Biri és Brúnó barkácsmeséi

a Cellux csoport ajánlásával

A Cellux Csoport évek óta tart alkotó foglalkozásokat, ahol a környezettudatos szemlélettel barátkozhatnak meg a gyerekek. Ebben a könyvben olyan játékok és tárgyak elkészítését mutatjuk be, amelyek újrahasznosítással készíthetőek el.

tovább...

Egy könyv (nem csak) kockáknak

Pillants bele a Minecraft világába!

A Minecraft a kockák világa. Kocka alakú blokkokból áll minden. Kockákból van a föld a lábunk alatt, kockákból vannak a fák, a hegyek, az állatok, de még a Nap is. Mi magunk is két blokk magas, szögletes vállú, kockafejű emberek vagyunk. Az Alkoss és építs - Hihetetlen Minecraft városokban 36 lélegzetállító Minecraft-projektet találunk, rengeteg, a játékhoz elengedhetetlen hasznos tippel fűszerezve. Minecraft-őrülteknek kötelező!

tovább...

Hat új könyv az egész családnak

Szemezgess a Scolar újdonságai közül!

A Scolar gondozásában megjelent új könyvek egytől egyig lenyűgöztek! Találunk benne olyat, ami messzi korokba repít minket vissza, kisiskolásoknak való foglalkoztatót, de olyat is, amivel felidézhetjük a nyár hangulatát… Lássuk a szemlét!

tovább...

A nagykorúság küszöbén

Egy fangirl története

Mára az amerikai tömegkultúra olyan mennyiségben öntötte el az egész világot, hogy az embernek az az érzése, hogy több ezer kilométer távolságból is csukott szemmel eligazodna mondjuk egy Egyesült Államokban található kisváros  gimis bálján, vagy bárhol egy hálaadási családi ünnepségen, és pontosan tudná, hogy mit jelentenek az egyetemi bulis hétköznapok. A Fangirl is egy ilyen közhelyesnek számító alapszituval indul...

tovább...

Ponyvaregény 2.0

Kala, Nyikov, Rózsa és Füzér története

A Kalasnyikov és Rózsafüzér a Fekete András-Grancsa Gergely szerzőpáros első regénye, de remélhetőleg nem az utolsó. Egy bevállalós sztori útkeresésről, sok-sok kulturális utalással és rendkívül szabados nyelvhasználattal. Vigyázat, mélyvíz! Csak úszóknak!

tovább...

Ébresztő!

Kemény Zsófi a 7 napról és a bullyingról

"A 7 nap egy bátor könyv az iskolai zaklatásról. Jess kövér, Kez pedig gonosz. Itt körülbelül le is zárhatnánk a sztorit; Kez nyilván csúfolja Jess-t, aki ettől nyilván nem érzi magát túl jól, nyilván lesz valami nagy tragédia a végén, hogy komoly tét legyen, de végül nyilván happy end lesz mégis. Gondolná az ember." Olvassátok Kemény Zsófi ajánlóját!

tovább...

A mese, amit mindenkinek olvasnia kell

A világ legszebb Varázsfuvolája

Meglehetősen merész vállalkozás A varázsfuvoláról csak úgy írni egy cikkecskét, hogy hahó, újra megjelent, gyönyörű, ismerjétek meg Ti is ezt a közeli, befogadható, szellemes és lírai átdolgozást! Tényleg gyönyörű, hat éves kortól minden korosztálynak ideális! Fiúknak, lányoknak egyaránt! Tökéletes ajándékkönyv! Tényleg kár nem elolvasni, mert ez most nagyon könnyed, természetes, mégis igézően mesei, sodróan gyönyörködtető és humoros lett!!!

tovább...

Abbahagyhatatlan társasok téli estékre

A legújabb 6+, 8+, 10+ társasjátékok

Nincs is jobb dolog, mint összegyűjteni a családot, és órákon át csak társasjátékozni, főleg ilyen vacak időben! Kemény Zsófi mesélte nekünk nemrég, hogy ők szenteste mindig lenyomnak egy parti Catant. Valószínűleg nem az ő családjuk az egyetlen, akiknél elsősorban karácsonykor kerülnek elő a társasjátékok, ezért összeszedtük nektek a legújabbakat, hogy nehogy társasjáték nélkül maradjatok az ünnepekre.

tovább...

Klasszikus kedvenceink, kedvenc klasszikusaink

Öt évtized legjobbjai

Hiába jelennek meg szuperebbnél szuperebb gyerekkönyvek, egy kicsit mindenki szíve azokhoz a mesékhez húz, amiket elalvás előtt hallgatott, vagy amik megszerettették vele az olvasást és a könyveket. S mivel a legtöbb szülő szeretné a saját gyerekkori kedvencének élményét megosztani a gyerekével is, ma már előfordul az is, hogy egy családban generációk óta nem változnak a kedvencek. Most összeszedtük nektek öt évtized legjobb, legklasszikusabb, legmeghatározóbb könyveit.

tovább...

Sütihasználati beállítások