Boribon ott segít, ahol tud!

Ismerd meg a Boribon-társasokat!

Biztosan ismeritek Boribont, a legédesebb kismackót, aki lassan 50 éve jó barátja a mindenkori csöppöknek. A Marék Veronika teremtette karakter köré egy egész univerzum épült az elmúlt években. Ismerjétek meg az összes Boribon-játékot ebből a cikkből!

tovább...

Mesélj és játssz Boribonnal!

Játszófüzetbe rejtett babaház Marék Veronika meséi alapján

Boribon, a kedves játékmackó sok gyerkőc számára a legelső fiktív barát, akivel a mesék birodalmában megismerkednek. A könyveken kívül már plüssjáték és sokféle társas formájában is találkozhattok Boribonnal, Annipannival és a többi szereplővel. Most pedig egy új formátummal bővül a sorozat. Ismerd meg ezt a szuper játszófüzetet, melynek segítségével még jobban elmerülhettek Marék Veronika mesevilágában. Nézd, itt lakik Boribon!

tovább...

Életre tudod kelteni a képet? Hát persze!

A Nézz, láss, írj! pályázatunk díjnyertes írásai

2022 őszén a Magyar Nemzeti Galéria és a Pagony kiadó együttműködésének egy újabb fontos állomásához érkezett: közös pályázatot írtunk ki 3-4. és 5-6. osztályos diákoknak. Ezeket a kérdéseket tettük fel:

Te mit látsz meg egy képben? El tudsz képzelni egy történetet egy festmény alapján? Életre tudod kelteni a szereplőit, legyenek azok emberek, állatok, növények vagy esetleg tárgyak, tájak?

Ismerd meg a győztes pályamunkákat!

tovább...

Kuflikból sosem elég

Neked melyik kötet a kedvenced?

Ti is szoktatok néha “pucováló rohamot” kapni? Esetlege van olyan a családban, aki elmondhatja magáról, hogy: “annak idején évekig leveleztem egy fél pár zoknival”? Netalán még abban is egyetértetek, hogy "a látóhatártól mindenki messze lakik"? Akkor gratulálunk, igazi Kufli-rajongók vagytok! A legújabb kufli-kötet, A kuflik és a puffpuding örömére felidézzük, miért is szeretjük annyira Dániel András egyedi karaktereit. Olvass tovább, és szavazz a kedvenc Kufli-kötetedre!

tovább...

Éljen a Babaróka karácsonya és a Mágikus erdő!

Ismerd meg az Ország játéka 2022 díjas társasainkat!

Szuper híreket kaptunk, képzeljétek, két idei játékunk is Ország játéka díjas lett! A Mágikus erdő Társasjáték iskolásoknak kategóriában közönségdíjat kapott, a Babaróka karácsonya pedig Társasjáték ovisoknak kategóriában holtversenyben megnyerte a szakmai zsűri szívét. Gratulálunk a játéktervezőknek és minden alkotónak, aki részt vett a szuper társasok létrehozásában. Ismerd meg a két díjnyertest! Olvass tovább!

tovább...

"A humor jó stratégia a harmóniához."

Fekete Andrással beszélgettünk

Új sorozat indult a Most én olvasok!-könyveken belül. Megjelent Fekete András Nagybetűs kötete, a Kuty Kutyi és a sárkányfa. Olvasd el a szerzővel készített interjúnkat!

tovább...

Adventi programmal bővül a Pagony exPEDíció kínálata

Novemberben és decemberben egy különleges adventi foglalkozást is lehet választani a Pagony exPEDíció keretein belül

Játék, kerettanterv, kompetenciák – Rendhagyó irodalomórák 1-4. és 5-6. osztályosoknak a Bartók Pagonyban. A tananyaghoz szorosabban kapcsolódó foglalkozásokon kívül novemberben és decemberben egy különleges adventi foglalkozást is lehet választani a Pagony exPEDíció keretein belül. Olvass tovább a részletekért!

tovább...

Milyen lenne a világ áram nélkül?

Megérkezett Kolozsi László legújabb ifjúsági regénye

Kolozsi László neve már ismerős lehet azoknak, akik szeretik a sci-fi könyveket, netán a különleges disztópiákat. A Hold emlékei című – a társadalmi és egyéni emlékezés mikéntjeit boncolgató – misztikus regénye után újabb izgalmas meseregénnyel tér vissza. Kattints ide és olvasd tovább Frindt Julcsi ajánlóját!

tovább...

A sárga vihar

Olvass bele Kolozsi László regényébe!

Megjelent Kolozsi László legújabb ifjúsági regénye, az Áram nélkül! Fordulatos meseregény sci-fi elemekkel és sok-sok gondolkodnivalóval az emberiség jövőjével kapcsolatban. Olvasd el az első fejezetet!

tovább...

Sütihasználati beállítások