Újdonságok a Tilos az Á kiadótól

5 kihagyhatatlan könyv kamaszoknak és felnőtteknek

A Tilos az Á Könyvek idén több izgalmas újdonsággal készült. Öt témában, hangulatban teljesen különböző könyvet mutatunk be: Itt van a kiadó első novellagyűjteménye, a Budapest OFF, melybe 13 kortárs szerző Budapesthez kötődő írásait válogattuk össze. Sőt, megjelent a sokak által várva várt Időfutár 7. is! Hogy mi van még? További izgalmas újdonságok a cikkben!

tovább...

Berg Judit nyitotta meg az idei Könyvhetet

Ha nem hallottad, olvasd el most!

Ugyan a 89. Ünnepi Könyvhétnek már vége, a Vörösmarty téren felállított könyves pavilonokat lebontották, és újra turisták lepték el a szökőkutat, de remémyeink szerint te is több új kötettel, vagy élménnyel lettél gazdagabb ezalatt a pár nap alatt. Külön büszkék vagyunk arra is, hogy idén szerzőnk, Berg Judit nyithatta meg az év legfontosabb könyves eseményét, amit most el is olvashatsz, hiszen az ott elhangzottak örök érvényű igazságok olvasásról, írásról, könyvekről, mesékről.

tovább...

A kétfejű huzivoni

Interjú Dániel Andrással

A címben szerepelő lényhez hasonlítja magát Dániel András író-illusztrátor (vagy illusztrátor-író?), akit ezúttal a nagyobbaknak írt könyve kapcsán kérdeztük, melynek ötlete egy rajzból indult, ami hónapok óta lógott asztala felett. Erre írta rá András, hogy A nyúlformájú kutya. Átfogó interjúnkból nem csak a könyv keletkezésének hátterét ismered meg, de azt is, mely kortárs illusztrátorok munkásságát kíséri figyelemmel, kik hatottak rá gyerekkorában, és hogy mitől működik jól egy illusztráció.

tovább...

Év Gyerekkönyve Díj 2017

3 könyvünk nyert!

Három díjat is elhoztunk! Neked mind megvan már?

tovább...

Marék Veronika és Pásztohy Panka egy mesekönyvben

Interjú Pásztohy Pankával

A Pesti mese és Pitypang-sorozat köteteit követően Pásztohy Panka ezúttal Marék Veronika különleges, eddig kiadatlan meséihez készített illusztrációkat. A bohóc és a kismajom című mesegyűjtemény különlegessége, hogy Marék Veronika külön kérésére kereste meg a kiadó Pankát, mint illusztrátort. Panka elárulta nekünk, melyik a legkedvesebb története a kötetből, és azt is megtudhattuk, mit gondol a cirkuszok világáról a címadó A bohóc és a kismajom mese kapcsán. Olvass tovább!

 
tovább...

Kalandok felső tagozaton

Ajánlatok a kortárs irodalomból

A következő cikkben szeretnénk segítséget adni ahhoz, hogy a felső tagozatban tanítók hogyan tudják a kortárs gyerek- és ifjúsági irodalmat becsempészni az órákra...

tovább...

Minden másnak tűnik most

Részlet a Sebek című könyvből
Sebek. Amik látszanak, és amik nem. Eve Ainsworth legújabb könyve ezt a témát, és az önbántalmazást járja körbe. A magabiztosnak tűnő és népszerű Gabinak van egy titka – olyan borzasztó titka, amit nem mondhat el sem a családjának, sem a legjobb barátnőjének. Vajon el tudja rejteni azt, ami látszik? - Olvasd el a könyv első fejezetét!
tovább...

Pöttyös néni és az elveszett kulcs

Kiss Noémi: Pöttyös néni

Így kezdődik Kiss Noémi varázslatos meseregénye, a Lámpaoltó Pöttyös néni. Olvass bele a könyvbe!

tovább...

Cirmi az első háziállat

Avagy a Galád család színrelép

Horváth Ildi első saját mesekönyve az összebújós meék hangulatát varázsolja eléd. Ismerd meg ebből a fantáziával teli részletből  a törpegyerekeket, Pirost és Menyust, ez a részlet meg különösen tetszeni fog neked, mert sok családban merül fel a kérés: "háziállatot szeretnénk! " Hogy sikerrel járnak- e a könyvbeli törpegyerekek, az kiderül a részletből, aztán keresd az Irány észak! - Egy törpecsalád kalandjai című könyvet!

tovább...

Sütihasználati beállítások