Korlátok nélkül

Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései; Alexandra, 2012

Bár Stephen Chbosky a regényírás mellett forgatókönyvírással és filmrendezéssel is foglalkozik, a legtöbben valószínűleg az Egy különc srác feljegyzései című könyv – vagy ha más nem, az ez alapján készült film – kapcsán találkoztak a nevével. A modern Zabhegyezőként kikiáltott regényben Chobsky a tizenéves Charlie első középiskolai évének eseményeivel kapcsolatos gondolatait tárja fel számunkra, legalább annyira eredeti és humoros köntösbe bújtatva, mint ahogy azt Salinger tette több mint hatvan évvel ezelőtt. – Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

Zene és mese - mese és zene

Kuruttyoló békakirály

Szombaton, az első PagonyFeszten találkozhattok majd Tarján Veronikával, és zenésztársával, a mesés nevű Mogyoró Kornéllal.

A Békabálon megismerhetitek első könyvük anyagát, és táncolhattok, énekelhettek, játszhattok.

A szerzőpárost a program kapcsán kérdeztük.

tovább...

Mi történik a pad alatt?

Iskolásoknak iskolásokról

Három könyvet válogattunk össze hárman az újdonságokból: Grancsa Gergő, a Pagony boltosa, Lea, elsős tanuló, és én. Mind a három az iskolásokról szól, de csupa olyan iskolásról, akiknek nem szokványosak a mindennapjaik: Ella és barátai teljesen a feje tetejére állítják a világot, Ciki Miki egy jegesmedvével nyomoz, Wanda pedig igazi rajzos naplót ír. Olvassátok el ajánlónkat!

tovább...

Bumburi és a vidámság

Bumburi és a születésnap - Kőszeghy Csilla új könyve

Az örökké bohókás Bumburi megállás nélkül segít, ebben az új kötetben például Lilit szeretné szülinapja alkalmából meglepni.

Hogy mi a titka a kicsiknek szóló sorozatnak, és miért rajong érte egy két méter magas apuka is, azt elárulja nektek Rácz I. Péter kritikus.

tovább...

Az otthon legyen a béke szigete

Interjúnk Sárdi Panni mentálhigiénés szakemberrel

A szombati PagonyFeszten kézbe vehetitek már Finy Petra Iskolások kézikönyvét Pásztohy Panka rajzaival. A kis könyv valóban kézikönyv: megmutatja és elmagyarázza, hogy milyen is lesz az iskola, ahol órarend, tanóra, csengetés szabja meg a kis elsősök életét - és persze a szüleikét is. Hogy mire is kell felkészülni, miért szorongunk az iskolától, arról beszélgettünk Sárdi Panni mentálhigiénés szakemberrel, aki pályája elején nyolc évig tanított kicsiket, hosszú éveken át nevelési tanácsadóban dolgozott családokkal, tanárokkal, gyerekekkel, így mindkét oldal felé empátiával fordul. 

tovább...

A szerelem matematikája

Semmi meglepő nincs abban, ha egy kamaszsrác álma az, hogy híres legyen és bukjanak rá a nők. Azonban Colin meglehetősen szokatlan módon próbálja elérni ezeket a célokat, ugyanis rocksztár karrier helyett Nobel-díjra pályázik, és sportkocsik helyett matekkal csajozik. - Vujovits Júlia ajánlója

tovább...

"Aki igazán szeret, figyel a másikra"

Interjúnk Pungor Andrással és Takács Marival

Hamarosan kézbe vehetitek Kárókaresz és Angyalandi történetét, amelyben Angyalandi az üres könyvbe belerajzolja a vágyait, a félelmeit, örömeit. A szerzőt és az illusztrátort kérdeztük a szöveg írásáról, rajzolásáról, a szereplőkről.

tovább...

Fess és színezz vigyorgó kavicsbálnát!

Részlet Parádi Orsolya Mesekavics könyvéből

A vigyorgó pöttyös bálnák a leghatalmasabb emlősök a tengerben, ám egyáltalán nem lomhák, meglepően játékosak. Jókedvük és a széles vigyor annak köszönhető, hogy esznek! A szájukban vékony lemezek vannak, ezekkel szűrik ki a planktonokat. Ha úsznak egy kört, már meg is uzsonnáztak. - Csináld meg őket Parádi Orsolya könyve alapján!

tovább...

Minden korosztálynál működik! - ez a kavicsfestés

interjú Parádi Orsolyával

Mesekavics - már a címe is nagyon szép Parádi Orsolya könyvének. Az alcíme pedig - Kreatív alkotókönyv - pedig azt sugallja, hogy ez a könyv nemcsak mese, hanem egy igazi családi kézműves könyv, amihez bárki keresgélhet kavicsot, kis követ akárhol jár.

Új könyve kapcsán kérdeztük a a könyv alkotóját, aki legjobban a Duna-parton érzi magát. Vajon miért?

tovább...

Sütihasználati beállítások