"Amikor egyedül vannak a könyvvel, valójában akkor sincsenek egyedül"

Egri Mónikával beszélgettünk

Biztosan láttad már a boltokban az egyre gyarapodó Zseblámpás-sorozatot. Ezeknek a könyveknek az a célja, hogy megadja a kezdő olvasóknak az egyedül végigolvasott regény sikerélményét, és motiválják őket, hogy tovább kalandozzanak a történetek birodalmában. Éppen ezért ezekben a kötetekben sok az illusztráció, ami nem csak a megértést segíti, de egy egészen új réteget is ad a történetnek. Ebben az interjúban Egri Mónikát, a Cirka és Firka rajzolóját kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

"A Cirka és Firka, amennyire lehet, kutyául és macskául szól"

Kiss Judit Ágnessel beszélgettünk

A Zseblámpás könyvek szívmelengetően gyönyörű darabja a Cirka és Firka, mely két örökbefogadott állat és a gazdájuk különleges kapcsolatáról mesél. Most a szerzővel, Kiss Judit Ágnessel beszélgettünk állatokról, emberekről, felelősségről. Olvass tovább!

tovább...

"A perifériákat mi alakítjuk ki"

Molnár T. Eszterrel beszélgettünk

Szuper izgalmas és vicces kötettel bővült a Zseblámpás könyvek-sorozat, melynek célja, hogy kezdő olvasókból lelkes könyvmolyokat neveljen. Ebben az interjúban a Szafari az Ábránd-lakótelepen szerzőjével, Molnár T. Eszterrel beszélgettünk legújabb könyvéről. Olvass tovább!

tovább...

"Az olvasás is kaland, rejtély, borzongás, izgalom"

Wéber Anikóval beszélgettünk

Wéber Anikó újabb azonnal behúzós, nyomozós regénnyel lepett meg minket. Ám A Gondolatolvasó sokkal több, mint izgalmas krimi. Az iskolai dinamikákról, a folyamatos versenyhelyzetről, a teljesítménykényszerről és a barátok fontosságáról is olvashatunk benne. Tudj meg mindent A Gondolatolvasóról ebből az interjúból! Olvass tovább!

tovább...

Kiskutyák, nagymamák és indiánok

Ismerd meg Pásztohy Panka könyveit!

Szeretitek a kutyás meséket? Fontos számotokra a felelős állattartás? Vadadi Adrienn Ovis meséi, vagy éppen Berg Judit Panka és Csiribí-sorozata a kedvenc ovis könyveitek? Esetleg Finy Petra Milu-sorozatával tanultatok meg olvasni? Akkor van egy erős tippünk, ki a kedvenc pagonyos szerző-illusztrátorotok! Ebben a cikkben összeszedtünk szinte mindent, amit Pásztohy Panka könyveiről tudni érdemes. Olvass tovább!

tovább...

Mikulásvárás Pitypanggal

Pásztohy Panka ünnepi mesekönyve

A Pitypang és Lili-sorozat talán legaranyosabb részében Lili és kishúga lelkesen várja a Mikulást, de vajon mi lesz Pitypang kutyus szerepe a jeles napon? Ebből a cikkből mindent megtudhatsz Pásztohy Panka szuperédes könyvéről. Itt a Pitypang és a Mikulás! Olvass tovább!

tovább...

Rumini eltűnt! Csak ti menthetitek meg!

Itt a legújabb Rumini-társas!

Rumini hatalmas rajongótáborral rendelkezik, ami nem is csoda, Berg Judit meséje azonnal berántja a kisiskolás olvasókat. Most egy új, nagytáblás játék keretein belül merülhettek el Rumini világában. Ismerjétek meg Bojti Anna fantasztikusan izgalmas társasjátékát Kálmán Anna gyönyörű illusztrációival!

tovább...

Itt vannak a legújabb Rumini-játék kulisszatitkai

A Szabadítsd ki Ruminit! két Annájával beszélgettünk

Izgalmas nyomozás a legújabb Rumini-társas, melyet egy hatalmas, gyönyörű táblán játszhatunk. A Szabadítsd ki Ruminit! játszva igazán elmerülhetünk a Rumini-univerzumban, hiszen a klasszikus regények illusztrátora, Kálmán Anna alkotásában gyönyörködhetünk. A fantasztikus játékélményről pedig a játék tervezője, a Pagony Játékkiadó főszerkesztője, Bojti Anna gondoskodott. Ebben az interjúban velük beszélgetünk. Olvass tovább!

tovább...

Karácsony Maszattal

Itt a Maszat-sorozat ünnepi kötete!

Berg Judit és Agócs Írisz ovis sorozata, a Maszat-mesék egy végtelenül bájos karácsonyi résszel bővült! Vajon hogyan készül Maszat az ünnepekre? És kit vár vendégségbe? Kattints ide és tudd meg te is!

tovább...

Sütihasználati beállítások