Eláruljuk a gyerekkori kedvenceinket

Vicces és megható nosztalgikus emlékezés a Pagony csapatától

Most azok vallanak legkedvesebb gyerekkori könyvélményeikről, akik olyan szerencsések, hogy nap mint nap ezzel foglalkozhatnak. Ismerd meg a Pagony alapítóinak, dolgozónak a gyerekkori kedvenceit, és írd meg kommentben, hogy neked mi az, ami örök!

tovább...

Naplót írni irtó veszélyes. Mi van, ha valaki elolvassa?

Kamaszkritika a Lídia sorozatról

Aki először veszi kézbe a Lídia, 16 című könyvet, azt gondolhatja, hogy egy átlagos kamaszlány naplóját fogja olvasni. Semmi rendkívüli nincs abban, hogy egy tini naplót vezet. Aztán a gyanútlan olvasó hamarosan rádöbben, hogy korántsem átlagos lány Lídia...

tovább...

„Mehetsz bárhová, de menj vonattal!”

Kamaszkritika a Millennium expressz trilógiáról

Ki ne vágyna egy kalandos utazásra csupa jó baráttal, egy nem átlagos expresszel, bámulatos helyekre? Hát persze, hogy minden kölyök erről álmodik, főleg azok, akiknek se anyjuk, se apjuk, akik szívesen elcipelik porontyaikat álomnyaralásokra, kirándulásokra. A Millennium expressz trilógiában ezzel a paradicsomi látképpel találkozhatunk. Azonban ebbe igen csak belepiszkít egy őrült álnyomozó, aki a fél világon keresztül üldözi a gyerekeket, mindezt csak azért (eleinte), hogy pontot tegyen egy régóta lezáratlan szerelmi ügyre. Azonban ez még csak a kezdet…

tovább...

Hány macska kell egy család pótlásához?

Kamaszkritika a Nincsenapám, seanyámról

NINCSENAPÁM, SEANYÁM. Olvashatjuk csupa nyomtatott nagybetűvel a könyv borítóján. A címből egyértelműen József Attilára következtethetünk. Így von be minket a mű már a kötet kinyitása előtt egy olyan világba, ahol a mindennapi problémák és a 20. század irodalma összefonódnak.

tovább...

Nyár nem múlhat el a Balaton nélkül

Mit csinál a szerző nyáron? 21. rész – Interjú Berg Judittal

Nyári interjúsorozatunkban ezúttal Berg Juditot kérdeztük, aki mesélt nekünk gyerekkori nyarairól, arról, hogy mit olvas idén nyáron és hogy milyen könyvön dolgozik éppen most.

tovább...

Mesetenisz

Berg Judit és Kertész Erzsi közös meséje

Különleges kalandra hívtuk Berg Juditot és Kertész Erzsit: arra kértük őket, hogy a nyári hőségben írjanak egy közös mesét. A kaland úgy zajlott, mint egy teniszmeccs: Erzsi szervált, azaz megírta az első bekezdéseket, aztán Judit fűzte tovább a történetet. Így állt össze a hat részből felépülő mese, melyet most hat részletben közlünk. Érdemes minden nap visszatérni, mert nap-nap után bővülni fog a mese...

tovább...

Ruminit olvasok

Játék Berg Judittal

Akartok játszani?
„Rizsát és bandáját ismeri egész Egérváros.” Ismerős? Ez az első Rumini-kötet első mondata... A Rumini pedig sok gyerek számára az első könyv, amit egyedül elolvas. Most egy olvasással kapcsolatos játékra hív benneteket Berg Judit Ruminivel.

tovább...

Kicsik és kocsik

Mit vegyél a csöppségeknek?

Babajátékot választani egyáltalán nem egyszerű. A kínálat ritkán mutat valami formabontót, az egyszerűbb játékoknál pedig gyakran érdekesebb a kicsiknek a csomagolás... Az igazi probléma viszont inkább az, hogy a biztonságos és hosszú távon is sok lehetőséget hordozó izgalmas babajátékok között nincs valami nagy választék, így nem csoda, hogy nehéz eredeti és hasznos meglepetéssel előállni. Ebben cikkben most megmutatunk neked egy új babajáték-sorozatot, ami méltó helyre került a Pagony boltok polcain. Kattints a cikkre!

tovább...

Mikor Tibor rímmel skiccel...

Kárpáti Tibor: Puszi, nyuszi!

Azt mondják, hogy a jó illusztrátornak könnyen felismerhető, jellegzetes képi világa van – Kárpáti Tibornak pedig egyből kettő is.

tovább...

Sütihasználati beállítások