A Balatontól a Nádtengerig

Interjú Berg Judittal, a Lengemesék szerzőjével

"Régóta szerettem volna olyan mesét írni az óvodás-kisiskolás korosztálynak, ami egyszerre kitalált és valóságos. A Balatonpart és a nádas gyerekkorom meghatározó helyszíne, de rajongtam az ingoványos mezőkért, kis tavakért, kacsákért és vízisiklókért is. Ezt a világot szerettem volna közel hozni az olvasókhoz." - így kezdte Berg Judit a vele készült intejút, melyet a Lengemesék kapcsán készítettünk vele.

tovább...

Egész nap a barátaimmal lógok

Interjú Stiglincz Milánnal

Azt hiszem, minden gyerek Milán bácsi csoportjába szeretne járni, ha tehetné. Hogy miért?

Mert a gyerekek ösztönösen megérzik, hogy ki az a felnőtt, pláne egy majd két méter magas fiatal srác, aki minden rezdülésüket érti-érzi. Ráadásul ő maga is sokat tanul a gyerekektől, így születtek meg mesekönyvei is. Ismerd meg Milánt!

tovább...

Tündéres kalamajka

Egy képzeletbeli barát, aki mindent felforgat

Amikor a gyerekeknek elszabadul a fantáziája, a legképtelenebb ötletek jutnak eszükbe és a legfurcsább lényeket találják ki. A variációk tárháza általában végtelen, újabb és újabb szerzetek bukkannak elő a képzeletükből. De mi van akkor, hogy egy képzeletbeli barát egy kicsit tovább marad a gyerek pajtása? Ismerd meg Natit és Mazsit, a kócos tündért!

 
tovább...

Kezdődik a Rókatánc!

Megjelent a Babaróka folytatása!

Tavaly hatalmas sikert arattak Kiss Judit Ágnes Babaróka-meséi. A kedves, mégis határtalanul őszinte mesékben a szülők és a kisgyerekek is igazi azonosulási pontokat találhattak. A lírai, mégis abszolút rólunk szóló, népszerű történetekből most éppen bábszínházi előadás készül, miközben napvilágot látott a folytatás: a Babaróka kertje című második kötet. Most eláruljuk, szerintünk miért olyan hatásosak a mesék!

tovább...

Játssz együtt a kicsikkel!

Társasjátékok már 2 éves kortól

Minél korábban elkezdtek társasozni, annál inkább fejlődik a gyerekek logikája, memóriája, együttműködő- és megfigyelőképessége, könnyebben tud szocializálódni és nem utolsó sorban szuper közös időtöltés! A közös játéknak rengeteg előnye van, játsszatok ti is! Megmutatjuk a legújabb társasjátékokat.

tovább...

Oviban - máshogy

Olvasd el interjúnkat a Három szülinapi torta kapcsán!

Vadadi Adrienn legújabb könyvében, a Három szülinapi tortában arról olvashatunk, ahogy egy koraszülött kisfiú, Szili beilleszkedik Leáék jól összeszokott ovis csoportjába. A gyerekek megtanulják, hogy Szili lehet, hogy bizonyos dolgokban kicsit más, de ugyanolyan jó vele játszani, mint a többiekkel, Szili pedig megtanul tájékozódni egy közösségben. Mindezt azzal a természetességgel, hiteles óvodai történetekkel, ami Vadadi Adrienn ovis sorozatának összes kötetére jellemző.

A könyv kapcsán Vadadi Adrienn írót és Monostori Dóra koramentor-képzőt, védőnőt, egy koraszülött gyerek anyukáját és a könyv tanácsadóját kérdeztük.

tovább...

Kosárladba vagy focilabda?

Olvass bele Vadadi Adrienn ovis mesék-sorozatának legújabb részébe!

Az ovis csoportba új fiú érkezik: Szili, aki egy picit más, mint ők. Ismerd meg Dorci, Lea és a többiek legújabb kalandjait, olvass tovább!

tovább...

Titusz vajon gumimatrac?

Ti kérdeztétek - Dániel András válaszolt

Régóta tudni szeretnéd a választ a legégetőbb kufli-kérdésekre? Most itt az alkalom! Játékunkban a legnagyobb kuflirajongók kérdezték Dániel Andrást, aki nem csak tíz, de rögtön tizenegy legfrappánsabb kérdezőt választott.

 
tovább...

Minden gyerek Elmer

Szabó T. Annával az Elmerről beszélgettünk, olvasd el interjúnkat!

tovább...

Sütihasználati beállítások