iskolakezdés. Szerencsére rengeteg könyv foglalkozik azzal, hogy szülőként mire érdemes figyelnünk. Olvass tovább, kiválogattuk a kedvenceinket!

tovább...

Te emlékszel, mit felejtettél el?

Visszhangországban biztosan megtalálod

A Visszhangország egyszerre dolgoztatja meg a gyermeki fantáziát mesebeli elemeivel, ugyanakkor felhívja a figyelmet a való világ számos fontos problémájára is. Tudj meg mindent Wéber Anikó, Az osztály vesztese szerzőjének legújabb könyvéről!

tovább...

A madarak barátja

Olvass bele Wéber Anikó új könyvébe!

Ismerd meg Cinkét, aki igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki: van a szobájában távcső, hogy nézhesse a csillagokat, a kertben madáretető, ahova szeretett madarainak szórhatja az eleséget. De egy nap Cinke eltűnik: valamit elvesztett, amit meg kell keresnie. Útja a titokzatos Visszhangországba, az elveszett dolgok földjére vezet, ahol különös emberekkel ismerkedik meg. Lenyűgöző regény 7éven felülieknek!

tovább...

Macskák minden mennyiségben!

Augusztus 8-a a macskák világnapja, ugyan ez inkább a gazdiknak fontos, és nem a szőrös mindenhatóknak, de ahogy egy klasszikus Macskarisztokraták dalban elhangzik: „Minden ember macska nem lehet, pedig a macska tudja csak a nagy titkokat.” Egyszer már említettem egy ajánlóban, de azóta is tartom magam hozzá, hogy mindenki macskás, csak van, aki még nem tud róla. A macskák több gyerekkönyv mellék-, illetve főszereplőjeként is feltűnnek. Macskásoknak és leendő macskásoknak készült az alábbi válogatás.

tovább...

Mint egy régi padláson

Utazás Wéber Anikóval Visszhangországba

"Szerintem léteznek Visszhangországhoz hasonló helyek, ahol újra átélhetjük emlékeinket, és felfedezhetjük az elfeledett tárgyakat, találkozhatunk a rég nem látott ismerősökkel. De ezekre a helyekre mindenki máshol bukkan rá. Visszhangország egy kicsit a vágyaimat is kifejezi: jó lenne egy olyan ország, ahol mindent megőriznek, mindennek, még egy félbehagyott regénynek vagy festménynek is értéke van. Ahol nem szeméthalmokba dobálják a megunt tárgyakat, hanem vigyáznak rájuk. Ahol senki sem magányos, és mindenki választhat magának saját otthont a megüresedett házak közül. - Interjú Wéber Anikóval új könyve kapcsán.

 
tovább...

Zsiráf, és irány az ágy!

Nem tanít, hanem mutat és megmozgat

Végre megjelent egy gyerekkönyv is David Grossmantól. Aki felnőttként szerette A világ végére és a Futni valakivel című regényeit, az biztosan várja már, milyen amikor gyerekeknek ír. És nem fog csalódni. Aki pedig a Pagony kínálatából szereti Misut, a kisnyuszit, A tündérkeresztanyát, vagy a Dorka és az elgurult gombot, ezt a könyvet imádni fogja.

tovább...

Sütihasználati beállítások