Felejtsük el a nagy és gonosz farkast!

Itt az új Abszolút könyv!

A vadállatok állandó szereplői a tanmeséknek, képeskönyveknek és a hasonlatoknak. Nagyrészük mára veszélyeztetett állatfaj, ezért a globális felmelegedés kapcsán is sokat beszélünk róluk. Mégis egyre ritkábban foglalkozunk azzal, hogy kik valójában a legendás ragadozók természetes élőhelyükön. Még sosem lestünk be farkasüregbe, pedig nem is olyan ijesztő hely. Rosanne Parry könyve épp egy ilyen üregbe, kíváncsi és viaskodó kölykök otthonába kalauzol minket. Olvass tovább!

tovább...

Képzeletbeli barátok

A mesékben és a valóságban

Aggódjunk, vagy éppen örüljünk, ha gyerkőcünk életében megjelenik egy képzeletbeli barát? És hogyan reagáljunk erre a jelenségre mi, felnőttek? Ebben a cikkben találsz néhány gondolatot, és néhány szuper könyvet is a témában!

tovább...

Itt vannak az Év Gyerekkönyve Díj 2021 pagonyos nyertesei!

Ismerd meg mind!

Idén is az Ünnepi könyvhéten került sor a HUBBY Év Gyerekkönyve Díjak átadására. Nagy-nagy örömmel jelentjük, hogy a 2020-2021-es könyveink közül tíz elnyerte a szakmai- és a diákzsűri valamilyen díját. Ismerd meg őket mind!

tovább...

Fenyő D. György Artisjus Irodalmi Díjat kapott!

Gratulálunk!

Útikalauz a vershez című kötetéért esszé kategóriában Artisjus-díjat kapott Fenyő D. György!

tovább...

"A méltó gyerekkorban hiszek."

Tasi Katalinnal beszélgettünk

Bemutatjuk Tasi Katalint, a Lányka, tükörben című gyönyörű verseskötet szerzőjét. Ebből az interjúból megtudhatod, hogyan született ez a varázslatos könyv, és még sok minden mást is! Olvass tovább!

tovább...

Abszolút töri – Abszolút lapbook – Abszolút elismerés

Eredményhirdetés!

Megszületett márciusban kiírt, 5-6. osztályosoknak szóló pályázatunk eredménye. Gratulálunk minden csoportnak, hiszen egészen kivételesen izgalmas, színvonalas, igényes munkák születtek. Olvasd el a pályázat értékelését és ismerd meg a nyerteseket!

tovább...

Nekem a Balaton...

Vadadi Adrienn és Egri Mónika szerint

A Kicsimackó a Balatonon című mesekönyvben mindannyiunk kedvenc mackócsaládja nyaralni indul! A Kicsimackó-kötetek szerzőjét, Vadadi Adriennt és illusztrátorát, Egri Mónikát kérdeztük saját gyerekkori nyaralásaikról és arról, hogy mit jelent nekik a Balaton. Olvass tovább!

tovább...

Ismerd meg Goldberg Emíliát!

A Vácz Irénnek vége! szerzőjével beszélgettünk

Bemutatjuk legújabb szerzőnket, Goldberg Emíliát, aki egy fantasztikus Abszolút Könyvvel debütált! A szerzőt a Vácz Irénnek vége! filmes előzményéről, saját iskolai éveiről és jövőbeli terveiről kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

Mindenedmegvan?

Olvasd el a Vácz Irénnek vége! első fejezetét!

Megérkezett a legújabb Abszolút Könyv Goldberg Emília tollából! Fordulatos, letehetetlen regény, ami igazán fontos témákat vet fel, ráadásul egy olyan főszereplővel, akit egyszerűen nem lehet nem szeretni! Olvass bele!

tovább...

Sütihasználati beállítások