Kiss Judit Ágnes: Mese a fenyőfáról, aki várta a Karácsonyt

Olvass bele a 3-5-8 perces téli mesékbe!

A 3-5-8 perces mesék-sorozatunk egy igazi téli kötetet is tartalmaz, ami az egész évszakon át elkísér titeket! 16 kortárs magyar szerző meséjét olvashatjátok benne, és Szimonedesz Hajnalka varázslatos, meghitt hangulatú illusztrációi díszítik. Szuper társatok lesz a hosszú téli estéken, most pedig hoztunk nektek egy mesét, hogy kicsit elkezdhessetek hangolódni! Olvass bele a 3-5-8 perces téli mesékbe!

tovább...

Karácsonyozás a múltban

Wéber Anikó könyve, a Hanga régi karácsonyai minket is megihletett, így nyomozásba fogtunk. Olvassátok el, mi mindent tudtunk meg, mik azok az ünnepi szokások, amik hosszú ideje változatlanul velünk vannak és milyen érdekességeket fedeztünk fel. Ezenkívül azt is felderítettük, mióta létezik a karácsony, és milyen ünnepek voltak a kereszténység megjelenése előtt.

Készítsetek egy forró teát és repüljünk vissza együtt a múltba!

tovább...

Időtlen karácsony

Ismerd meg a Hanga régi karácsonyait!

Wéber Anikó karácsonyi mesegyűjteményében Hangával, a hópihével látogatunk el különböző történelmi korokba, Sissivel és kislányával, Szendrey Júliával és az Andrássy grófokkal és grófnőkkel is megismerkedhetünk és megnézhetjük, ki hogyan ünnepelte a karácsonyt a múltban.

Keszeg Ágnes gyönyörű illusztrációival kiegészítve egy igazi időtlen, csodálatos karácsonyi mesekönyvet tarthatsz a kezedben. Ismerd meg Hanga régi karácsonyait!

tovább...

20 gyönyörű könyv karácsonyra

Piciktől kiskamaszokig mindenkinek

Megvannak azok a könyvek, melyekkel egész évben szemezel, de valamiért mindig lebeszéled magad róluk? Nagyok, csodaszépek, művésziek vagy informatívak, mesék vagy ismeretterjesztő albumok... Itt az alkalom, hogy engedj a kísértésnek, és válassz valami igazán gyönyörű kötetet Karácsonyra! Mikor máskor, ha nem most? Ebben a szemlében mutatunk 20 szuper könyvet, melyeket éveken keresztül ámulattal fognak forgatni a gyerekek, és te is! Olvass tovább!

tovább...

A szívem mélyén mindig karácsony van

Szabó T. Annával beszélgettünk

Karácsony, ünnep, várakozás, versek, írás és az egyik legnagyobb kortárs költőnő, Szabó T. Anna, akinek adventi kötete igazi ajándék az egész családnak! Minden oldalán egy-egy rövidebb-hosszabb vers, december elsejétől kezdve egészen karácsonyig. Hangolódj az interjúval!

tovább...

"Az ünnep azé, aki várja"

Ismerd meg ünnepi mesekönyveinket!

Folytatjuk a karácsonyi mesék csokorba gyűjtését! Ezúttal a kedvenc pagonyos karácsonyi meséinkről olvashattok: vannak köztük egészen frissek és korábban megjelentek is. Találjátok meg a kedvenceiteket ti is!

tovább...

Csomagolj ökosan!

Ünnepi készülődés diy és újrahasznosítós csomagolási tippekkel

Így az év vége felé közeledve mindannyian azon törjük a fejünket, hogyan és mivel ajándékozzuk meg szeretteinket, a hozzánk közel állókat. Tegyük fel, hogy a lista már rég kész (khmm), mondjuk azt is, hogy már be is szereztük, megterveztük, elkészítettük legalább egy részét (khmm, khmm). Itt adódik még egy kérdés, ami pont olyan kardinális, mint hogy biztos van-e szaloncukor-akasztó vagy csillagszóró: milyen módon kerül a fa alá, az ajándékozott kezébe? Ehhez ajánlunk most olyan tippeket, amiket környezetbarát szempontok mentén válogattunk.

tovább...

Így lesz igazán tiétek az ünnep

Barkácsoljatok a kedvenc mesehőseitekkel!

Együtt alkotni nem olyan könnyű, mint amennyire annak tűnik. Néha a legegyszerűbb sólisztgyurma vagy üdvözlőlap sem jön össze, hiába tűnt olyan egyszerűnek a különböző netes források alapján. Szeretnéd, hogy a közös adventi barkácsolás sikerélmény legyen mindenki számára? Ha biztosra akarsz menni, ismerd meg DIY-csatornánkat!

tovább...

Medve a karácsonyfában

Szívmelengető karácsonyi mesekönyv kicsiknek

Itt kopogtat a karácsony, már biztosan ti is könyékig vagytok a mézeskalácstésztában! Egyre kuckósabbak a hosszúra nyúló téli esték is. Milyen ünnepváró könyvet érdemes ilyenkor az óvodásunkkal olvasgatni? Harcos Bálint humoros, szívmelengető karácsonyi meséje Agócs Írisz bűbájos illusztrációival igazi telitalálat lesz!

tovább...

Sütihasználati beállítások