Ahol Rumini életre kel

A legizgalmasabb szabadulósszoba tervezőjével beszélgettünk

Nyit az ország első, kimondottan csak gyerekeknek szóló szabadulósszobája, ráadásul nem is akármilyen! Matrózruhába bújva te is felszállhatsz a Szélkirálynőre, és kalandozhatsz, kipróbálhatod magad, mennyire vagy ügyes és talpraesett! A Rumini kalandszoba tervezője, Endresz Ági - ő mesél most.

tovább...

Nálatok hol a határ?

A félénk és temperamentumos gyerekek tökéletes mesekönyve

Mikor hagysz elég szabadságot? Hol kellene meghúznod a határt? Hogyan kezeld a határokat feszegető gyereked? Lehet biztonságot és határokat szabni tiltás nélkül? 

A Szofi-sorozat legújabb kötete, a Szofi a vidámparkban kapcsán olyan meséket mutatunk neked, ami segít a kisgyerekeknek a határok megértésében és elfogadásában. Ráadásul még te is élvezni fogod! Figyelj!

tovább...

Én és a tesóm

A testvérféltékenység és ami mögötte van

A tesókat nem könnyű elviselni. Sem a kicsiket, sem a nagyokat. Igaz Dóra Én és a tesóm című képeskönyve segít a gyerekeknek az érzéseik megértésében, a beszélgetésben, az elfogadásban. Ismerd meg a testvérféltékenységet és a könyvet a cikkből!

tovább...

Az életet vagányan és jókedvűen kell viselni, avagy milyen apa Nényei Pál

Apás ősz a Pagonynál 2.

Vajon milyen apa Nényei Pál, Az Irodalom visszavág szerzője? Hogy megtudjuk, a legilletékesebbet kérdeztük meg: feleségét, Szabó Borbálát, a Nincsenapám, seanyám című, Tilos az Á könyvek kiadásában megjelent regény szerzőjét. Mégpedig úgy, hogy Nényei Pál nem is tudott az interjúról. Amit most olvastok, neki is meglepetés.

tovább...

„Helló, szexi lány!”

Olvass bele!

Emma O’Donovan egy kisvárosban nőtt fel, ahol mindenki ismer mindenkit. Emma más, mint a többi tinilány.
Ő a kiválasztott, a gyönyörű, a népszerű. Aki bármit megtesz, hogy ez így is maradjon. Mígnem egy buliban minden megváltozik. Másnap reggel a házuk teraszán ébred. Fogalma sincs, hogyan került oda. Nem tudja, miért fáj minden porcikája. De rajta kívül mindenki más igen. És elszabadul a pokol.

Merész, szókimondó regény a szexualitásról, árulásról, áldozathibáztatásról és felelősségről.

tovább...

A világot bármikor megmenteni kész Sómen, avagy milyen apa Tasnádi István?

Apás ősz a Pagonynál

Kíváncsiak voltunk, hogy a szürke vagy éppen hangos hétköznapokban milyen apák gyerekkönyveink szerzői. Hogy megtudjuk, a legilletékesebbeket kérdeztük meg: a párjukat. Mégpedig úgy, hogy ők, az apák nem is tudtak az interjúról. Amit most olvastok, nekik is meglepetés. Elsőként Tasnádi István olvassa homlokráncolva, hogy mit válaszolt kérdéseinkre Jeli Viktória.

tovább...

Terápiás állatmesék hétköznapi félelmekre

Ismerd meg a Jill Tomlinson-sorozatot!

Tökéletes esti mese? Állatos és vicces? Megnyugtató, mégis bátor és kalandos? És még az illusztrációi is szépek? Még mindig nem elég? Legyen bizonyított pszichoterápiás segítség a gyerekeknek, hogy legyőzzék a sötétséget, a szeparációs félelmüket és minden tudattalan konfliktusaikat? Olvass tovább és megtalálod a te meséd!

tovább...

Találd meg a kedvenc mesédhez illő feladatokat!

Kreatív, fejlesztő- és fejtörő füzetek a legjobb mesék ihletésére

Minden nyárimádó kissé elszontyolodik, ha hűvösre vált az idő és rövidülnek a nappalok. Holott az ősz megannyi szépséggel és lehetőséggel rukkol elő: készül a habos kakaó, a sült gesztenye, térdig gázolhatunk a színes falevelekben, de ami a legjobb: végre lehet kuckózni, mert az ősz kicsit összehozza a családot. Ilyen alkalmakkor nyújtanak remek időtöltést a foglalkoztatók.

Most a legszuperebb pagonyos kreatív és foglalkoztató füzeteket gyűjtöttük össze nektek.

tovább...

Ahol a csodák laknak

Berg Judit utószava Paulon Viktória Kisrigók című könyvéhez

Csabó ötéves, Szaszka hat, Gigi még csak négy. Egyikük gyerekotthonban lakik, a másik kettő nevelőmamánál. Nincs igazi otthonuk, nincs igazi családjuk, nincsenek saját játékaik és szép könyvespolcuk. De nagyon bátrak, van varázstelefonjuk és egy hírvivő, beszélő galambjuk, Kukrú, aki mindenben segíti őket. Mert hiába választja el őket egymástól sok-sok kilométer, mégis tudják, hogy testvérek és összetartoznak, együtt kell élniük. Paulon Viktória Kisrigók című meseregényéhez Berg Judit írt utószót, melyet itt olvashattok.

tovább...

Sütihasználati beállítások