Seprűn lakni jó!

új lapozónk már megjelent!

Julia Donaldson és Axel Scheffler kicsit nagyobb könyvei közül már olvasható magyarul A majom mamája, A legcsinosabb óriás és A graffaló. Most egy boszi és berepül a képbe, még hozzá seprűnyélen.

Olvassátok el Győri Hanna ajánlóját, és lessétek a levegőben repkedő boszikat!

A cikk végén egy boszis színezőt is találtok!

tovább...

Medveidőjósunk jelenti!

Tandori Dezső: Főmedve-télvég (Agócs Írisz ill.)

Főmedve-télvég

 

Főmedvém dohog: Amit végképp

nem kezdeményeznék – a télvég!

Az átmeneti dolgokat

ki nem állhatom. A latyak,

folytatja, fű-fa tüsszögés …!

tovább...

Tojások húsvétra

Színező

Olvassátok el húsvéti kézműves tippünket, no meg persze a legújabb Bogyó és Babóca könyvet, és nyomtassátok ki hozzá ezeket az aranyos tojásokat Bogyó és Babóca meséjéből. Hiszen a Bogyó és Babóca társasjátéka egy húsvéti mesét is tartalmaz!

tovább...

Tüköry Léda és a varázscipő

egy szuper ajánló a könyvsorozathoz!

Tüköry Léda hercegkisasszony bújt elő, mikor a bárányhimlős Adél, könyvünk főszereplője éppen a képét vizslatta a tükörben. Léda pont olyan, mint ő, csak vagányabb kiadásban.

Együtt számos kalandon esnek keresztül.

Itt a Tüköry Léda második kötete, és Vujovits Júlia ajánlója.

 

tovább...

A királylány-vizsga

részlet az új Tüköry Léda könyvből

Adél és tükörbeli barátnője, Léda újabb izgalmas kalandokba keverednek a most megjelent kötetben.

Az itt olvasható részletben Adél takarítás közben döbbenten veszi észre, hogy a tükörből nem is egy, hanem rögtön három Tüköry Léda pattan ki, legalábbis mindegyik annak mondja magát, és ráadásul teljesen egyformák...

Most hogy dönti el, ki kicsoda? Hát egy izgalmas királylány-vizsgával!

Hamarosan itt az első kötet folytatása!

tovább...

Egy belevaló gyerek

Annie M. G. Schmidt: Titi a parkban, illusztrálta: Fiep Westendorf

Vannak nagyon belevaló gyerekek: szabadidőben nyomozgatók, vakációs kalandorok  mint Csukás István hősei, a Fecskék és fruskák vagy akár a Pál utcai fiúk, de azért ők általában otthon vacsoráznak. És van a kemény vonal: Pán Péter meg Harisnyás Pippi, akikre nem vetül semmiféle szülői árnyék, jobbára szó sem esik felmenőkről, önállóságuk zavarbaejtő. - Szombati Enikő ajánlója a sorozat második kötetéről.

tovább...

Ki kicsoda Titiéknél?

Keress és játssz!

Ismered Titit, Penna bácsit, Ágicát? Ha nem, akkor ismerkedj meg velük most a képeken, aztán szaladj, és olvasd el a róluk szóló meseregényéinket: a Titi a toronyház tetején-t és a Titi a parkban-t. 

Keresd meg a lapon, hogy kinek melyik az árnyéka! Küldd vissza nekünk csütörtök délig a neveket a számokkal összepárosítva a titi@pagony.hu címre, és a beküldők között kisorsolunk egy Titi a parkban-t!

tovább...

A Gerlicepark

itt az új Titi könyv!

Megjelent a legújabb Titi! Ha élvezted Titi kalandjait az első kötetben, és kíváncsi vagy, mi lesz a tengerparttól elhozott titokzatos tojással, akkor a második részt is nagyon fogod élvezni!

A Gerlicepark veszélyben van, de hogy pontosan ki és mi fenyegeti parkot, az kiderül az itt következő részből...

tovább...

Aprótörpe indiánok

hamarosan itt a második kötet

Ismeritek már Táncoló Pitypangot és a Ásító Felhőt, a két aprótörpe indiánt? Erdős István első könyvében sok-sok kalandba keverednek, de csellel, bátorsággal minden helyzetben feltalálják magukat.

Hamarosan érkezik a második kötet, most olvassátok el belőle az egyik készülő fejezetet, melyben Táncoló Pitypang és Ásító Felhő vándorútra kelnek a mocsárvilágba, ahol a vadkacsák laknak, és szó esik egy szörnyű teremtményről is.

tovább...

Sütihasználati beállítások