Bokszer a gyomorba

Minden - Janne Teller új novelláskötete

Janne Teller ismét lesújt. Nem is egyszer, hanem mindjárt hétszer... aztán pedig elmagyarázza, hogy miért és hogyan teszi ezt. Bár a Minden egy novelláskötet, s nem regény, mégis ugyanott folytatódik, ahol korábban a Semmi végződött. Egymás után elolvasva őket – márpedig elolvassuk őket, mert egy letehetetlen könyvről beszélünk – olyan érzés kerít minket hatalmába, mintha lassítva élnénk át, ahogy egy kellemes, tavaszi séta közben váratlanul bokszerrel gyomorba vágnak. - Milán írása.

tovább...

Te is lehetsz művész!

Új kreatív készletek a Djeco-tól

Végre megérkeztek boltjainkba az új Djeco-s kreatív készletek! Mi már nagyon vártuk őket! Nem is hiába: részünkről szerelem volt első látásra mind! Olyan új és izgalmas kézműves technikákat fedezhettek fel velük, amelyek méltán lehetnek a kreatív kedvű gyerekek, felnőttek új kedvencei. A művészi igényű, egyedi képvilág méltán lopta magát a szívünkbe!  Győződjetek meg róla ti is! - Heltovics Évi írása

tovább...

Mi fér el pont egy kézben?

Új ismeretterjesztők a legkisebbeknek a Ravensburgertől

A Mit? Miért? Hogyan Scolar Mini sorozat minden egyes kötetét bárhova magatokkal tudjátok vinni.
Ha jól felkészült szülőként te is fontosnak tartod, hogy gyereked megismerje a világot, akkor nyugodt szívvel add kezébe ezeket a színes képekkel gazdagon illusztrált, informatív kemény lapos köteteket, ahol a kihajtható ablakok mögött újabb és újabb csodák várnak! Most két új kötetet ajánlunk.

tovább...

Adjuk kezükbe!

Hogy mit? Az Idődetektív-sorozatot

A gyerekek szeretnek olvasni, csak nem mindig a koruknak megfelelő olvasmányokat kapják kézbe. A felelősség a mienk. Lehetőleg válasszunk izgalmas, érdekes témát feldolgozó köteteket, ami könnyen kapcsolható a személyiségükhöz. Az Idődetektív-sorozat mindenkinek bátran ajánlható, aki szereti az izgalmas kalandokat és érdekli a történelem. A legfrissebb kötet megérkezett: a Mozart és a kottatolvajok 1768-ba repít vissza minket. Itt pedig játssz a könyvért!

tovább...

Pim, a földimalac

Részlet Jill Tomlinson A földimalac, aki semmiben sem volt biztos c. meseregényéből Anna Laura Cantone rajzaival

"Pim földimalac volt.
Legalábbis az anyukája így mondta. "
Pim egy kis földimalac, aki nagyon szeret ismerkedni, beszélgetni, tapogatni a határait. De nagyon szeret visszaszaladni a mamájához, biztonságban lenni. Örökké csak anyatejet inni, várni, hogy a mamája elkészítse az éjjeli szállását... Pim ugyanis semmiben sem biztos: hogy mit, hogyan csináljon. A könyv végére végigjárja az önállóvá válás rögös, de izgalmas útját! Olvassátok el az első fejezetet Demény Eszter fordításában.

tovább...

Mi van a titkos úton?

Nemes Nagy Ágnes: Mennyi minden, Móra, 2015, ill. Schall Eszter

Nemes Nagy Ágnes gyerekverseihez különleges viszony fűz. Soha nem volt tőle kötetem: a legtöbbjéről, amit ismertem, egyszerűen azt hittem, hogy a nagymamám találta ki őket. Ő mondogatta a Margitszigeten, amíg vártuk a 26-os buszt, hogy álldiga és várdiga, és hogy öt ujja van gesztenyefalevélnek. Most, majd negyven év után, újra megjelent az összes fontos verset tartalmazó kis kötet a Móra Kiadónál.

tovább...

Amikor az illusztráció is telitalálat!

Zsani és Rozi kedvenc könyvei

Három teljesen másra vállalkozó könyv tetszett meg: nem sok közös van bennük, azt leszámítva, hogy mindhárom esetben telitalálat az illusztráció! Zsani és Rozi egyaránt élvezi a tavaszcsalogató madárdalt, a repülést vagy a bölcsesség keresését. Tarst tehát Zsanival, a könyveket keresd a boltokban!

tovább...

Szakimesék, Sütemények, Diótörő,

4 könyv - sok mese és vers Laurától

A Pozsonyi Pagony polcairól szemezgettem. Egymástól függetlenül kerültek a kezembe ezek a könyvek, amelyeket szeretettel ajánlok bárkinek. Bagossy Laura, a Pozsonyi úti boltunk kreatív üzletvezetője írt nektek.

tovább...

Rosszkedvű reggel

Részlet Rotraut Susanne Berner legújabb könyvéből

Misunak nehéz napja van, rosszat álmodott, reggel mellé bújik az anyukája. Máskor meg nincs kedve felöltözni, hiába szeretne kimenni hógolyózni. Van, hogy fél az orvostól, de a plüssállatai segítségével erőt gyűjt. Mindig ott van mellett anya és apa, akik válaszolnak a kérdéseire és terelgetik a világ érthetetlen szabályai között. A Misu rövid, egy oldalas kis meséi segítenek a legkisebbeknek és szüleiknek feldolgozni a mindennapi problémáikat. Olvass meséket a könyvből!

tovább...

Sütihasználati beállítások