Látogass a honfoglalás korába a két kis dínóval!

Hamarosan bővül Berg Judit népszerű sorozata!

Berg Judit Két kis dínó sorozata a kisiskolások nagy kedvence hosszú évek óta: a két bolondos dínó, Trikó és Nyamm a történelem különböző korszakaiba látogatnak el, hogy alaposan felforgassák mindenki életét, és persze azért, hogy a lehető legtöbb izgalmas ismeretre tegyenek szert.
Legújabb kalandjuk során a Honfoglalás korát fedezik fel, olvasd el most, hogy indul a történet!

tovább...

Kirándulás a honfoglalás korába!

Jön a Két kis dínó legújabb része!

Berg Judit Két kis dínó sorozata az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere, ami nem is meglepő, hiszen egybegyúrt benne három népszerű témát: a meseregényt, a játékos ismeretterjesztést és persze a dínókat.
Most megérkezett a várva várt új rész, végre ismét kalandozhatunk Nyamm és Trikó társaságában, ezúttal a honfoglaló magyarok korába!

tovább...

Ismerjétek meg Kicsimackót!

Megérkezett Vadadi Adrienn legújabb mesekönyve!

Vadadi Adrienn legújabb mesekönyvében ismét bizonyítja, mennyire jól ismeri az óvodás korosztályt érintő kihívásokat. A Kicsimackóban mindennapi, kedves történeteket olvashattok egy mackócsalád életéből, amikkel a gyerekek könnyen tudnak azonosulni és amik segítenek feloldani a hétköznapi konfiktusokat, apró nehézségeket is. Ismerjétek meg a könyvet!

tovább...

Koccanás

Olvass bele a legújabb Abszolút könyvbe!

Kolozsi Angéla legújabb könyve, a Jenci néni és az okostelefonok az Abszolút könyvek tagja. Generációk találkozásáról mesél elképesztően viccesen: egy idős hölgy és egy kiskamasz fiú próbálják megérteni egymás világát. Jenci néni nem érti, hogyan élhet egy teljes generáció az online térben, Domos pedig el sem tudja képzelni az életét a mobilja nélkül. Első látásra semmi közös nincs bennük, de hamar kiderül, hogy ennél nagyobbat nem is tévedhettek volna!
Olvasd el, hogyan indul a történet!

tovább...

Eric Carle, a gyerekek legjobb barátja

Búcsúzunk

91 éves korában elhunyt Eric Carle író-illusztrátor, aki könyveivel generációkon át volt jelen rengeteg család életében, a Föld minden táján. Időtlen, ezer közül is megismerhető műveiben velünk marad. Emlékezzünk rá együtt, ismerjétek meg jobban fantasztikus életútját!

tovább...

Újdonságok Gyereknapra!

Itt a gyereknap, és mi lehetne szuperebb ajándék egy jó könyvnél? Persze, hogy semmi, úgyhogy gyorsan össze is gyűjtöttünk egy csomót, hogy kedvetekre válogathassatok!

tovább...

Hogyan beszélgess az érzelmekről?

A legjobb könyvek kicsiknek

Az érzelmeinkről beszélni, azokat megfogalmazni nem könnyű - viszont annál fontosabb. Minél fiatalabb korban kezdjük gyakorolni, annál jobb, hiszen az önismeret borzasztó sokat segít az élet minden területén. Na de hogyan fogjunk hozzá, hogyan ismertessük meg a gyerekekkel a különböző érzelmeket, hogyan kondicionáljuk őket arra, hogy megéljék és kezelni tudják azokat? Például könyvekkel! Olvasd el, hogyan!

tovább...

Ilyen a tested - Beszéljünk róla!

Van megoldás: pisilés, kakilás, felvilágosítás, testiség

Igen, van testünk. Minden gyereket érint, és ahogy közösségbe kerülnek, egyre több szülőt tölt el aggodalommal a szobatisztaság kérdése, a nagyobbak esetében pedig a testiség kezelése. A mesék azonban varázslatosak: segítenek, hogy a kicsik a testükben zajló folyamatokra természetes dolgokként tudjanak tekinteni. Böngészd át, mi mindent gyűjtöttünk össze, és ami a legfontosabb: ne ess pánikba, mindenre van megoldás!

Jó olvasást, sok mesélést és még több türelmet!

tovább...

Miért nézünk ki úgy, ahogy?

Mesekönyv a genetikáról

Vibók Ildi mikrobiológus legújabb mesekönyve, a Szuperlétra segítségével az öröklődés és a gének világába nyerhetünk alapos betekintést. Ha valaha rákérdezett a gyereked arra, miért hasonlít a füle a nagymamáéra, miért kék a szeme és úgy általában: mi az oka annak, hogy úgy nézünk ki, ahogy, akkor ebben a mesés ismeretterjesztőben garantáltan minden kérdésre választ kaptok!
Tartsatok Emma királylánnyal egy újabb hatalmas kalandban! Tudj meg mindent a könyvről!

tovább...

Sütihasználati beállítások