23 klassz könyv '23-ból

2023-ban megjelent könyveink legjava

Elképesztően sok minden történt velünk 2023-ban. Elsősorban: kiadtunk jó sok nagyszerű könyvet, mindenféle korosztálynak, a babáktól a fiatal felnőttekig, a könnyed-mókástól az igazi irodalmi csemegékig. Huszonhármat válogattunk össze közülük: mindegyik másért került fel a listára.

tovább...

Sikeres nők, lázadó lányok

Történetek elszánt lányokról, akik ki mertek állni magukért

Milyen női szerepekkel és példaképekkel találkoznak a gyerekek a mesekönyvekben, a fiatalok az ifjúsági regényekben? Hogyan lesz egy lányból egy pillanat alatt lázadó, néha akarata ellenére? Ismerd meg azokat a könyveinket, amik energikus, ötletekkel teli lányokról és nőkről, elhivatott tudósokról, művészekről és politikusokról mesélnek. Olvass tovább!

tovább...

Együtt élni a legfurább állatokkal

Ismerd meg Vibók Ildi könyveit

Vibók Ildi az állatok, az állatbarátok oldaláról közelíti meg a legmindennapibb témákat, és bebizonyítja, hogy a legfurább, „nem szeretem” lények is lehetnek cukik, kedvesek, szeretetreméltók. Sorra jelennek meg vicces ismeretterjesztő könyvei, így belevetettük magunkat a szerző állatokkal teli világába. Tartsatok velünk, és ismerjétek meg a munkásságát!

tovább...

Különleges újdonságok a Mórától

A miniszörnyektől Lukrécia papucsáig

Egy csokorba gyűjtöttünk a Móra Könyvkiadó érdekes és kalandos köteteit, az egészen kicsiknek szóló könyvektől a tizenéveseknek szánt történetekig. Olyan könyvek közül válogathatsz, mint Réz András filmkritikus első ifjúsági regénye, a Lukrécia papucsai, a Sárkány Akadémia kötetek, Csudi, a pacsirta történetei vagy éppen Zalka Csenge Virág csíki népmesék gyűjteménye. Olvass tovább!

tovább...

Misztérium, dzsungeljárás és csillogó bálok

A legszuperebb társasok 5 éves kor fölött

Előző cikkünkben a kicsinek és az óvodásoknak gyűjtöttük össze a legjobb társasokat. Most a nagyobbakon a sor! Ezek a játékok karácsonyi ajándéknak és társas-gyűjtemény bővítésére is tökéletesen megfelelnek! Olvass tovább!

tovább...

Kedvenc játékaink kicsiknek és ovisoknak

Cirmos cicák és fogtündérek bőrébe is bújhattok

Ki mondta, hogy a kisgyerekeknek még nem való a társasjáték?! A következő játékok segítenek abban, hogy ők is részesei lehessenek annak a kalandnak, amikor a család vagy a barátok együtt játszanak. Sőt, a társasok egy szuper szülinapi programnak is beillenek. Nézzétek meg a kedvenceinket!

tovább...

Egész évben karácsony

Részlet Pásztohy Panka könyvéből

Talán ez egyik legszebb karácsonyok a nagyszülőkhöz köthetők... A Pesti mese című könyvben szereplő történetből kiderül, hogy van egy olyan hely a világon, ahol mindig karácsony van...
Olvasd el Pásztohy Panka meséjét és elevenítsd fel a te titkos helyedet, beszélgessetek róla!

tovább...

Az első út

Olvass bele Wéber Anikó karácsonyi könyvébe!

Wéber Anikó könyve egy igazi karácsonyi mesegyűjtemény, amiben Hangával, a hópihével látogatunk el különböző történelmi korokba, Sissivel és kislányával, Szendrey Júliával és az Andrássy grófokkal és grófnőkkel is megismerkedhetünk és megnézhetjük, ki hogyan ünnepelte a karácsonyt a múltban.

Keszeg Ágnes gyönyörű illusztrációival kiegészítve egy igazi időtlen, csodálatos karácsonyi mesekönyv született. Olvass bele most a kötetbe!

tovább...

Karácsony a Pagonyban

Így készülnek szerzőink

Hamarosan itt a karácsony, ezért megkérdeztük néhány szerzőnket, ők:
- hogyan készülődnek az idei karácsonyra?
- van-e valamilyen saját karácsonyi szokásuk?
- mi jelenti nekik az igazi ünnepet?
- mi az, ami nélkül nincs náluk karácsony?
- mit kívánnak maguknak és neked, mint Pagony olvasónak idén karácsonyra?
Íme a körkérdésekre adott válaszok és melléjük pár hangulatos, személyes kép:

tovább...

Sütihasználati beállítások