20 éves a Pagony!

Ürögdi András, a Pagony ügyvezetőjének köszöntője

A Pagony 20. születésnapja apropóján kérdezte valaki, hogy mire vagyok a legbüszkébb a Pagony kapcsán? Amire egyből rávágtam: mindenre. Elsőre talán túl jól hangzik, pedig így igaz.

Hogy mit is takar ez a „minden”? Nos…

tovább...

A letehetetlen kalandregény

Derítsd fel Panthera titkát!

Ismerd meg az elmúlt évek legszuperebb, kisiskolásoknak szóló magyar kalandregény-sorozatát! Ha szeretnél egy a fantasy és az útinapló határán ügyesen egyensúlyozó sorozatot, ami az első perctől az utolsóig beszippant, akkor a Pantherát el kell olvasnod! Derítsd ki, hogy hol a varázslat és a tudomány határa! Ismerkedj meg szuper szereplőkkel, figyeld meg, hogyan lesz belőlük igazi csapat, ha össze kell fogniuk! Olvass tovább!

tovább...

Minden egy helyen Kertész Erzsi regényeiről

Könyvek, amelyek megváltoztatják körülöttünk a világot

Kertész Erzsi nevét valószínűleg a Panthera-sorozat kapcsán ismerték meg a legtöbben. Nem is csoda, hiszen ez az egyik legkedveltebb és legkülönlegesebb ifjúsági regénysorozat a magyar piacon. Az írónő eddigi életműve azonban számos más műfajt és korosztályt is ellát olvasnivalóval. Annyira gazdag és sokszínű, hogy ebben a cikkben biztosan találni fogsz valamit, amit még nem olvastál, pedig szeretnéd. Kattints, és tudj meg mindent Kertész Erzsi regényeiről!

tovább...

Harry Potter minden mennyiségben!

Harry Potteres társasok és kiegészítők az egész családnak!

Talán nincs a világon még egy olyan hatalmas és töretlen népszerűségnek örvendő könyvsorozat, mint a varázslófiú, Harry Potter és barátainak története. 1997-ben jelent meg az első kötet, azóta milliók rajonganak érte szerte a bolygón, és nem telt bele sok idő, hogy filmváltozat is készüljön belőle. A rajongók számtalan relikviát szerezhetnek be, de aki nem éri be sállal, bögrével és hasonlókkal, a társasok között is rengeteg Harry Potter-tematikájút talál. Ezek közül gyűjtöttük össze nektek a legújabbakat! Szerezzétek be időben a kedvenceket, hogy biztosan ne hiányozzanak a karácsonyfa alól!

tovább...

Harry Potter-kvíz

Teszteld a tudásod, és nyerj!

Elolvastad az egész sorozatot? Kívülről fújod a varázsigéket? Minden szereplőre emlékszel? Akkor nem lesz gondod a kvíz kitöltésével! Válaszolj kérdéseinkre, és nyerj Harry potteres ajándékot!

tovább...

Anya, ugye holnap is eljövünk?

Élménybeszámoló a Babaróka bábszínházi előadásáról

Babarókával már nem csak a könyvekben, de a színpadon is találkozhattok! Ráadásul a Budapest Bábszínház művészeinek előadásában. És hogy hogy mutatnak kedvenc ovis sorozatunk szereplői a nagyszínpadon? Szerintünk nagyszerűen! Olvasd el Szakács Zsu beszámolóját!

tovább...

Karácsonyi időutazás

Ismerd meg Az időtükrön át-sorozat második részét!

Mi jut eszedbe, ha meghallod azt a szót, hogy időtükör? Nekem megannyi izgalom, kaland és természetesen az időutazás! Talán még emlékszel a testvérpárra, Alexre és Rubyra, akik minden nyáron két hetet töltenek nagynénjüknél egy hatalmas házban, és akik a Megálljatok, tolvajok! című regényben egy tükrön keresztül jutottak vissza 1912-be. Ha esetleg még nem találkoztál velük, mindenképpen ajánlom az első Időtükör kötetet, hiszen megérkezett történetük folytatása, a Százéves karácsony!

Kattints, és olvasd el Murányi Odett ajánlóját!

tovább...

Karácsony Joanna nénivel

Olvass bele a Százéves karácsonyba!

Folytatódik Az időtükrön át-sorozat! A Megálljatok, tolvajok!-ban megismert Alex és Ruby ezúttal a viktoriánus korba utazik vissza. Ráadásul épp karácsony előestéjén! Érdekel egy igazi, karácsonyi időutazós regény? Akkor olvass bele a Zseblámpás-könyvek letehetetlen, ünnepi részébe, a Százéves karácsonyba!

tovább...

A legnagyobb kincs az önbecsülés

Tóth Krisztina ajánlója A Bálna és a Srácról

Kiss Noémi északi hangulatú, lírai meseregényének számos rétege van, így egyaránt izgalmas a gyerek és a felnőtt olvasók számára is. Olvassátok el Tóth Krisztina ajánlóját A Bálna és a Srácról!

tovább...

Sütihasználati beállítások