Kistesók és nagytesók

Megjelent az első Babaróka-lapozó!

Kiss Judit Ágnes Babaróka meséit azonnal szívükbe zárták gyerekek és felnőttek egyaránt. A sorozatnak már 4 része jelent meg, és végre egy lapozóval is bővült a csapat! Most mindent elmesélünk róla nektek!

tovább...

Idén sem marad el a Könyvfesztivál!

Hatalmas online szemle!

Tavaly ilyenkor szívből hittünk abban, hogy idén már személyesen találkozhatunk a Könyvfesztiválon. Végül nem így alakult, de nem estünk kétségbe: készültünk nektek egy hatalmas szemlével, amiben minden idén megjelent könyvünkről olvashattok, egészen úgy, mintha a fesztiválon beszélgetnénk.
Böngésszetek kedvetekre, lapozzatok bele online a könyvekbe, és reméljük, jövőre már tényleg együtt lehetünk!

tovább...

Egy könyv, 8 játék, 10 ujj

Ismerd meg a Lovagi ujjtornát!

Lencse Máté és Jesztl József nevét sokan jól ismerhetitek már: a Jól játszani sok-sok család közös kedvencévé vált. Most új közös társasjáték-könyvvel jelentkeznek, ami talán még elődjénél is izgalmasabb! Tudj meg róla mindent!

tovább...

Olvass bele a legújabb Abszolút könyvbe!

Hogyan mentettem meg Einstein életét?

Az Abszolút könyvek sorozat legújabb tagja, a Hogyan mentettem meg Einstein életét? egy letehetetlenül izgalmas időutazós kalandregény, a kiskamaszok egyik kedvenc műfaja. Főszereplője, Emily egyszer csak 1913-ban találja magát, ahol egy elkerülhetetlennek tűnő tűzesetet kell megakadályoznia új barátai segítségével. Na de hogyan kerül a történetbe Albert Einstein?
Olvasd el, hogyan kezdődik a regény!

tovább...

Olvass bele a Regényes Shakespeare-be!

Az mindenki számára egyértelmű, hogy szükség van a kötelezőkre, de nem bármi áron. Fontos, hogy legyen egy nagy közös tudásanyag, legyen egy alapvető ismeretünk az irodalom mérföldkőnek számító irányzatairól, alakjairól és alkotásairól, de ennél is fontosabb, hogy közben a gyerekek ne veszítsék el a lelkesedésüket és a tudásszomjukat.
Ezen gondolatok mentén készült el a Regényes Shakespeare sorozatunk első kötete is. Kattints, és olvass bele!

tovább...

Beszélünk Shakespeare-ül?

Megjelent a Regényes Shakespeare!

Mire jók a kötelező olvasmányok? És ha olyan fontosak, miért húzza miattuk a száját annyi ember? Hogyan lehet rávenni a gyereket, ha mi magunk is legszívesebben csak a tartalomjegyzéket olvastuk volna el?

tovább...

Játsszatok éttermeset!

Sandwich grófja és a nápolyi pizza

Kalas Györgyi könyvéből rengeteget megtudhattok a kedvenc kajáitok történetéről. Ha szeretnétek ti is egy szuper éttermet nyitni a legjobb ételekkel, most itt a lehetőség megalkotni az étlapját Horváth Ildi gyönyörű képeiből!

tovább...

A képek története kicsiknek és nagyoknak

David Hockney, A képek történetének szerzője az egyik legnagyobb hatású kortárs művész, alkotótársa, Martin Gayford pedig elismert műkritikus és író. Ők ketten egy egészen páratlan kötetet hoztak létre, amiben a barlangrajzoktól kezdve egészen napjainkig végigvezetik az olvasót a képek evolúcióján.
Még különlegesebbé teszi, hogy két verziója létezik: a felnőtteknek készült könyv mellett egy gyerekeknek szóló változat is készült. Most mindent elmesélünk nektek róluk!

tovább...

Ezek a kalózok kincsek!

Kiss Judit Ágnes kalózait ti is imádni fogjátok!

Hát ez is eljött végre! Kiss Judit Ágnes kezdő olvasóknak ír a Most én olvasok! sorozatban. Főszereplőit, a kalózcsaládot ráadásul már ismerhetitek a Zsálya hercegnőből! A kalózok és a vajas keksz után most megérkezett a folytatás: a Kincs a roncson!

tovább...

Sütihasználati beállítások