Kedvenc 2015-ös játékaink

Mi imádtuk őket, és ti?

Jobbnál jobb játékokkal ismerkedtünk meg tavaly, nem csoda, hogy nagyon nehéz volt kiválasztani a kedvencünket! Kattints, és olvasd el, hogy melyik boltosunk melyik 2015-ös játékot szerette meg a legjobban, ha pedig ezzel megvagy, nézd meg, melyek voltak a legszuperebb könyvek tavaly!

tovább...

Az öt legrosszabb példakép

Komisz kölykök öt szuper könyvben

Ki mondta, hogy egy gyereknek mindig jónak kell lennie, vagy bonyolultabbnál bonyolultabb problémákat megoldania? A mostani szemlénkben öt olyan srácot mutatunk be, akik folyton valami rosszaságon törik a fejüket – ám persze végül úgyis mindig kiderül, hogy az elevenség nem feltétlenül hátrány, sőt! Ismerd meg Greg HeffleytProfi Nokit, Tom Gates-t, Juharfalvi Emilt és Rosszcsont Petit!

tovább...

Három nyomozós könyv fiatal detektíveknek

Szaglássz Timmel, Mikivel és a Templeton-ikrekkel!

Nyomozós könyvekből sosem elég! Nekem az Emil és a detektívek örökre az abszolút kedvenc marad, de azért jó tudni, hogy az utánpótlás is elég erős. Olvasd el, mit kell tudni a Tim mesterdetektív- és a Templeton-sorozat legújabb köteteiről, vagy Ciki Mikiről, aki a nevével ellentétben nagyon is menő!

tovább...

Pagony TV!!!

Folyamatosan bővülő kínálat az egész családnak

Kattints a YouTube csatornánkra!

tovább...

Jó kis évünk volt!

állapítja meg Kicsinéni december 31-én...

Nem zárhatnánk stílusosabban az évet, mint Dániel András két meséjével a Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) visszatér (bár el sem ment)-ből. Olvasd el tehát a Napló című mesét, majd Kicsibácsi elmagyarázza Imikémnek, hogy szív, kalandvágy  és dőlésszőg (meg tapasztalat) nélkül semmire nem megy az ember. 

Mindenkinek nagyon boldog új évet, sok jó olvasnivalót kíván a Pagony!

tovább...

Van már homokozó a lakásodban?

Végre megérkezett a Mozgó homok!

Nem tudom, ma mi a helyzet a homokozókkal, de amikor én voltam ovis, a homokozó volt a közösségi élet centruma. Ott nem számított, hogy fiú vagy vagy lány, mint mondjuk a legózáskor, vagy hogy kis- vagy nagycsoportos, mint amikor a biciklikért ment a harc. A homokozó mellett mindenkinek helye volt. A Mozgó homokkal ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy felnőtteket is garantáltan leköti.

tovább...

Szuper könyvek a téli szünetre

Már csak egy forró bögre kakaó hiányzik!

Ugyanúgy, ahogy vannak könyvek, amiket a tenger- vagy tóparton a legjobb olvasni, van néhány olyan, amikbe sokkal hangulatosabb a karácsonyfa mellett üldögélve beletemetkezni, mint máskor. Összeszedtük a legtéliesebb, legkarácsonyiszünetesebb könyveket, neked már nincs más dolgod, csak meggyújtani néhány gyertyát, főzni egy csésze teát vagy egy csinálni egy bögre kakaót, és máris falhatod aktuális kedvencedet!

tovább...

Játszd el a Graffalót plüssökkel!

Donaldson-rajongóknak kötelező!

Julia Donaldson másfél évtizede rendkívüli népszerűségnek örvend hazájában, Angliában, de úgy tűnik, a Donaldson-kultusz begyűrűzik Magyarországra is. Egyre több könyvét olvashatjátok magyarul is: talán hallottatok már Tüköry Lédáról, vagy Behemankáról, az óriáslányról, de a legnépszerűbbek egyértelműen a láncmeseszerű történeteket tartalmazó lapozói, ezek közül is A graffaló és A graffalókölyök. A nemrég a boltokba került Graffaló-plüssök minden Donaldson-rajongó kedvencei lesznek, ez biztos!

tovább...

A leglegleg Pagony-könyvek kicsiknek-nagyoknak

Válogass korosztályokra lebontott ajánlónkból!

Azt szeretem a Pagony-könyvekben, hogy annyira sokfélék. Van köztük klasszikus, gyönyörű illusztrációkkal díszített nagyalakú mesekönyv, van köztük meghitt hangulatú, és olyan is, aminek minden során nagyokat lehet nevetni. Van olyan, amelyiket gyerekek tömegei követelik esti mesének, de olyan is, amit a szülők (is) forgatnak elalvás előtt. Van fiúsabb, van lányosabb, van olyan, ami egy aktuális témát dolgoz fel, és olyan is, ami tabutémákra is kitér. Mindegyik tökéletesen alkalmas arra, hogy már a legfiatalabbakkal is megismertesse, megszerettesse az olvasást. Most összeszedtük a legeslegebb Pagony-könyveket, hogy könnyebb legyen a választás.

tovább...

Sütihasználati beállítások