Ismerd meg Döncit!

Olvass bele a Dönci és a varázstakaróba!

Minden költözés nehéz... Dönciék nemrég költöztek új lakásba. Még minden játék dobozokban áll, Döncinek nincsenek barátai. Hiányzik neki a szomszéd cica, a kisvasút, a kert. Még szerencse, hogy mindig vele van a varázstakarója, ami alá elbújhat, ha rossz a kedve, és segítségül hívhatja, ha nem tud megoldani valamit. Olvass bele Jeli Viktória és Horváth Ildi új sorozatának első könyvébe, a Dönci és a varázstakaróba!

tovább...

Mindenkinek kell egy varázstakaró!

Interjú Jeli Viktóriával

Maszat, Boribon és Bogyóék mellé most odaköltözhet a legkisebbek könyvespolcára Dönci. Legújabb sorozatunkban megismerhetitek ezt a szőke, talpraesett kisfiút, aki épp most költözött új lakásba a családjával. Még minden játék dobozokban áll, senkit sem ismernek se a házban, se a játszótéren. Még szerencse, hogy mindig vele van a varázstakarója! A sorozat íróját, Jeli Viktóriát kérdeztük Dönciről.

tovább...

Egy mackó színre lép

Itt a Petya és Tulipán!

Harcos Bálint a Tigris és a Motyó és Szofi után újabb imádnivaló mesehősökkel ajándékozott meg bennünket. Ismerjétek meg Petyát, ezt a vörös hajú, rátermett kisfiút! Egy rozoga bérház legfelső emeletén lakik, a padlás alatt. Na persze nem egyedül: itt lakik még Aurél, egy nagybajszú cincér; Berci, a mókus; Ficam, a balerinának készülő flamingó és Mezítláb Jaguár, aki bárhol, bármilyen helyzetben el tud aludni. Ám mindenekelőtt és elsősorban itt van Tulipán, ez a nagy, bumfordi, imádni való medve – olvass bele a Petya és Tulipánba!

tovább...

Tombol a nyári szünet!

Olvass bele az Amíg olvasunkba!

A Most én olvasok!-sorozatban Berg Judit és Finy Petra után most Gévai Csilla folytatja az Amíg utazunkban már megismert gyerekek, Panni és Doma történeteit, négy különböző nehézségi szinten. Az első kötetben Panni van a főszerepben: éppen most fejezte be az első osztályt, és megkapja a bizonyítványát, mellé pedig egy szép könyvet. Csakhogy az olvasás még nem igazán megy neki. Bali bácsi segít neki: sütibetűt sütnek, szóvárost építenek és persze egy nagyot fagyiznak! Olvass bele az Amíg olvasunkba!

tovább...

"Rumini sokszor nem fogad szót nekem..."

Interjú Berg Judittal

2006-ban jelent meg a Rumini, a letehetetlenül izgalmas kalandregény egy vagány kisegérről. Az a siker, amit elért, mindnyájunkat váratlanul ért: megkapta az IBBY-Az Év legjobb gyerekkönyve díjat, később a nemzetközi IBBY is kitüntette, sok iskolában ajánlott olvasmány lett. De ami a legfontosabb: imádják a gyerekek! Így hát nem is maradtak el a folytatások, eltelt 10 év, és íme, hamarisan itt nyolcadik Rumini! Kovács Eszter főszerkesztő beszégetett Berg Judittal.

tovább...

Rumini-kvíz!

Megoldás és nyertesek

Már csak pár nap, és itt a Pagonyfeszt, ez pedig csak egyet jelenthet: végre kézbe veheted a legújabb Ruminit! Mi mással is ünnepelhetnénk ezt, mint egy kvízzel, amit Berg Judit állított össze neked. Játssz velünk, válaszolj mind a tíz kérdésre, és nyerj dedikált példányt a Rumini kapitányból! Kattints a nyertesek neveiért!

tovább...

Nagyon sokat változott Rumini

Interjú Kálmán Annával

10 év, 8 kötet és közel 787 elkészült, tervezett rajz és vázlat a Rumini-kötetekhez! Kálmán Anna illusztrátorral beszélgettünk a hamarosan megjelenő Rumini kapitány című kötet kapcsán az alkotásról, szabadságról, rajzolásról és a szereplőkről.

tovább...

5 interaktív könyv a nyárra

Új ismeretterjesztők és böngészők

Nyakunkon a gyereknap és a bizonyítványosztás: remek alkalmak arra, hogy beszerezz egy-egy szuper unaloműző könyvet a strandra, a családi nyaralásra, vagy a hosszú vonatutakra. Most bemutatunk nektek ötöt a legújabb és legjobb ismeretterjesztők és böngészők közül: találd meg a neked valót!

tovább...

Kártyázzunk bújócskát!

3 izgalmas játék 1 dobozban

Vadadi Adrienn ovis meséi megihlették az első Pagonyos kártyajátékot, a Bújócskát! egy pakliban 3 különböző játékot találsz, amik mind más-más kompetenciát fejlesztenek. 3-tól 7 éves korig minden ovis kedvence lesz ez az irtó vicces játék! Ráadásul a nyaraláshoz a legjobb választás, mert
1. könnyű és kicsi
2. változatos
3. nagyon-nagyon vicces
4. átmozgat
5. elgondolkodtat
6. összehozza a társaságot

tovább...

Sütihasználati beállítások