Az eleje

Olvasd el A tündérkeresztanya első meséjét!
tovább...

Milyenek a modern tündérek?

Csillámló szárnyak és varázspálca… mi kell még?

A tündérek minden hetvenhetedik esztendőben születnek, szerelmes tündérfiúk és tündérlányok csókolózásából, aminek eredményeképpen csillogó szappanbuborékok szállnak az égből, amiből kipattannak a tündérkék. Minden kis tündérnek rengeteget kell tanulnia ahhoz, hogy megtalálja végleges tündérmesterségét, hogy aztán Patak Csobogtató, Felhő Fújó, vagy Sötétben Látó Tündér váljék belőle. Vagy nem mindegyik tündérmese ilyen?

tovább...

A jókedvű játék az első

Interjú a Jól játszani készítőivel

Jesztl József és Lencse Máté hivatása és küldetése, hogy a gyerekeket a játék élményén keresztül tanítsák meg játszani. Beszélgettünk velük játékmechanizmusról, versenyzésről, előnyadásról - olvasd el interjúnkat!

tovább...

Kiskamasz Könyvkritika

Annet Huizing: Hogyan írtam véletlenül egy könyvet?

Mindig nagyon örülünk, amikor visszajelzést kapunk egy-egy könyvünkről, de a legboldogabbak mégis akkor vagyunk, amikor az a korosztály mondja el a véleményét, akiknek az adott könyv szól. Olvasd el egy ifjú kritikusjelölt, Jenei Alíz írását a Fillér Utcai Általános Iskola 6. b osztályából!

tovább...

Az orrszarvú és a madarak

Ismerd meg legújabb, gyönyörű kötetünket!

Az orrszarvú és a madaraknemcsak első ránézésre nagyon különleges mesekönyv. Meleg és lágy színei, festői illusztrációi mellett témájában is rendkívül varázslatos és sokoldalú. Olyan érzelmi intelligenciát fejlesztő, érzékeny, okos állatos mese, ami azonnal beszippantja az olvasót. Ismerkedj meg Majoros Nóra új könyvével, ami kicsik és nagyok közös nagy kedvence lesz!

tovább...

Elefántok a könyvesboltban

A porcelánboltokkal ellentétben mi nagyon szeretjük, ha a boltjaink tele vannak elefántokkal. Na jó, inkább csak elefántos könyvekkel. Eszter, a Bartók Pagony üzletvezetője összeszedte nekünk, melyek a kedvenc elefántos könyvei, olvass tovább!

tovább...

Színes egyéniség

Két új Elmer-könyv

Ami a magyar gyerekeknek Pom Pom meséi, az a briteknek Elmer (és King Rollo, mindkettő David McKee tollából): nagy sikerű mesekönyv és rajzfilmsorozat évtizedeken át műsoron és a polcokon újra és újra. Mi Elmer sikerének titka?

tovább...

Az erdő sem lenne olyan jó hely, ha nem csipognának a lombok

Majoros Nórával beszélgettünk

Majoros Nóra legújabb kötete Afrika varázslatos tájaira kalauzol. A magányos orrszarvú vándorlása során többek között az is kiderül, mennyit ér a

madarak barátsága. Ismerd meg a könyv szerzőjét!

tovább...

Eduárd, aki nem is az, végre az lehet, aki

A Pagony legújabb baglya Eduárd, azaz Vagánybagoly, aki Bán Zsófia első gyerekeknek szóló könyvéből repült hozzánk! Ismerjétek meg őt, és vele együtt az egész 3/Á-t, mert ide jár Nemhanemka, Pipacs Vili, Kasza Blanka, Varga Liza, Hirlemon Bonifác, Biliboc Valentin, Hardtmuth Kohinoor és Lakatos Sanyika is. Ahányan vannak, annyi félék! 

tovább...

Sütihasználati beállítások