Utazás az időtükrön át

Utazz a múltba Alex-szel és Rubyval!

A Megálljatok, tolvajok! a Pagony legújabb sorozatának, a Zseblámpás könyveknek egyik első megjelent kötete.
Az időutazós könyvekkel egyszerűen nem tudnak betelni a gyerekek, amit mi maximálisan meg is értünk, ugyanis mi is ugyanígy vagyunk ezzel. Ezúttal Alex és Ruby lépnek át a múltba egy régi tükrön keresztül, és a saját ükszüleik világában találják magukat, ahol ráadásul egyéb megfejtésre váró rejtélyek is várják őket…

tovább...

Sandwich grófja és a nápolyi pizza

Kukkants bele!

Gondolkodtál már rajta, hogy azoknak az ételeknek, amik nap mint nap a tányérunkra kerülnek, mind története van? Valaki egyszer megsütötte az első pizzát, valaki kitalálta, hogy a szendvics remek eledel és valaki rájött, hogy a kakaófa terméséből port lehet kinyerni, és abból isteni italt készíteni.
Kalas Györgyi legújabb könyvében kedvenc ételeink evolúcióját meséli el nekünk, nézz bele te is!

tovább...

HUBBY - Online Gyerekkönyv Fesztivál

Tartsatok velünk ti is!

Mindannyiunknak hiányzik a Nemzetközi Könyvfesztivál, ezért a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum elhozza a nappalidba: ha már élőben nem tudunk találkozni, online tartsunk egy izgalmas minifesztivált!
Természetesen a Pagony is részt vesz az eseményen, kattints, és ismerd meg a teljes programot!

tovább...

Kedvenc ételeink története

Ismerd meg a Sandwich grófja és a nápolyi pizza című könyvet!

Gondolkodtál már rajta, hogy azoknak az ételeknek, amik nap mint nap a tányérunkra kerülnek, mind története van? Valaki egyszer megsütötte az első pizzát, valaki kitalálta, hogy a szendvics remek eledel és valaki rájött, hogy a kakaófa terméséből port lehet kinyerni, és abból isteni italt készíteni.
A Sandwich grófja és a nápolyi pizza megismertet minket ezekkel az izgalmas történetekkel, sőt,ennél sokkal többet is kínál: most mindent elmesélünk róla!

tovább...

Ikrek mindenütt!

Kedvenc ikres könyveink

Biztosan mindenki elképzelte már, milyen lenne egy ikertesó: mindig ott lenne mellettünk a legjobb barátunk, akivel közösen mindenféle mókás csínyt el lehet követni! Akinek nincs ikertesója, azoknak azért, akinek pedig van, azért ajánljuk ezeket a szuper ikres könyveket!
Ebben a szemlében összegyűjtöttünk örökzöld, klasszikus kedvenceket és frissen megjelent, kortárs képeskönyveket, sorozatokat, kalandregényeket is!

tovább...

Ollé! - Pörgős kártyajáték az egész családnak!

Játssz Csodával és Kószával!

Csoda és Kósza, a két bolondos ló történetei évek óta nevettetik meg a családokat. Czigány Zoltán meséi töretlen népszerűségnek örvendenek, sajátos humorát gyerekek és felnőttek egyaránt imádják.
A játék tervezője, Vízvári Albert és mi is nagyon szeretjük őket, ezért született meg az Ollé!, egy vicces partijáték, ami a könyvekhez hasonlóan biztosan az egész család kedvence lesz majd! Tudjatok meg róla mindent!

tovább...

"A mesék mindig fontos szerepet játszottak az életemben"

Interjú Huzella Júliával

Huzella Júlia színésznő, két gyermek édesanyja, meserajongó. Amikor tavaly tavasszal mind a négy fal közé szorultunk, mesélni kezdett - mindenkinek. Tíztőlmese nevű honlapján számtalan mesét találtok, amiket bátran elindíthattok a gyerekeknek, amíg megisztok egy kávét vagy írtok egy e-mailt. Különféle csomagok közül választhatjátok ki a számotokra legmegfelelőbbet. Ebben az interjúban mesél részletesen a mesékhez fűződő viszonyáról és arról is, hogyan kezdődött ez a hatalmas utazás, aminek népszerűsége már egy éve töretlen.

Ráadásul egy meglepetés akcióval is készült nektek, pagonyos szülőknek!

tovább...

"Nem emlékszem olyan időszakra, amikor ne rajzoltam volna"

Interjú Monszport VIvien illusztrátorral

Monszport Vivien illusztrációi teszik teljessé Czernák Eszter Hová bújt a süni? című mesekönyvét. Ez volt az első közös munkája a Pagony kiadóval, de biztosan nem az utolsó! Sok-sok mindenről beszélgettünk vele, ismerjétek meg őt jobban ti is!

tovább...

"Nem kell mindentudó sziklának lenni"

Interjú Szél Dávid pszichológussal

Shona Innes gyerekeknek íródott beszélgetős mesekönyvei világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, és nagy örömünkre a Pagony gondozásában jelentek meg újra magyarul is. A képeskönyvekhez Szél Dávid pszichológus írt utószót a szülők számára. Most a nyitottság, az őszinte kommunikáció és a segítő könyvek fontosságáról beszélgettünk vele.

tovább...

Sütihasználati beállítások