5 tipp a varázslatos iskolakezdéshez

Megjelent a Sárkánysuli!

Az iskolakezdésnek nem kell félelmetesnek lennie! A megfelelő hozzáállással a nagycsoportosok számára igazi kaland lehet az első félév, tele izgalmas új tapasztalatokkal és csodás új barátokkal! És hogy hogyan érheted el, hogy a te gyereked örömmel várja a szeptember elsejét és pityergés helyett nyitottan forduljon a rá váró új élmények felé? Olvass tovább, és megtudod!

tovább...

Irány a Sárkánysuli!

Lapozz bele Czernák Eszter új könyvébe!

Szuper hírünk van a Sárkányovi-rajongóknak! Érkezik a Sárkánysuli! Régi ismerősök és új barátok, még több varázslat és kaland! Irány a Kincskereső iskola! Olvass bele Zoé, a háromfejű sárkánylány és barátai iskolás kalandjaiba!

tovább...

Az olvasás felszabadít!

Könyvekkel a szorongás ellen

A gyerekek egy tökéletes világban is számos helyzetben lehetnek nyugtalanok, szorongók. Ami felnőttfejjel egy apró változás, egy könnyedén elsimítható konfliktus, az a problémával először találkozó kisgyereket nyomaszthatja. Hát még, ha olyan időket élünk, amikor a szülőknek is napról napra meg kell küzdeniük saját szorongásaikkal, legyen szó a klímaválságról, a pandémiáról vagy a háborúról. Összegyűjtöttük azokat a könyveket, melyek hatékonyak lehetnek a szorongás feloldásában már egészen kicsi kortól is, hogy a velünk együtt a gyerekek is újra megtalálják a belső nyugalmat. Olvass tovább!

tovább...

Gyönyörű, új könyvünk érkezett!

Lapozz bele a legújabb Ölelj meg!-kötetbe!

Shona Innes könyvei kisgyerekeknek segítenek megbirkózni olyan, felnőttek számára is nehezen emészthető kérdésekkel, mint például az érzelmek hullámzása, egy család vagy egy barátság dinamikája vagy éppen a halál. Az ausztrál pszichológus megannyi komoly témáról írt már mesekönyvet, melyekben bőven akadnak hasznos tanácsok a szülőknek, és érdekes gondolatok a gyerekeknek. Ráadásul mindez igazán könnyed, érthető nyelvezettel és gyönyörű illusztrációkkal párosul! Ismerd meg az Ölelj meg!-sorozat legújabb kötetét, mely a szeretetről mesél!

tovább...

Lehet szépen válni?

10 könyv és sorozat, ami megkönnyíti ezt az időszakot

A válás óriási változás az egész családnak. Mégsem kell feltétlenül traumának lennie. Ha meg tudjuk őrizni a kölcsönös tiszteletet és figyelmességet egymás iránt, az a család minden tagjának segíteni fog, hogy könnyebben átvészelje ezt az időszakot. Összegyűjtöttünk néhány könyvet, melyek segíthetnek nektek elkezdeni a beszélgetést, és rámutatnak, hogy minden nehézségen túl lehet jutni.

tovább...

Játékos tanulás

Tanulást segítő eszközök a Learning Resourcestól

A Learning Resources gyártó 1984 óta segíti a szülőket és a tanárokat, hogy fantasztikus gyerekek generációit nevelhessék fel. Az ABC-től kezdve, a számokon át a finommotorikus képességekig a legváltozatosabb fejlesztő játékokat kínálják, melyek segítenek a gyerekeknek felkészülni az iskolára, és megszerettetik velük a tanulást magát. Ebben a cikkben tőlük mutatunk be néhány hasznos kelléket! Olvass tovább!

tovább...

A legszuperebb újdonságok ovisoknak!

Könyvek és sorozatok változatos témákban

Rengeteg ovis újdonság érkezett hozzánk mostanában a legkülönbözőbb témákban, úgyhogy eljött az ideje, hogy egy szemlében gyűjtsük össze őket! Van állatos történet, elgondolkodtató ismeretterjesztő és vicces, klasszikus mesefeldolgozás is köztük, biztos, hogy mindenki megtalálja majd a hozzá leginkább illőt! Jó böngészést!

tovább...

"A gyerekek nem “buták”, csak kicsik"

Győri Zoltánnal beszélgettünk

Győri Zolit aligha kell bemutatni azoknak, akik legalább egy kicsit járatosak a magyar társasjátékos világban. Ebben az interjúban vlogról, társasjáték-fejlesztésről és természetesen a hamarosan megjelenő, új Pagony-társasairól kérdeztük. Mindemellett választ kaptunk arra is, mit lehet tenni, ha gyermekünk nehezen viseli, ha veszít a játékban. Olvass tovább!

tovább...

A tudományról szórakoztatóan – lehetséges?

Ismerd meg az Isteni szikrák-sorozatot!

A Pagony kiadó nagy hangsúlyt fektet arra, hogy feltérképezze, mi foglalkoztatja a gyerekeket, nagyon sokféle témában találtok nálunk könyveket. Ilyenek a szórakoztató ismeretterjesztők is: az Isteni szikrák-sorozatban 5 híres feltaláló életét és korszakalkotó találmányaikat ismerhetitek meg játékosan!

tovább...

Sütihasználati beállítások