Így szereld fel kis felfedeződet!

Az ifjú felfedezők és természetbúvárok felszerelésére szakosodott Navir újdonságait szeretnénk bemutatni most nektek. Ha nálatok is van a családban egy kis Gerald Durrell vagy Jane Goodall, ezekkel a ketyerékkel bátran nekivághatnak az izgalmas nyári kalandoknak!

tovább...

Játékok földön, vízen, levegőben

Mit csináljunk a szabadban ezen a nyáron?

Ezekben a hónapokban végre nem csak a szoba négy fala között lehet önfeledt játékba kezdeni, itt az ideje a strandnak, a kempingezésnek, a sok mozgásnak és a kerti időtöltésnek! Most túrhatjuk a földet, dobálhatjuk a labdát, a frizbit, a tollast, úszhatunk és labdázhatunk naphosszat, csak bírjuk energiával! Ezekhez a szuper napsütéses hetekhez szedtük össze, hogy mi miket rakunk a táskába, mielőtt a szabadba indulunk.

tovább...

"Azt hiszem, hogy örök gyerek maradok!"

Interjú Orbán Orsival

Orbán Orsolya illusztrátorként dolgozik, ő keltette életre a Micsoda költözés! és a Ludmilla megoldja bájos alakjait is. Most utóbbi apropóján beszélgettünk vele, ugyanis ennek egyszerre két részét is rajzolta, a Ludmilla újabb esetei is nemrég jelent meg. Mit jelent neki a rajzolás, hogyan kapcsolódik ki, mi vonzotta ellenállhatatlanul a gyerekirodalom világához... olvassatok tovább, és minden kiderül!

tovább...

Ezt olvasd fel nagyoknak!

Esti mesék kisiskolásoknak

Felolvasásra, vagy önálló olvasásra kerestek? Gyakran tesszük fel ezt a kérdést a boltban, amikor egy bizonyos korosztálynak ajánlunk könyveket. Van ugyanis egy korszak a gyerekek életében, amikor a szövegértésük és a mese-igényük két nagyon különböző irányt vesz: amikor elkezdenek olvasni tanulni, illetve amikor már tudnak, de még mindig kezdő-haladó olvasók. Ilyenkorra jutottak el az esti mesék hallgatásában oda, hogy már összetett, izgalmas szövegeket is be tudnak fogadni, és mennének is tovább ezen a vonalon. Önállóan olvasva viszont még nem tudják ezeket befogadni, a kifejezetten nekik szánt kezdő- és haladó olvasó könyvek pedig másra valók, nem elégítik ki ezeket az igényeket.

tovább...

Rajzolj medvét, pulit, elefántot!

Agócs Írisz új könyvéből most három krumplit is kipróbálhatsz!

Agócs Írisz tavasszal izgalmas projektbe kezdett a Facebookon: az otthon ragadt szülők és gyerekek legnagyobb örömére krumplikat kezdett rajzolni, és lépésről lépésre megmutatta, hogyan lesz belőlük lajhártól elkezdve sünin át páváig tulajdonképpen akármi. A végtelenül cuki rajzok és az egyszerű módszer, ami során krumpliból valamilyen kedves állatka lesz, rögtön belopta magát az olvasók szívébe, innen már csak egy lépés volt az, hogy egy nagyon izgalmas kreatív, felszabadult alkotásra buzdító könyv készüljön az illusztrátor ötletéből. Olvasd el itt Dániel András könyvhöz írt fülszövegét, és tölts le három oldalt a könyvből: pillanatok alatt megtanulhatsz medvét, elefántot, de még pulikutyát is rajzolni!

tovább...

A kísérletezés legizgalmasabb formája

Ismerjétek meg a Buki tudományos készleteket!

Megtaláltuk az egyik legizgalmasabb módját annak, hogyan ismerkedhetnek meg a kisiskolás gyerekek a különböző tudományokkal - a Buki tudományos készletek segítségével!

tovább...

Hogyan kezdjük el?

Könyvek nehéz témákról

Minden életkorban vannak nehéz, de kikerülhetetlen beszédtémák. Nem akaródzik beszélgetést kezdeményezni a tabukról, noha sokszor nagyon feszít, hogy végre szóba hozzunk valamit – csak éppen fogalmunk sincs, hogyan. Hogyan kezdjük el azt a bizonyos beszélgetést? Például egy könyv kapcsán, amit előtte külön-külön vagy közösen elolvastunk!

Összegyűjtöttünk nektek néhány könyvet, vannak köztük kisebbeknek és nagyobbaknak szóló, közös olvasásra vagy beszélgetés(ek)re felkészítő kötetek is.

tovább...

Nyaraljatok a kuflikkal!

Nyerjetek kuflis ajándékcsomagot!

A Pagony boltokban most egy hónapon át különleges kuflis akcióval várunk. Tankoljatok fel a nyárra kuflis könyvekből és játékokból, hogy ne unatkozzatok otthon vagy a vízparton, és mi a kufli-hónap végén minden Pagony-boltban kisorsolunk köztetek egy valakit, aki különleges kuflis ajándékcsomaggal lehet gazdagabb!

tovább...

Így kezeld, ha számítógépfüggő a gyerek!

Hogyan segít a Nyár, nagyi, net?

Hogyan neveld a digitális nemzedéket? Hogyan tanulja meg, hogy mi a hasznos és mi a veszélyes az internetes térben? Mi mindenre jó a net? És ami a legnehezebb, hogyan koordináld és korlátozd a gyerek tevékenységét?

A tiltás nem éppen a legjobb ötlet, de akkor mit tehetsz, hogy ne legyen a rabja a monitornak?

A kérdésekre a válaszokat megtalálod a cikkre kattintva, amiben felfrissítjük Igaz Dóra Nyár, nagyi, net című mérhetetlenül aktuális könyvét, ami rengeteg megoldást kínál a gyerekeknek, hogy ők használják a gépet, ne a gép őket.

tovább...

Sütihasználati beállítások