3+1 ok, amiért el akarod olvasni Berg Judit új regényét

Ismerd meg Petőfi és Szendrey Júlia egy új arcát az Abszolút Töri sorozatban

Megjelent Berg Judit Abszolút Töri-regénye, a Szélvésztől kergetve! Mi már alig vártuk, reméljük, ti is. Ismét megnyílik a varázslatos platánfa, mi pedig alámerülhetünk az időalagutakba, hogy megismerjük az 1840-es éveket, Petőfit, Júliát, Egressyéket, Jókait és még sok mindenki mást. Összegyűjtöttük a legfontosabb okokat, amiért nem akarod kihagyni ezt a könyvet. Olvass tovább!

tovább...

"Kellő lendülettel és összefogással kifordíthatják a sarkából a világot"

Berg Judittal beszélgettünk Szélvésztől kergetve című regényéről

Megérkezett Berg Judit várva várt könyve az Abszolút Töri sorozatban. Itt a Szélvésztől kergetve! A szerzővel alkotásról, inspirációról, kutatómunkáról és persze Petőfiről beszélgettünk. Olvass tovább!

tovább...

Miről szól a történelem, amikor nincs háború?

Abszolút Töri a boldog békeidőkben, megérkezett a Gőzgépek és pomponlányok

Abszolút Töri-rajongók, figyelem, szuper hírünk van a számotokra! Berg Judit petőfis könyvével egyidőben megérkezett egy másik várva várt kötet is a sorozatban, Baráth Katalin regénye, ami az iparosodás éveibe, a boldog békeidőkbe kalauzol minket. Itt a Gőzgépek és pomponlányok. Olvass tovább!

tovább...

Zenta, 1895

Olvasd el a Gőzgépek és pomponlányok első fejezetét!

A Gőzgépek és pomponlányok egy sodró lendületű ifjúsági regény. Rengeteg benne a remek dramaturgiával megírt párbeszéd, ami miatt úgy is érezhetjük olvasás közben, mintha egy elragadó kosztümös filmet néznénk. Baráth Katalin tökéletes érzékkel adagolja a humort, a hiteles történelmi információkat és a jelenleg is aktuális társadalmi kérdéseket.

Olvass bele!

tovább...

„Sose becsüld alá az olvasóid képességeit”

Baráth Katalinnal beszélgettünk

Vajon milyenek voltak a boldog békeidők? És hogyan változtatta meg az éppen zajló iparosodás a parasztfiúk, úrikisasszonyok és mérnök urak életét? Baráth Katalin Abszolút Töri regényéből, a Gőzgépek és pomponlányokból kiderül! Olvasd el a szerzővel készült interjúnkat!

tovább...

Sétálj bele a történelembe!

Megérkeztek az első Abszolút Kalandséta könyvek!

Sok rajongója van a Pagony Abszolút Töri sorozatának – és mi is nagyon szeretjük a szerkesztőségben ezeket a könyveket. A fordulatos, kalandos, múltban játszódó történetekből egy csomó minden kiderül arról is, hogy hogyan nézett ki Budapest (területe) száz vagy éppen ezer éve, és hogyan éltek itt az emberek.

Mivel nagyon szeretünk a városban sétálni és biciklizni, úgy gondoltuk, ezeket a kalandokat még élőbbé tesszük, ha egy-egy kalandséta keretében végigjárhatóak a regények helyszínei! Elsőként 1867-be és 1956-ba utazhatunk el!

Olvasd el Győri Hanna, a Pagony szerkesztője és a sétakönyvek társszerzője cikkét!

tovább...

Abszolút folklór, abszolút fantasy

Rojik Tamás: Holdezüst és éjsötét

Ha azt mondjuk, folklórra épülő fantasztikus regény, szinte biztos, hogy elsőre valamilyen vikinges vagy kelta mitologikus történet jut az eszedbe. Esetleg valami görög-római alapokon nyugvó könyv, talán az egyiptomi mitológiára épülő Füstmágus. De arra gondoltál már, hogy a gyerekkorunkból ismert népmesék is éppen annyira alkalmas alapjai egy jó fantasy regénynek, mint az ír tündérek és az északi istenek? Mutatunk egy példát, ami bebizonyítja. Olvass tovább!

tovább...

Megérkezett a Holdezüst és éjsötét!

Olvasd el az első fejezetet!

Itt van Rojik Tamás legújabb regénye az Abszolút Könyvek sorozatban! A Holdezüst és éjsötét egy ismert népmese, az égig érő fa történetét meséli újra egy modern, fantasztikus regényben. Olvasd el az első fejezetet!

tovább...

"Az ihlet mindig váratlanul érkezik"

Tudj meg mindent Wéber Anikóról!

Ha a kortárs gyerekirodalomról beszélünk, Wéber Anikó neve megkerülhetetlen, és ezt mindössze néhány év alatt érte el. Szerettünk volna utánajárni, mi az oka annak, hogy regényei és kisebbeknek írt meséi egyaránt ennyire népszerűek. Tudjatok meg mindent Wéber Anikó eddigi életművéről, ami szerencsére egyre bővül és egyre sokszínűbb!

tovább...

Sütihasználati beállítások