Játszani kell!

A legjobb partijátékok

Szerencsések vagyunk mi boltosok, mert a GÉM Klub játékait időről időre belülről is megnézhetjük. Remek játékmesterek segítenek megismertetni minket a legújabb játékszabályokkal, hogy azután mi is autentikusan tudjuk megismertetni azokat a vevőinkkel. Most elmesélem, mik tetszettek a legjobban azok közül, amiket frissen próbáltam ki.

tovább...

Te szeretsz dönteni?

A felelősség kérdéskörét járja körbe Wéber Anikó Az osztály vesztese új könyve

Wéber Anikó nevét már sokat hallhattad Az osztály vesztese kapcsán. Legújabb regényében a kamaszok és a fiatalkori döntések legnehezebb filozófiai kérdéskörét járja körül - elképesztően lendületes és különleges keretbe öltöztetve. Ismerd meg a Zuhanórepülést!

tovább...

Budapest az otthonunk

A város, ami mindenkit vonz

Budapest mindenkié! A gyerekeké, a felnőtteké és az időseké is, nemcsak egy város, hanem egy jelenség, amelyről érdemes beszélni, és amely irodalmi alkotások szerves része – csak a Pagony kiadónál több Budapestről szóló könyv jelent már meg, amelyek az óvodától egészen az egyetemig kísérik az olvasókat. Ismerd meg a Pagony Budapest-könyveit!

tovább...

Kacagós iskolakönyv

Mészöly Ágnes: Slutty az űrből

Újra- és újra rácsodolkozom, mennyire klassz dolog a gyerekirodalom. Egy jó mese olvasása közben együtt játszanak a szerzők, meg az olvasók. Gyakran elcsábulok, és egyedül is belevágok egy mesekönyvbe vagy ifjúsági regénybe, de Mészöly Ágnes: Slutty az űrből című könyvével más volt a helyzet, ezt nyolcéves kisfiamnak olvastam fel esti meseként. A Slutty azok közé a könyvek közé tartozik, amelyek sokkal erősebb hatást váltottak ki belőle, mint amire számítottam.

tovább...

I LOVE BUDAPEST

Péczely Dóra mesél a legújabb novellagyűjteméynről

Tavaly a Tilos az Á Kiadó a Szívlapát című kortárs versantológiát jelentette meg, hogy a kamaszokkal megismertesse és megkedveltesse a versolvasást. Idén egy novellaantológia megjelenése kapcsán kérdezzük Péczely Dóra szerkesztőt. Hogyan kapcsolódik a Szívlapáthoz a Budapest Off? Hogyan lehet Budapestet elbeszélni? Melyek Budapest legmesésebb kerületei? Olvasd el az interjút, és ismerd meg a Budapest Off című novellaantológiát!

tovább...

„Nincs semmi gond? Hát nem látod, hogy csak gond van?”

Eve Ainsworth: Sebek

Gyönyörű kamaszkritika egy nehéz és érzékeny regényről. Így olvassa egy kamasz Eve Ainsworth Sebek című regényét. Ismerd meg a regényt kamasz szemmel!

tovább...

Ovis szerelem - vicces versben elbeszélve

Julia Donaldson_ A madárijesztők esküvője

Julia Donaldson a kortárs angol gyerekirodalom egyik legmeghatározóbb karaktere. Totyogóknak szóló versesmeséit már nem csak a szigetországban, de számos más európai országban is betéve tudják a gyerekek és szülők, történeteit megfilmesítik és színre viszik, a figurák pedig plüssfigurákként vagy ujjbábként, esetleg farsangi bulik kedvenc jelmezeiként köszönnek vissza. De vajon mit tud Donaldson, amivel ennyi családot elvarázsolt?

tovább...

10 ok, amiért ajánlom a Titkok árnyékábant

Kamaszkritika

Olvass el 10 érvet a Szappanopera-sorozat második része, a Titkok árnyékában mellett! Ha pedig még nem olvastad, ismerd meg az első részt!

tovább...

Új kirakók érkeztek

Szemle

Az egyik kedvenc gyerekkori elfoglaltságom volt unalmas vasárnap délutánokon elővenni a polcról valamelyik puzzle-t és órákig rakosgatni, egészen míg a készülő ebéd illata el nem csalogatott a játéktól. Most rengeteg színes, világítós újdonság érkezett, nézd meg őket itt!

tovább...

Sütihasználati beállítások