Te tudod, ki írja a Geronimo Stilton könyveket?

Hát maga Geronmio Stilton! - vágod rá nyilván, hiszen ez a név szerepel a népszerű sorozat minden könyvborítóján mint író! Vagy hogy is van ez? Kinek is köszönhetjük a több mint 150 millió példányban eladott sorozatot? Most kiderül!

tovább...

Jutalomkönyvek

Kedvezményes rendelési lehetőség pedagógusoknak

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani a Pagony&Tilos az Á könyvek kínálatából merítve.

tovább...

Osztálykönyves rendelések

Rendelj nálunk egész évben!

Válassz Pagony vagy Tilos az Á könyveket, így a többi szülővel és a tanárokkal összeállva a legjobb könyvekkel tudjátok meglepni a gyerekeket, legyen szó nyári olvasmányról vagy évvégi jutalomkönyvről!

Rendeljetek nálunk kedvezményesen!

tovább...

Ha nem jön álom a szemekre

Harcos Bálint új mesekönyvét ajánljuk

Harcos Bálint meséit sokat olvasom a kislányomnak, rengeteget nevetünk Szofi kalandjain és A csupaszín oroszlánon, együtt izgulunk a  Tigrissel, hogy vajon mi lesz a kölykével, és drukkolunk Pindurnak, hogy sikerüljön igazi boszorkánycicává válnia. Emiatt már alig vártam, hogy belevágjunk Harcos Bálint új könyvébe. Azt kell mondjam, ezúttal sem csalódtunk. - Grancsa Gergely szerkesztőnk ajánlóját olvasod.

 

tovább...

Én csak feldobom a labdát

Interjú Paulik Mónival

“Azt hiszem, sokunkban van szándék arra, hogy a gyerekek nagyon okos, néha kínos kérdéseire őszintén, nyíltan válaszoljunk, csak nincsenek mintáink a saját gyerekkorunkból, amikhez visszanyúlhatnánk, így ezek a kérdések nagyon sokszor váratlanul érnek minket, és kihagyjuk ezeket a lehetőségeket.” - A Saci és Samu - Időtlen nyár című könyvünk szerzője, Paulik Móni segít, hogy hogy megragadjuk ezeket a lehetőségeket.

tovább...

Az ikonállatok térhódítása

avagy hogy jutottunk a csillámló unikorniskakiig?

Ikonállatok (és tárgyak) régóta léteznek az egész világon, de kialakulásukról vajmi keveset tudunk. A cikk megírása előtt igencsak utána kellett járnom a témának, mert bevallom, elképzelésem sem volt, hogyan jön divatba egy-egy fiktív figura, ami aztán a ruhaipartól kezdve a könyvpiacig mindent meghódít. Az eredmény nemcsak engem, de a velem együtt lelkesen kutakodó családomat is meglepte, akik körében végeztem egy nem reprezentatív kutatást is, hogy szerintük ki/mi a legnépszerűbb kitalált karakter.

tovább...

Sárkányok, unikornisok, boszorkányok

Varázslatos mesék ijesztgetés nélkül

Sokáig komoly hiányérzetünk volt a sárkányos, unikornisos, varázslós könyvekkel kapcsolatosan, nem is ok nélkül. Az a helyzet ugyanis, hogy minden ilyen kérdésnél klasszikusokat kellett a gyerekek kezébe nyomnunk, amikben egyáltalán nincsenek, vagy csak elvétve találhatók illusztrációk, ezenkívül nagyon hosszúak, és sokszor ijesztőek is. Nem borzongatóan izgisek, hanem valóban félelmetesek. Ennek a szomorú időszaknak azonban szerencsére egyszer és mindenkorra véget vet a Pagony legújabb 3-5-8 perces mesegyűjteménye, a Mesék unikornisokról és sárkányokról.

tovább...

Tökéletes ajándékkönyv anyák napjára!

Ki ne akarna jó szülő lenni?

Két kis könyv, ami gyerekszemmel ejti rabul az anyákat. Ismerd meg a szülőket Varró Dániel vicces fordításában! Az én anyukám és Az én apukám tökéletes ajándékok (akár leendő) anyukáknak anyák napja alkalmából! Ismerd meg a könyveket, olvass tovább!

tovább...

Egy megújuló klasszikus: a Macskák

Varró Dani és Havasi Attila fordításában

T.S. Eliot macskái több évtizede hódítanak világszerte. Ennek az egyedülálló verseskötetnek számos feldolgozása, fordítása jelent meg Magyarországon is, most pedig végre Axel Scheffler rajzaival ismerheted meg a macskák különleges lélektanát.
A Macskák nemzetközi sikerének titka több tőről fakad, ezeket most 4 pontba szedtük neked, olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások