A legmeghatározóbb érzésem a szabadság

Interjú Hubby-díjas szerzőnkkel, Kertész Erzsivel

Kiemelkedő gyerekirodalmi tevékenységéért kapott különdíjat Kertész Erzsi a Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum 2017-es díjazottjai között. A díj kapcsán a szerzőt elsősorban írói kulisszatitkairól kérdeztük.

tovább...

Pizzakert az erkélyen? Nem probléma!

2 új foglalkoztató természetbarátoknak

Kísérletezzetek a kertben, palántázzatok az erkélyen és játszatok az erdőben!
Szerettek kirándulni esetleg kertes házban laktok vagy csak az erkélyeteket akarjátok jobban kihasználni és mindebbe bevonnátok a gyerekeket is?
Két könyvet mutatunk, melyekből rengeteg inspirációt és jópofa ötletet meríthettek, hogy hogyan tehetitek még izgalmasabbá az együtt töltött időt a szabadban vagy a lakásban.

tovább...

Kinek tűnsz (és ki vagy valójában)?

El fogsz tűnni - ahogy Kertész Erzsi pszichológus olvasta

Wéber Anikó új könyvében egy egészen hétköznapi esemény válik nyomasztó rémálommá egy csapat gyerek számára. Az hatodikos osztálykirándulás úti célja egy mindentől távol eső, titokzatos múltú remeteség, ahol egykor némasági fogadalmat tevő szerzetesek éltek. Az éjszaka játszódó történet és a hely szelleme máris garantálja a kísérteties alaphangulatot. És amikor egy rosszul sikerült diákcsíny következtében több gyerek is eltűnik az éjszakai erdőben, hirtelen egy rejtélyes, szorongást keltő, nyomasztó hangulatú világba csöppenünk, ahol felbomlanak a megszokott szerepek, és a társak keresése, a veszélyek legyőzése során mindenkinek folyamatosan újra és újra kell definiálnia önmagát. - olvasd tovább a cikket.

tovább...

Aranykönyv-díjat nyert a Szeretem a kiskutyám!

Interjú a szerzővel, Pásztohy Pankával

Aranykönyv-díjat nyert Pásztohy Panka Pitypang és Lili sorozatának második kötete, a felelős kutyatartásról szóló Szeretem a kiskutyám! Pankát az elismerés kapcsán kérdeztük, és ő azt is elárulta, folytatódik-e még Pitypang és Lili története.

tovább...

A nyüzsis gyerek és a logika

Gyerekszemmel LOGICO

A Logico egy bevált, ismert és szeretett fejlesztő játék, ami már a küllemével megragadja a gyerekek figyelmét. Kisebb és nagyobb ovisok régi kedvence, ezért biztos, hogy már sokaknak nem kell bemutatnom a játékot. Vagy mégis?

Az én kislányom finoman szólva eleven és huncut teremtés (oké, még csak 4 éves), ezért, amikor hazahoztam a LOGICO-t, fel voltam rá készülve, hogy nem fog neki tetszeni a koncentrációt és ücsörgést igénylő fejtörő. Annál nagyobb volt a meglepetés!

tovább...

Közlekedj okosan

Végre úton, de mivel is?

Itt a nyár és kezdetét veszik a nyaralások, utazások. Ha már eddig is a járművek bűvkörében élt a gyereked, akkor a kirándulások és nyaralások alkalmával biztos találkozni fog olyan közlekedési eszközökkel, amikkel eddig még soha. Ha pedig még nincs oda-vissza a járművekért, egy hajózás a Balatonon vagy a zugligeti libegőzés akkor is biztosan óriási élmények lesznek...

A következőkben a legkisebbeknek és ovisoknak szóló járműves, közlekedéses könyvek közül mutatunk nektek néhányat, hogy ne maradjanak megválaszolatlan kérdések egy építkezés láttán vagy egy utazással töltött nap során.

tovább...

Én leszek a győztes!

Verseny és együttműködés a kisgyerekek életében

A te gyereked is szokott versenyezni? Valóban káros a versenyhelyzet? Mitől lesz a gyerekeknek könnyebb, vagy nehezebb az óvodában? És hogyan élik meg mindezt a kicsik? Most leleplezzük, hogy miért azonosulnak a gyerekek olyan szívesen Boribonnal!

Kattints, olvass és ismerd meg Boribon valódi arcát!

tovább...

Ezt olvasd először!

Milyen legyen az első könyv, ami a gyereked önállóan olvas?

A Most én olvasok!-sorozat kimondottan a kezdő olvasóknak született, a Pagony legnépszerűbb szerzői írják, és minden olvasni tanulónak kényelmesen, biztosan, szintről szintre teszik élménnyé az olvasóvá válást. 

Ismerd meg az első szintet, és járj utána, milyen legyen az első könyv, amit a gyerek önállóan olvas!

tovább...

Merülj el, habár fájni fog!

Az óceán mélyén döbbenetes könyv.
Ne félj tőle. Mert magával ragad, beszippant, felemészt, tükröt tart. 
Olvasd el a szerző előszavát, hogy hogyan és miért született ez a különleges könyv, és mutatunk egy részletet is, hogy egy megérezd, milyen mély lehet az óceán...

tovább...

Sütihasználati beállítások