Jöhetne már egy megoldandó ügy...

Olvass bele Sherlock Bones kalandjaiba!

Vicces, nyomozós és még interaktív is? Hát persze! Megérkezett a Sherlock Bones és a koronaékszerek esete, a legújabb Zseblámpás könyv. Olvasd el az első fejezetet!

tovább...

Zseblámpás Könyvkihívás

Meghosszabítva szeptember 30-ig!

Ha a te gyereked is imád olvasni, vagy szeretnéd, ha megszeretné, akkor jó helyen jársz. Annyira népszerű volt a tavalyi olvasós kihívásunk, hogy nem volt kérdés: idén nyáron is indítunk egyet. Ebben a cikkben megismerheted a kihívásban szereplő könyveket, feladatlapokat találsz hozzájuk, melyeket a kihívás oldalára tölthetsz majd fel. Olvass tovább a részletekért!

tovább...

Állati detektívek

Avagy 3+1 ok, amiért a Sherlock Bones a tökéletes első regény

Egy igazán vicces könyvet keresel, amit a kisiskolás egyszerűen nem fog tudni letenni? Megtaláltad! Megérkezett a legújabb Zseblámpás könyv, és benne Sherlock Holmes... vagyis Sherlock Bones, a négylábú szupernyomozó, és hű társa, Dr. Jane Catson. Na meg persze egy izgalmas bűntény és rengeteg humoros karakter. Mi kell még? Kattints ide és tudj meg mindent a könyvről!

tovább...

Vakáció könyvekkel!

A legjobb meseregények a nyárra

Itt a nyári szünidő és vele együtt az időmilliomos gyerekek: igazán alkalmas időszak ez a meseregények olvasására. Nem kell szétszabdalni az olvasást napi, esti adagokra, lehet falni a fejezeteket. Összeállítottunk hát egy szemlét a legizgalmasabb meseregényekből.

tovább...

Neked nosztalgia, neki új élmény

A te legszebb nyarad a gyereked legszebb nyara is lehet

Mi teszi tökéletessé a gyerekkori nyarat? Mit tegyünk, ha azt szeretnénk, hogy az alfa generációs csemeténknek is éppen akkora élmény legyen a szünet, mint nekünk volt annak idején? Olvasd el Wágner Eszter, a Pagony Kiadó munkatársának cikkét a témában! Kattints ide!

tovább...

Apróságok a nyári délutánokra

Vízpartra és a lakásba is

Kitört a nyár és a gyerekek elmentek éves szabadságukra. Mi pedig összegyűjtöttünk néhány apróságot, közöttük olyan újdonságokat, amelyek lekötik majd őket a szünetben, praktikusak utazáshoz, hasznosak, szórakoztatóak és még fejlesztenek is.

tovább...

Érzelmekről a kicsik nyelvén

Segítőkönyvek szülőknek és gyerekeknek

Ahhoz, hogy magunkkal és a környezetünkkel is harmóniában éljünk, elengedhetetlen, hogy ismerjük, a helyén kezeljük és jól kommunikáljuk az érzelmeinket. De hogyan beszélsz meg egy kisgyerekkel olyan témákat, mint az önbizalom, az önfegyelem vagy az elengedés fontossága? Vagy akár azt, hogyan dolgozza fel a haragot, a bánatot és a szorongást? Ebben a szemlében olyan könyveket válogattunk össze, amik éppen ebben segítenek! Kattints, és válaszd ki, amelyikre nektek szükségetek van! Bármilyen érzelmi nehézség leküzdéséhez keresel segítséget, itt megtalálod!

tovább...

"Nem az a típus vagyok, aki sokáig meg tud ülni egyhelyben."

Shona Innest, az Ölelj meg!-sorozat íróját kérdeztük

Biztosan ismered az Ölelj meg!-sorozatot. Ezeknél jobb segítőkönyveket aligha találhatsz a 2-5 éves korosztálynak! Most bemutatjuk a kötetek szerzőjét, Shona Innes ausztrál pszichológust, aki nem csak fantasztikus író és szakember, de nagyszerű beszélgetőpartner is. Olvasd el a vele készített interjúnkat!

tovább...

Irány a játszótér! – Csak magabiztosan!

Megérkezett Shona Innes új Ölelj meg!-könyve!

Szülőként az egyik, ha nem a legnehezebb kihívás, amivel találkozunk, hogy hogyan tanítsuk meg a gyerekeknek a konfliktuskezelést. Hiszen, bármennyire akarjuk is megvédeni mindentől a kicsiket, nem lehetünk ott minden egyes összezörrenésnél. Nem vállalhatunk át minden problémamegoldást a gyerekektől, hiszen ezzel az önállósodásukat hátráltatjuk. Mutatunk egy könyvet, ami segíteni fog nektek ebben a helyzetben! Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások