Szabó Borbála: Júlia Petőfije

Olvass el egy novellát a Költővel nem járnék című antológiából!

Ennél vagányabb novelláskötet még nem született Petőfiről! A Költővel nem járnék című antológiában kortárs szerzők remek szövegein keresztül az olvasó megismerheti, mennyiféleképpen gondolkodhatunk Petőfiről. A novellák rámutatnak, mennyi rétege van ennek az ikonikus alaknak a kánonon kívül, akihez valamilyen módon mind kapcsolódunk. Ahogy a kötet szerkesztője, Grancsa Gergely írja: "ahány ember, annyi Petőfi". Olvass bele az antológiába!

tovább...

"Ahány ember, annyi Petőfi."

A Költővel nem járnék novellaantológia szerkesztőjével, Grancsa Gergellyel beszélgettünk

Vajon mi közünk van ma Petőfihez? Lehet-e róla másképpen beszélni, mint a március 15-i iskolai megemlékezéseken szokás? Szerintünk és a Költővel nem járnék című, most megjelent Tilos az Á novellaantológia szerzői szerint lehet. Megkértük a kötet szerkesztőjét, Grancsa Gergelyt, meséljen nekünk az antológiát alakító koncepcióról, a munkafolyamatról, a kötet illusztrációiról és úgy általában a Petőfihez fűződő viszonyáról is. Olvasd el a válaszati!

tovább...

Ismerd meg Herbszt Lászlót!

A Költővel nem járnék illusztrátorával beszélgettünk

Bemutatjuk Herbszt Lászlót, a legújabb Tilos az Á antológia, a Költővel nem járnék és még sok más gyönyörű és vagány könyv illusztrátorát. Olvasd el a vele készített interjúnkat!

tovább...

Töpörtyű, a póni - A jelentkezési lap

Olvass bele Csuti és Lópaci legújabb kalandjaiba!

Szuper hírünk van azoknak, akik szeretik a lovas történeteket, de leginkább azoknak a kisiskolásoknak, akik imádták Lópaci és Csuti meséit a Kockacukor lovassuli-sorozatban. Vadadi Adrienn most a Zseblámpás könyvek sorozatban írta meg a lovardai kalandok folytatását. Olvasd el a Töpörtyű, a póni első fejezetét, melyben Csuti nyári lovastábort szervez!

tovább...

Nyeregbe!

A Kockacukor Lovassuli visszatér, ezúttal a Zseblámpás könyvek sorában

A lovak, a lovaglás töretlen népszerűségnek örvendenek a fiatal olvasók körében. Ezen nem is csodálkozunk, hiszen számtalan jótékony hatása van a lovassportoknak, és lássuk be, a legtöbb izgalmas kitalált karakter is időről időre nyeregbe pattan a kedvenc meséinkben, regényeinkben. Szuper hírünk van a lórajongó kisiskolásoknak, ugyanis Vadadi Adrienn Kockacukor Lovassuli-könyveinek folytatása ezúttal a kezdő olvasók kedvenc sorozatában, a Zseblámpás könyvek között jelenik meg. Ismerd meg Töpörtyűt, a pónit! Olvass tovább!

tovább...

Építsétek tovább Manóvárost, játsszatok a természettel és a természetben!

Kreatív játékkészítő pályázat középső és nagycsoportos óvodásoknak

Kedves óvodapedagógus kollégák!

Akármilyen hihetetlen, nemsokára itt a tavasz, közeleg a szabadtéri aktivitások ideje.

Legújabb kreatív pályázatunkban egy olyan játék továbbgondolására és továbbalkotására hívunk benneteket, amely alapvetően a motorikus képességeket, a koncentrációt és a kooperatív munkát fejleszti.

Olvass tovább!

tovább...

Te hány éves lettél?

Ismerd meg korosztályos mese- és versgyűjteményeinket!

Három, négy, öt és hat évesnek lenni is nagyszerű dolog! Várakozásteljes és varázslatos időszak ez, tele izgalmas változással. A gyerekek egyre inkább önállóak, és egyre hosszabb meséket képesek végig figyelemmel kísérni. Mindezeket figyelembe véve készült el a Pagony meseantológia sorozata, melyhez már korosztályos foglalkoztatókat is tudunk ajánlani! Tudj meg mindent a sorozatról itt!

tovább...

Foglalkoztatók hűvös napokra

Hogy te is nyugodtan megihasd a kávédat!

Rövidek a napok, hamar sötétedik, és gyakran a napsütéses órák is túl szelesek és hidegek ahhoz, hogy hosszan játsszunk a szabadban. Aggodalomra semmi ok! Rengeteg szuper foglalkoztató füzetünk van, amivel könnyedén leköthetik magukat a csemeték! Rajzolás, színezés, matricázás, festés, ragasztás, gyurmázás, mi kell még? Ebből a szemléből biztosan tudsz majd választani!

tovább...

Süss és főzz a barkákkal!

Szuper céklás receptek Vadadi Adrienn ajánlásával

A második Barkamesék-kötetben Pipi és Patyi ínycsiklandozó finomságokat készítenek a házikójuk mellett nőtt nagy céklából. Ha a meséket olvasva neked is összefut a nyál a szádban, akkor jó hírünk van a számodra! Megkértük Vadadi Adriennt, a barkák “anyukáját”, hogy ossza meg velünk ezeket a recepteket. Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások