Bennem még mindig él egy gyerek

Kiss Noémivel beszélgettünk

Kiss Noémit legújabb, gyerekeknek írt könyvéről kérdeztük. A Bálna és a Srác kapcsán mesélt északi utazásáról, koraszülött kisfiáról, világgá menésről és még sok minden másról. Olvass tovább!

tovább...

Mit olvass fel a suliban?

Ajánlunk néhány szuper meseregényt!

Az alsós magyarórák, napközik, rajzórák egyik legkedveltebb része, mikor a pedagógus felolvas, az osztály pedig közösen éli át a választott regény minden izgalmas kalandját. Talán a nagyszünetben még el is játszák a hallottakat. Most olyan könyveket gyűjtöttünk össze, melyek egyszerre érdekesek és tanulságosak. Vannak köztük olyanok, amik a történelem- és irodalomórák kiegészítésére is alkalmasak, olyanok, amik a karanténélménnyel foglalkoznak és olyanok is, amiket egyszerűen élvezet olvasni! Ismerd meg a kedvenc felolvasós könyveinket!

tovább...

A furcsa csapat

Olvasd el a Marci és a bűvészolimpia első fejezetét!

Megjelent a Marci és Merkúr második része, a Marci és a bűvészolimpia! A legvidámabb osztály tagjai ezúttal négyfős csapatokban mérik össze egymással az ügyességüket és "varázstudományukat". Közben pedig megtanulnak együttműködni, és még a legkülönbözőbb osztálytársak is igazi csapattá kovácsolódnak. Olvass bele Wéber Anikó legújabb meseregényébe!

tovább...

Cilinderes eltüntetők

Wéber Anikó: Marci és a bűvészolimpia

Időnként mindannyian érezzük magunkat úgy, mintha egy gonosz bűvész eltüntette volna a dolgok jó oldalát, hogy helyette problémák záporozzanak ránk. És csak reméljük, hogy egyszer csak hipp-hopp, elővarázsolja a megoldást a cilinderéből. Wéber Anikó új könyvében Marci is így érzi: csapatban összedolgozni ugyanis nem mindig könnyű, főleg, ha nem a legjobb barátaival kerül egy csapatba az egyszeri másodikos! Vajon sikerült mégis helytállniuk a Bűvészolimpián? Nem mondjuk meg, olvassátok el!

tovább...

Újdonságok az őszi PagonyFesztre

Ez történt a könyvhét óta

Alig múlt el a Könyvhét, máris itt a PagonyFeszt! E rövid idő alatt sem lazsáltunk ám! Nézd meg, mennyi újdonsággal készültünk a Pagony 20. születésnapjára!

tovább...

20 évesek lettünk!

Két évtized a Pagonyban

Amikor 3 baráti házaspár - nem találván megfelelő gyerekkönyvet saját gyerekeiknek - elhatározta, hogy gyerekkönyvesboltot alapít, még nem is sejtették, hogy ezzel az ötlettel a hazai gyerekkönyvpiac alapjait fektették le. Az ő hatásukra számtalan más, minőségi gyerekkönyvkiadó kezdte meg működést, így teremtve meg a ma már pezsgő hazai gyerekirodalmi közeget. Olvasd el Szollár Vera, az egyik ősPagonyos beszámolóját a Kiadó két évtizedéről!

tovább...

Apró kikacsintásokkal

Szegedi Katalint a Kéményseprő Kelemenről kérdeztük

Újabb gyönyörű, Szegedi Katalin által illusztrált mesekönyvet mutatunk be! Itt a Kéményseprő Kelemen, ami Marék Veronika első meséje volt. Szegedi Katalin rajzai egyszerűen a falra kívánkoznak, legszívesebben a kötet minden oldalát bekereteznénk! Olvasd el az illusztrátorral készült interjúnkat!

tovább...

Marék Veronikával beszélgettünk

Ki is valójában Kéményseprő Kelemen?

Marék Veronika neve még annak is ismerős, aki gyereket sem látott soha. Egy egészen különleges történetet mutatunk most be az ő tollából. Megjelent a Boribon, Kippkopp, és még rengeteg más gyerekkönyv szerzőjének legelső meséje! Az írónővel a Kéményseprő Kelemen kapcsán beszélgettünk. Kattints ide, és olvasd el a vele készült interjúnkat!

tovább...

Kéményseprő Kelemen

Olvass bele Marék Veronika Legelső meséjébe!

Ismerd meg Kéményseprő Kelement, Marék Veronika legelső mesehősét! A hatvanas években született gyönyörű történet most került először nyomtatásba. Olvass bele!

tovább...

Sütihasználati beállítások