Mi is az a Halloween?

Mindent az ünnep eredetéről, hagyományairól és a töklámpásról

Vajon honnan ered a Halloween kultusza? Jelent-e neked ma bármit a töklámpásfaragáson és a beöltözésen kívül? Hogyan alakult ki a töklámpáskészítés hagyománya? Hogyan vonódtak be az eredetileg felnőtteknek szánt rítusba szép lassan a gyerekek? Tarts velünk, járjunk utána!

tovább...

„Elég vagy.”

Balássy Fannival és Korbuly Ágival beszélgettünk

A Bocs, hogy élek egy formabontó, szinte előzmény nélküli kötet. Ebben az interjúban a szerző és az illusztrátor, Balássy Fanni és Korbuly Ági mindent elmesél erről a különleges könyvről. Olvass tovább!

tovább...

Év végi meglepetés:

Meghosszabbítottuk csoportkönyves akciónkat 2023. december 31-ig!

Kedves szülők és óvodapedagógusok!

Nagy öröm, hogy sok-sok megkeresést kapunk óvodapedagógusok részéről az óvodai könyvek, könyvtárak állományának növelése, frissítése kérdésében.

Ezen felbuzdulva 2023. december 31-ig meghosszabítottuk óvodáknak, óvodai csoportoknak szóló csoportkönyves akciónkat!

Olvass tovább!

tovább...

"Ezt a játékot kifejezetten saját kedvemre készítettem"

Kruppa Gerellyel, a Yunka tervezőjével beszélgettünk

Megérkezett a Yunka, Kruppa Gergely legújabb társasjátéka a Pagony Játékkiadó gondozásában. A játék során őserdei expedícióra indulnak a játékosok, és ritka állatok nyomában járhatnak. A tervezővel készített interjúnkból megtudhatod, hogyan jött létre ez az egészen különleges társas, ami még a legnagyobb gémereket is meg fogja lepni. Olvass tovább!

tovább...

Maszat után most Sárié a főszerep!

Ismerd meg Berg Judit új sorozatát!

Mi sem bizonyítja jobban, hogy Berg Judit remek szerző, mint hogy még a mellékszereplői is külön sorozatot érdemelnek. Az évek folyamán annyi izgalmas és érdekes dolog történt a Maszat sorozatból ismert Sárival, hogy szerző és Agócs Írisz, - sok más könyvünk mellett - a Maszat-kötetek illusztrátora úgy döntöttek, róla is érdemes lenne mesélni a bölcsis-ovis korosztálynak. Ismerd meg a szerzőpáros legújabb, a kicsik hétköznapjait és sajátos problémáit feldolgozó sorozatát, mely már nem csak négy könyvet, de egy ovisoknak szóló társasjátékot is tartalmaz!

tovább...

Hol lakik a bébihangyász?

Ismerd meg Kruppa Gergely újszerű társasjátékát!

Ezer és ezer társasjáték van a világon, ezért természetesen nagyon ritkán lehet igazán újat mutatni – általában olyan ötletekkel, amik valamiképpen a társasozás világán kívülről érkeznek, mint a Dixit, ami a verbális játékok reneszánszát hozta el, a Pandemic Legacy a több játékon átívelő történetével, vagy a Micromacro CrimeCity a böngésző történetfelfedezéssel. Mégis, időnként az ismert alkatrészek kombinációjával is lehet olyat mutatni, amiről azt érzi az ember, hogy wow, ilyet még sosem próbáltam!

Olvass tovább és ismerj meg egy ilyen játékot!

tovább...

Vajon ki bujkál a takaró alatt?

Pizsamaparti Babarókánál - Itt a legújabb Babaróka-társasjáték!

Talán minden szülői szembesült már azzal a problémával, amikor a gyereket le akarja fektetni aludni, de az elbújik, párnát rak maga helyett a paplan alá, és egyéb cseleket vet be. Fokozódik a helyzet, hogyha jófej módon ottalvós pizsamapartit szervezünk óvodás gyerekünknek, és 5-6-15 felpörgött, bulizó gyereket kell ágyba kergetni. Erről szól új, kicsiknek szóló társasjátékunk, a Pizsamaparti Babarókánál, amelyben Babaróka meghívta az összes barátját, és mind elbújtak a takarók alá, mert nem akarnak aludni menni.

Olvass tovább!

tovább...

Milyen a tökéletes első társasjáték?

Ismerd meg az Árnyékmókust!

Sokan érkeznek azzal a kéréssel-kérdéssel a Pagony boltjaiba, különösen a társasjátékokra szakosodott Játékházunkba, hogy első társast keresnek, illetve három-négyéves kisóvodásoknak keresnek játékot. A boltjainkban szakképzett eladók segítik a választást, de nagyon szerettük volna játékkiadói oldalról is megkínálni valamivel a legkisebbeket!

Így született meg az Árnyékmókus. Olvass tovább!

tovább...

Rajzolj Ruminit! alkotópályázat – Eredményhirdetés

Rumini kisfilmek – gyerekektől mindenkinek

2023 májusában hirdette meg a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum Klassz Programja és a Pagony kiadó a Rajzolj Ruminit! című alkotópályázatot.

A pályázaton való részvétel során különböző kulturális fesztiválok helyszínén 55-60 darab 35 mm-es filmkockára lehetett alkoholos filccel megrajzolni azokat a kis képecskéket, amelyek egy-egy csodálatos, szórakoztató kisfilmmé álltak össze.

Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások