Arti, a kis robot begurul

Ismerd meg Dávid Ádám legújabb könyvét!

Gondolj egy izgalmas témára, amiről még alig született mesekönyv az óvodás korosztálynak! Legyen aktuális és mai! Szóljon valami olyasmiről, ami napról napra egyre jobban meghatározza az életünket! Szerintünk a robotok és a mesterséges intelligencia pont ilyen! De hogyan lehet ezt az összetett és bonyolult témakört közelebb hozni a kicsikhez? Természetesen egy pörgős és vicces mesével! Ismerd meg Dávid Ádám legújabb kötetét! Megérkezett az Arti begurul! Olvass tovább!

tovább...

Valóságos mese, mesevalóság

Üdv a Felhőcukrászdában!

Akik ismerik A boszorkánycicát, bizonyára felkapják a fejüket, ha meghallják, hogy Harcos Bálint új verses meséskönyvvel lepi meg olvasóit. Minden benne van, ami egy jó mesébe kell: mágus és állatok, humor és bűbáj, varázslatos illusztrációk és sok-sok kaland. Nyissuk ki együtt a Felhőcukrászdát!

tovább...

Lapozz bele a Felhőcukrászdába!

Előhang - Árcsibáld

A boszorkánycica után ismét egy szuper verses mesével lepett meg minket Harcos Bálint. A Felhőcukrászda tele van varázslattal, mókával és persze kalamajkával! Lapozzatok bele, és gyönyörködjetek ti is Bognár Éva Katinka részletgazdag, mozgalmas és vidám illusztrációiban!

tovább...

Ezt hallgasd meg!

Júniustól kéthetente új beszélgetések a megújuló Pagony Podcast csatornán

Minden második szombat délelőtt új beszélgetéssel várunk! Hallgasd epizódjainkat Spotify-on, iHearton, JioSaavnon, Deezeren vagy Gaanan! Iratkozz fel csatornánkra a kedvenc podcastmegosztó alkalmazásodban!

Beszélgetni jó. Úgy tűnik, bármekkorákat is fordult velünk a világ az elmúlt két évben, és hiába került az életünk jelentős része a virtuális térbe, ott is kíváncsiak vagyunk a másikra, másokra. És azokra kiváltképp, akik gondolnak valamit a világról, magukról, vannak kérdéseik és válaszaik, kétségeik és állításaik. És érdemes odafigyelni rájuk.

tovább...

A ki nem mondott dolgok mérgeznek

Mészöly Ágnessel beszélgettünk

Mészöly Ágnesről tudjuk, hogy nem állnak távol tőle a bevállalós témák, gondoljunk csak a kamaszoknak szóló Szabadlábonra, vagy a Fekete nyárra. Legújabb könyve, a Barni titkos barátai is egy bátor és érzékeny, őszinte mese óvodás és kisiskolás gyerekeknek. Jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki bizonytalan abban, hogyan lehet nehéz témákat úgy megvitatni a kicsikkel, hogy megértsék, de ne rémüljenek meg tőle. Olvasd el az írónővel készült interjúnkat!

tovább...

Barni és a lomtalanítás - részlet

Olvass bele Mészöly Ágnes legújabb könyvébe!

Barni egy szomorú kisfiú, de szerencsére a lomtalanítás során összetalálkozik Elekkel és Benővel. A vízilóforma és elefántféle plüssjátékok hamarosan Barni titkos barátai lesznek, és segítenek a kisfiúnak túljutni mindenféle nehézségen. Tanácsokat adnak neki, hogyan barátkozzon össze az ovis csoportba érkező új kislánnyal, együtt találják ki a farsangi jelmezét, és azt is, mit adjon anyának születésnapjára. Barni megosztja velük legnagyobb bánatát is: apa nem jön haza többet, mert autóbaleset érte. A plüssök segítségével végre meg tudják beszélni anyával a történteket, Barni pedig megerősödve, bátran vághat neki az iskolának.

Olvass bele Mészöly Ágnes csodálatos mesekönyvébe!

tovább...

Megérkeztek Barni titkos barátai!

Ismerd meg Mészöly Ágnes legújabb könyvét!

Miért olyan nehéz a veszteségről, a szorongásról vagy a félelmeinkről beszélni a gyerekekkel? Talán mert nem csak a gyerekekkel nehéz megbeszélni ezeket a témákat. Mi, felnőttek sem szívesen gondolunk rájuk, arról nem is beszélve, hogy kiteregessük a kételyeinket és bizonytalanságainkat egymásnak. A gyerekek számára azonban az ismeretlen jelenti a legnagyobb félelmet, azok a dolgok, amikről még a szüleik sem mernek nyíltan beszélni. Mészöly Ágnes legújabb könyve, a Barni titkos barátai egy csodálatos mese tele szeretettel, kíváncsisággal és támogatással, ami gyerekeknek és felnőtteknek is segít bátorságot találni, hogy elkezdjék a beszélgetést. Olvass tovább!

tovább...

Ki rejtőzik az álarc mögött?

Kinek öltözik be a gyerek és miért?

Közeledik a farsangi bulik időszaka, amit lelkesedéssel várnak kicsik és nagyok egyaránt. Sokszor még felnőtt fejjel is nagyon érdekes egy fiktív karakter, kedvenc színészünk vagy egy mitológiai alak bőrébe bújni, de a gyerekek számára mindez különösen izgalmas élmény. Felszabadító ereje mindkét esetben ugyanabban a pszichológiai jelenségben keresendő. De miben is rejlik a beöltözés pozitív hatása?

tovább...

Webfejlesztőt keresünk

Legyél a munkatársunk!

Szeretnél a Pagonynál dolgozni? Lehet, hogy pont téged várunk! Ha értesz a webes programozáshoz, akkor egy igazán különleges, családbarát munkahelyen fejlődhetsz tovább velünk. Olyasvalakit keresünk, aki örömmel alakítaná velünk együtt informatikai rendszerünket, akit be tudunk venni a dolgok kitalálásába, megtervezésébe is. Kattints ide a részletekért!

tovább...

Sütihasználati beállítások