Black Box

Részlet Anna Woltz regényéből

Egy százezredik valóságshow, mi ebben az érdekes? Hát az, hogy ide gyerekeket zárnak be. Kiskamaszokat és nagyobbakat, akik vagy Ticket-őrültek vagy Ticket-ellenesek. Hogy mi az a Ticket? Egy közösségi oldal, ami lázban tartja a holland gyerekeket: a profilod megmondja, mennyit érsz. 57%-ot vagy 94-et esetleg? Számít a külső, az egészség, az ész, a pénz és a vonzerő, hogy mások mennyire szeretnek. Ennyi, és semmi más. És egész Hollandia, majd az egész világ azt lesi, hogy hogyan ugranak egymás torkának a gyerekek. Mi a szerkesztőség szemével látjuk őket és a felnőttek és a gyerekek párhuzamos ámokfutását. Finoman fordul át a gátlástalanság erkölcstelenségbe, és csak sejtjük a tragikus végkimenetelt. Hátborzongató, elgondolkodtató és tűpontos kép a társadalomról. Itt egy részlet a könyvből.

tovább...

Nem lövöm le a poént!

Lakatos István: A majdnem halálos halálsugár

Annyi mindent akarok egyszerre mondani erről a könyvről, hogy most hirtelen nem tudom, hol kezdjem. Ha most egy rajzfilmben lennék, valószínűleg nagyon erőlködnék, hogy minden egyszerre jöjjön ki, aminek végeredményeként valami nagyon színes, fényes dolgot köhögnék fel, mint macska a szőrgolyót, majd büszkén rámutatnék: "tádám, ez a véleményem a könyvről". És mindenki tapsolna, mert a felköhögés nyálkás, undorító ténye ellenére az a cucc tényleg jól nézne ki. - Milán ajánlója

tovább...

Öt társas kettőtől száz éves korig

szórakozás, fejlesztés, rend, önállóság, empátia

Olyan társasokról olvashatsz most, amikkel együtt játszhat akár az egész család, ágyba varázsolhatod a sosem álmos gyerekedet, gyorsabban megy a rendrakás, szóval felhőtlen szórakozást nyújtanak mindenkinek. A játékokat keresd a boltban, és ha kíváncsi vagy, ki ajánlja neked ezeket a játékokat, akkor találkozz személyesen Danival a Sugárban lévő Pagonyban! Móka, kacagás!

tovább...

Öt társas ovisoknak

Szórakozás, fejlesztés, rend, önállóság, empátia

A Keller és Mayer öt társasa öt fontos tulajdonsággal rendelkezik: szórakoztat, fejleszt, önállóságra és empátiára tanít, és a szabályok követésével a rend fontosságára hívja fel a kicsik figyelmét - játékosan, indirekt módon. Igényes kivitelezés és közkedvelt mesék, illusztrátorok, szerzők művei vonzzák a kicsiket és nagyokat ezekhez a társasokhoz. - Ács Dániel cikke

tovább...

A Templeton-ikrek nagy jelenete

Részlet Ellis Weiner könyvéből Jeremy Holmes rajzaival

A Templeton ikrek okosak, különlegesek és nyomoznak! Abigail és John Templeton ikrek, apjuk pedig a zseniális feltaláló, Elton Templeton, akit egy újabb egyetem szerződtetett. Most valami egészen különleges találmányon dolgozik: a VIZSLATO-n, ami közel hozza a színházban a színész arcvonásait a közönséghez. Talán nem tűnik olyan fontosnak ez, de ha a világ minden színháza erre vágyik, akkor csillagászati összeget ér a szabadalom… Nem csoda, ha a gonosz és irigy Victor és Hector megpróbálja megszerezni tőlük, de legalábbis tönkre tenni a professzort. Csakhogy a gyerekek nagy jelenetet csapnak! - Gács Anna fordítása

tovább...

Vízpart, terasz, társas, kártya

kedvenc játékaink nyárra

Vízparton egy fa árnyékába, estefelé, vacsora után egy nyaraló teraszán, vagy esős nyári délután a szobában, a legjobb játszani! Legyen az nagy társas, kártya, vagy akár egy szuper kirakó, a játék feltölt, tartalmas örömet okoz. - Bagossy Laura játékos ajánlója.

tovább...

Nem fapados géppel

A Pagony külföldi könyveiről

“Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály” – a magyar irodalom legidézettebb verskezdetét citálom én is ide, mint a Pagony külföldi könyvekkel (is) foglalkozó szerkesztője. Mert én ugyan repülővel, busszal és autóval nem nagyon szoktam utazni, de annál többet utazom a könyvek segítségével.

tovább...

Matricás történelem

Új foglalkoztató-sorozat a Pagonytól

Mostantól jegyezd meg a jelszót: matricás történelem... Megjelent négy új, különleges foglalkoztatónk, ahol a sok-sok fel- és beragasztható matricán kívül rengeteg érdekességet is megtudhatsz a történelem előtti időkről épp úgy, mint az egyiptomi fáraókról vagy a középkor ámulatba ejtő csodáiról. Igazi utazós foglalkoztatók 4-5 éves kortól.

tovább...

Én már óvodába járok!

avagy hogyan lelt Maja barátokra

Maja még nem óvodás. Néhányszor már ellátogattak az óvodába az anyukájával, hogy megismerkedjen az óvó nénivel, barátkozzon a gyerekekkel. Mégis mindenkinek elújságolja:
– Én már óvodába járok! - így kezdődik Vadadi Adrienn legújabb, oviba készülő, vagy már oda járó, de nehezen beilleszkedő gyerekeknek szóló könyve.

tovább...

Sütihasználati beállítások