Újabb rangos elismerést kaptak a Pagony könyvei!

Szép Magyar Könyv díjat nyert A villamos és a Bocs, hogy élek

Amellett, hogy a közönség szívét már elnyerte A villamos és a Bocs, hogy élek, külön öröm, hogy a szakma is folyamatosan felfigyel rájuk. Ezúttal Szép Magyar Könyv díjjal jutalmazták a kiadványokat. A könyvek alkotóinak ezúton is gratulálunk!

tovább...

Hová tűnt Tara, a tigriskölyök?

5 ok, amiért olvassátok el a Kalandklub második részét

Majdnem minden gyereknek van ,,állatos” korszaka. Ez jelentheti azt, hogy szüleik nagy örömére kígyót-békát és bébisünt nevelnek a panellakásban, meg persze az élelmezésükhöz szükséges legyeket, hernyókat és gilisztákat. Vagy azt is, hogy jövendő állatorvosként állandóan a NatGeo műsorát nézik. Vagy csak egész nap dzsungelkalandokról álmodoznak. Számukra tökéletes választás Jess Butterworth Kalandklub-sorozata. Olvass tovább, és tudd meg, hogy miért érdemes elolvasni a második részt!

tovább...

Ha Ünnepi Könyvhét, akkor ott vagyunk!

Csodás könyvek várnak rád!

Mint minden évben, 2024-ben is találkozhattok velünk az Ünnepi Könyvhéten. Idén különösen gazdag repertoárral várunk, ismerd meg az újdonságainkat! Bölcsis korosztálytól egészen a kamaszokig van friss és ropogós olvasmányajánlatunk. A tapasztalat pedig azt mutatja, a felnőttek sem tudnak ellenállni egy-egy különleges kiadványnak. Olvass tovább!

tovább...

Itt a legújabb Abszolút töri!

Olvass bele a Színház a félhold árnyékában című regénybe!

Mészöly Ágnes új regényében, a Színház a félhold árnyékában című kötetben a Vitéz János Nyolcosztályos Gimnázium diákjai újra időutazásra indulnak. Az A királyné violája című regényből megismert Betti és Kende ezúttal a reformáció korába csöppennek, ahol izgalmas kalandok és váratlan fordulatok várják őket. Kövesd őket a múltba, ahol még ők sem ismerik ki magukat elsőre... Ha kíváncsi vagy, olvass bele a könyvbe cikkünkben!

tovább...

Micsoda?! Mit keresünk 1651-ben?

Itt a Színház a félhold árnyékában!

Ha kezedbe veszel egy Abszolút Töri kötetet, nem tudhatod, mi vár rád! A sorozat könyveit más- más szerző írja a saját stílusában. A szereplők és mellékszereplők állandó gárdája mellett sem lehet tudni, éppen kik csöppennek időutazós kalandba a Vitéz János Nyolcosztályos Gimnáziumból, és hogy hová utaznak egyáltalán. Egy a biztos, bármelyik részt is olvasod: a minőség, szórakozás és kalandok. Nincs ez másképp Mészöly Ágnes új regényével, a Színház a félhold árnyékában-nal sem. Olvass tovább, és tudj meg mindent róla!

tovább...

Dagi & sovány & pöttyös & szőrös

Lapozz bele a testedbe A-Z-ig!

Egy képeskönyv, mely nyíltan, őszintén, és valóban tabuk nélkül beszél az emberi testről és lélekről, kívülről-belülről.
Mindent megtudunk belőle arról, amit gondolunk, amit csinálunk és amit mondunk, és mindezeket szuper, nagy képeken meg is nézhetjük.
A humoros, őszinte és minden szempontból elfogadó könyv 12 éven felülieknek mindenkinek kötelező! Fontos, hogy gondolkodjunk, beszéljünk a testünkről, hiszen ez az, ami mindannyiunkban közös!
Tehát AnyBody for everybody!

tovább...

De mi lenne a testem nélkül? Mi lennék akkor?

Itt az Anybody!

Minden ember egyedi. Soha senki nem volt még pont olyan, mint te. És soha senki nem lesz újra pont olyan. Elég nehéz ebbe belegondolni, nem? Főleg akkor, ha még te sem tudod teljesen, milyen vagy valójában. Pár hónap alatt megnyúlsz, előjönnek az arcodon a szeplők, olyan gyorsan nő a lábad, hogy havi program a cipővásárlás, és azokat a dolgokat is kínosnak találod, amiket pár hónapja még szerettél. Szóval kamaszodsz. De mit is jelent ez igazából? Az Anybody című könyv hatalmas türelemmel és megértéssel magyarázza el a testünkben végbemenő folyamatokat, anélkül, hogy ciki lenne a fiatal olvasók számára. De nemcsak gyerekeknek, kiskamaszoknak szól, hanem, ahogy a címe is mutatja – mindenkinek. Olvass tovább, és tudj meg róla mindent!

tovább...

Jé, egy beszélő virág!

Minden, amit Medvéről és Madárról tudni érdemes

Mindenki imádja az aranyos állatmeséket! Micimackó, Vackor, Macibocs, Paddington, Sim, és a rengeteg ölelgetnivaló alvóka mind azt bizonyítja, hogy medvékből nem lehet elég. Csí, Hú, Bagoly, Vili a Veréb, Doktor Bubó és oly sokan mások pedig azt, hogy a madarak is verhetetlenül népszerűek. De mi történik, ha találkozik Medve és Madár? Egy olyan különleges, színes és szerethető mesevilág jön létre, amely kicsit és nagyot egyaránt elvarázsol. Olvass tovább, és tudj meg mindent Medvéről és Madárról!

tovább...

Ha nem nagy gond, itt tudnál maradni velem semmit sem csinálni?

Lapozz bele Medve és Madár legújabb kalandjaiba!

A Medve és Madár új részében olyan ismerős helyzetekkel találkozhatunk, amelyek minden gyerek számára tanulságosak és megnyugtatóak. Madár betegségekor Medve mindent megtesz, hogy felvidítsa barátját, de lehet, hogy néha elég csak ott lenni, amikor a legnagyobb szükség van ránk? Ezek a mesék megmutatják, hogy az ember (vagy a Medve. Vagy a Madár.) könnyebben veszi a nehézségeket, ha segítik a szerettei. Olvass bele Medve és Madár legújabb kalandjaiba!

tovább...

Sütihasználati beállítások