Ismerd meg a két legújabb Most én olvasok!-könyvet!

Mészöly Ági és Bendl Vera is új mesével jelentkezik!

A Most én olvasok!-sorozat nagyon hamar a kezdő olvasók kedvencévé nőtte ki magát, hiszen a legkiválóbb kortárs magyar szerzők által jegyzett mesék hatékonyan segítik őket az olvasóvá válás útján. Nagyon örülünk, hogy a sorozat két új taggal is bővült, ráadásul két olyan szerző könyvével, akik eddig nagyon hiányoztak a palettáról! Ismerjétek meg Mészöly Ágnes és Bendl Vera meséjét!

tovább...

2021-ben is belépünk a Kapun!

Folytatódnak a beszélgetések!

A reményeink szerint boldogabb új évben is folytatódnak a Kapu-beszélgetések – tanároknak és szülőknek.

tovább...

A legszuperebb tavaszi újdonságok kamaszoknak!

Végre itt a tavasz, ami azt is jelenti, hogy lassan kiülhetünk a kertbe, az erkélyre vagy akár az ablak mellé, hogy a melengető napsütésben olvassunk egy jó kis regényt! Arra gondoltunk, hogy épp ideje csokorba gyűjteni a frissen megjelent kamaszregényeket, amik között van elgondolkodtató, könnyed, de biztos, hogy mindegyik remek társ lesz a napsütéses hétvégéken!

tovább...

Jean-Claude Mourlevat az Astrid Lindgren Emlékdíj győztese!

Ismerd meg a Visszafelé-folyó szerzőjét!

Az Astrid Lindgren Emlékdíj az egyik legrangosabb gyermekirodalmi díj. 2002-ben, Astrid Lindgren halála után alapította a svéd kormány. Ebben az évben Jean-Claude Mourlevat nyerte az Év Szerzője díjat, akinek csodálatos regénye, a Visszafelé-folyó az Abszolút könyvek sorozatban jelent meg gondozásunkban tavaly.

tovább...

Minden, amit a Covidról el kell mesélned a gyerekeknek!

Ingyenes képeskönyv Axel Schefflertől

Axel Scheffler, a Pipp és Polli sorozat szerzője, Julia Donaldson könyveinek állandó illusztrátora, az egyik legnépszerűbb angol gyerekkönyv-illusztrátor tavaly tavasszal egyedülálló új könyvet jelentetett meg a koronavírus-járványról. Azóta eltelt egy év, és bár a vírus még mindig az életünk szerves részét képezi, mégis sok változás történt - például már elérhető a védőoltás. Scheffler készített könyvéből egy frissített verziót, és ez a könyv most ingyenesen elérhető, letölthető és terjeszthető bárki számára - a könyv magyarországi kiadójánál, a Pagonynál.

tovább...

Banán a fülben és lábat növesztő tojás

Ismerjétek meg A banánfüles fiút!

Michael Rosen az angol gyerekirodalomban nagyjából olyan, mint nekünk Csukás István vagy Janikovszky Éva. Magyar nyelven A banánfüles fiú az első könyve, amit olvashattok, ráadásul Szabó T. Anna csodálatos fordításában. Olvassátok el, mi miért szeretjük ennyire, és miért vagyunk biztosak benne, hogy ti sem lesztek ezzel másként!

tovább...

A banánfüles fiú

Lapozz bele!

Michael Rosen az angol gyerekirodalomban nagyjából olyan, mint nekünk Csukás István vagy Janikovszky Éva. Több mint 140 kötete jelent meg, de magyar nyelven A banánfüles fiú az első, amit olvashattok, ráadásul Szabó T. Anna csodálatos fordításában. Nézzetek bele, és azonnal érteni fogjátok, miért szeretik ennyire a gyerekek és szüleik!

tovább...

Kórház az osztályteremben

Olvass bele KIss Judit Ágnes legújabb regényébe!

Az Abszolút töri nevű sorozatunk kötetei a történelem különböző korszakaiba kalauzolnak bennünket. Kiváló kortárs szerzők lendületes, mai nyelven íródott és történelmileg hiteles regényeit válogattuk egy csokorba. Főszereplői egy ősöreg, odvas platánfába rejtett időkapun át jutnak vissza a magyar történelem meghatározó szakaszaiba, hogy testközelből ismerjék meg azokat.
A legújabb részt Kiss Judit Ágnes jegyzi, szereplői úticélja pedig 1956. október 23-a. Olvassatok bele a kötetbe!

tovább...

Hogyhogy nem fájdul meg a harkály feje a kopácsolástól?

Újabb mesék kíváncsi gyerekeknek!

A gyerekek kíváncsiskodnak, mi pedig igyekszünk legjobb tudásunk szerint válaszolni nekik, de egy szülő sem lexikon, hogy mindenre pontos magyarázatot tudjon adni. Nem is kell, mert a Történetek kíváncsi gyerekeknek sorozat megteszi helyettünk: csupa nem mindennapi, izgalmas kérdésre kaphattok választ a kötetekből.
A legújabb rész, a Miért görbe a banán? is bőven tartogat meglepetéseket,hoztunk most belőle egy kis ízelítőt!

tovább...

Sütihasználati beállítások