A művészet mindenkié!

Ismerjétek meg A képek történetét!

A képek története gyerekeknek című frissen megjelent művészettörténeti könyv végigkalauzol minket azon, hogyan jutottunk el a barlangrajzoktól a telefonnal készült fotókig, érintve minden fontos állomást és a legmeghatározóbb alkotókat.
Olyannyira nagy sikert aratott az olvasók és a szakma körében egyaránt, hogy a Bolognai Gyerekkönyvvásáron tavaly díjat is nyert, és már több, mint 12 nyelvre lefordították.

tovább...

Karanténmese

Megjelent a Berci nem megy iskolába!

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne beszéljünk a járványhelyzetről, hiszen ebben élünk már hónapok óta. A fülünkön még otthon is lóg az ott felejtett maszk, óvatosan nyúlunk mindenhez, és a kézfertőtlenítő olyan alapfelszereléssé vált, mint mondjuk egy mobiltelefon.
A járvány kirobbanása óta igyekszünk segíteni nektek, hogy könnyebbek legyenek a hétköznapok. Most sem hagyunk magatokra titeket, hiszen kis fellélegzés után új hullám kezdődött, amit mindenki kevesebb türelemmel visel, mint tavasszal.
Megjelent a Berci nem megy iskolába című meseregény, ami egy kisfiú szemszögén keresztül mutatja meg, miféle változásokkal kell szembesülnünk, mindezt olyan humorosan, kedvesen és könnyedén, hogy minket, felnőtteket is megnyugtat.

tovább...

A 666-os csatorna

Olvass bele a János vitéz-kód című új Abszolút könyvbe!

Hoztunk nektek egy részletet Szabó Borbála legújabb regényéből, a János vitéz-kódból!

Mi köze egymáshoz a mateknak és az irodalomnak? Hogy kerül egy plusz szereplő a János vitézbe? Megannyi kérdés! Azok a gyerekek, akiket eddig untattak a kötelező olvasmányok, most biztosan másként fognak rájuk tekinteni!

tovább...

Ha ilyen lenne a magyar, többet olvasnék!

Ismerd meg a János vitéz-kódot!

Mi köze egymáshoz a mateknak és az irodalomnak? Hogy kerül egy plusz szereplő a János vitézbe? Megannyi kérdés, amikre mind választ kaptok Szabó Borbála legújabb regényében, A János vitéz-kódban. Azok a gyerekek, akiket eddig untattak a kötelező olvasmányok, most biztosan másként fognak rájuk tekinteni! Egy igazán mai, hihetetlenül vicces és kalandos sztori, az Abszolút könyvek legújabb tagja.

tovább...

Mese az elveszett foltról

Itt a legújabb kufli-kötet!

A kuflik népszerűsége hosszú évek óta töretlen, ugyanolyan lelkesedéssel várjátok az új részeket, mint a sorozat indulásakor. Arra gondoltunk, hogy amellett, hogy mesélünk nektek az új részről, megpróbáljuk megfejteni, mi a kuflik titka!

tovább...

Készíts te is versvideót!

Pályázat a Tilos az Á Könyvektől

A Tilos az Á Könyvek egy különleges pályázatot hirdet középiskolások és 30 év alatti fiatalok számára a Lehetnék bárki című versantológia kapcsán.

tovább...

Te szívesen lennél papírsárkány?

Megjelent A halandzsarablók!

Tudj meg többet Harcos Bálint, a Szofi-mesék szerzőjének legújabb mesegyűjteményéről!

tovább...

Ninta sárkánya

Olvass el egy mesét A halandzsarablókból!

Harcos Bálint különleges mesegyűjteményébe most te is beleolvashatsz!

tovább...

Kalandra fel, irány a Kőhegy!

Megérkezett Vadadi Adrienn új meseregénye!

Vadadi Adriennt jól ismerhetik az óvodások szülei, hiszen könyvei számtalan kisgyerek számára könnyítették meg az ovikezdést és az ovis hétköznapokba való beilleszkedést. Most azonban egy nagyobbaknak szóló meseregénnyel jelentkezett, amit nagy örömmel vártunk!

tovább...

Sütihasználati beállítások